OTS Üzleti Sajtószolgálat
2019. augusztus 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. január 31., csütörtök 09:45

Figyelem: holnaptól büntetnek, ha nincs 2019-es autópálya matricája
    Budapest, 2019. január 31., csütörtök (OTS) - Ma lejárnak a 2018. évre váltott országos és megyei e-matricák. A tavalyi vignettákkal 2019. január 31-én éjfélig lehet jogszerűen közlekedni a hazai autópályákon és autóutakon. Az idei e-matricák megváltását érdemes nem az utolsó pillanatra hagyni, hiszen annak elmulasztása esetén borítékolható a büntetés.

    Az e-matricás rendszerben az úthasználati jogosultságát bármikor megválthatja online az www.e-autopalyamatrica.hu oldalon. Emellett lehetőség van SMS-ben, mobilalkalmazás révén, valamint pl. benzinkutakon, utazási irodákban történő vásárlásra is.

Fontos tudnivaló, hogy az e-matricát minden esetben a díjköteles útra való felhajtás előtt kell megvásárolni, azonban ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még megvásárolhatja az arra szóló jogosultságot, és így elkerülheti a pótdíjfizetést. A vásárláskor, még a fizetés előtt ellenőrizni szükséges a rendszámot, a felségjelet, a járműkategóriát és az érvényességi időt.

Még mindig a benzinkúti vásárlás a legnépszerűbb módja az autópálya-matricák megváltásának, azonban egyre inkább teret nyer az elektronikus vásárlás, amely egyszerű, gyors és kényelmes módja az úthasználati jogosultság beszerzésének. Azt is kijelenthetjük, hogy bár a 2019-as éves jogosultságokat már december 1-je óta meg lehet vásárolni, az autósok túlnyomó többsége még mindig január 31-ére halasztja a vásárlást.

A https://e-autopalyamatrica.hu/ üzemeltetője a NÚSZ csoport hivatalos viszonteladója.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.