OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. március 4., hétfő 10:15

Francis Fukuyama nézetei az identitáspolitikáról - panelvita az ERSTE Alapítvány rendezésében Bécsben, március 7-én
    Bécs, 2019. március 4., hétfő (APA/OTS) - Beszélgetés Ausztria szövetségi elnökével, Alexander Van der Bellennel és másokkal - streamelt élő közvetítés közép-európai idő szerint du. 7:30-tól (körülbelül du. 9:45-ig)

    Az ausztriai takarékbank fennállásának 200. évfordulója alkalmából az Erste Csoport főrészvényese, az ERSTE Alapítvány négy részből álló panelvita-sorozatot szervez neves előadók részvételével. A "Tipping Point Talks" (Fordulóponti beszélgetések) elnevezésű vitasorozat Bécsben, március 7-én megrendezésre kerülő első részének vendégelőadója a világszerte nagy elismerésnek örvendő politológus és sikerkönyvszerző, Francis Fukuyama lesz, akinek legújabb "Identity: The Demand for Dignity and the Politics of Resentment" (Identitás: A méltóság követelése és a neheztelés politikája) című könyve nemrégiben német nyelven is megjelent.

A Vasfüggöny 30 évvel ezelőtti leomlása nyomán új lehetőségek nyíltak meg Európa és az európai emberek, társadalmak és gazdaságok előtt, Francis Fukuyama azonban már jóval korábban megjósolta a "The End of History and the Last Man" (A történelem vége és az utolsó ember) című könyvében, hogy a liberális demokráciák minden egyéb politikai rendszert le fognak győzni. Mindazonáltal számos országban ma mégsem ez a helyzet. Március 7-én az ERSTE Alapítvány képviselői és Fukuyama úr áttekintik a jelenlegi állapotokat, és több szemszögből is megvitatják a témát az Európa különböző országaiból meghívott, különféle szakterületeket képviselő és eltérő politikai háttérrel rendelkező szakértőkkel és politikusokkal folytatott panelvita keretében.

Kövesse Ön is a magas szintű panelvitát a streamelt élő közvetítésen keresztül

A Fukuyama úr "Identity Politics - The Demand for Dignity and the Nation State's Future" (Identitáspolitika - A méltóság követelése és a nemzetállam jövője) című előadását követő vita során számos neves közéleti szereplő, köztük az osztrák szövetségi elnök, Alexander Van der Bellen, az Európai Uniót képviselő diplomata, Julia De Clerck-Sachsse, Ivan Krastev politológus és Karolina Wigura filozófus ütközteti véleményét. A vita moderátorának szerepét Almut Möller, a Külkapcsolatok Európai Tanácsa berlini hivatalának vezetője tölti be.
A nyitóbeszédeket Boris Marte, az ERSTE Alapítvány igazgatótanácsának elnökhelyettese és Andreas Treichl, az Erste Csoport vezérigazgatója tartja.

A streamelt élő közvetítés a következő linkre kattintva érhető el: https://erstestiftung.streaming.at/20190307.

Amit az ERSTE Alapítványról tudni kell…
Az Erste Csoport főrészvényese, az ERSTE Alapítvány feladata Közép-, Kelet- és Dél-Európa egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltató szervezete, az Erste Csoport független jövőjének biztosítása. Magánkézben lévő ausztriai takarékbanki alapítványként az ERSTE Alapítvány a közösségek és a társadalom hasznát szolgáló tevékenységek előmozdításán munkálkodik, melynek érdekében a számára kifizetett osztalék egy részét az Erste Csoport tevékenységének középpontjában álló régiókban fekteti be. Az Alapítvány célja a civil társadalom erősítése, a szociálisan hátrányos helyzetű csoportok támogatása és az európai kortárs művészetek szponzorálása.
www.erstestiftung.org

A Tipping Point Talks vitasorozat kurátora az ERSTE Alapítvány részéről: Verena Ringler

Kapcsolattartók:
Tipping Point Talks, Communications: Thomas Goiser, +43 664 2410268, thomas@goiser.at
ERSTE Foundation, Communications: Maribel Königer, +43 664 8385341, press@erstestiftung.org
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.