OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. március 23., szombat 09:22

Séta a 150 éves téglák között - Szombaton több programmal kiegészülve folytatódik Kőbányán a nyílt nap
    Budapest, 2019. március 23., szombat (OTS) - A víz világnapja alkalmából március 22-én ismét feltárult a Fővárosi Vízművek leglátványosabb és a nyílt napok látogatói körében legnépszerűbb létesítményének kapuja. A pénteki, főként iskolás csoportok számára meghirdetett helyek pillanatok alatt megteltek. Több száz diáklátogatót fogadott ezen a napon az 1871 óta üzemelő Kőbányai medence, amely a mai napig a Főváros ivóvízellátó rendszerének része, és az év meghatározó részében víz tárolására szolgál.

        Különleges látogatókat is köszöntött ezen a napon Haranghy Csaba, a Fővárosi Vízművek vezérigazgatója: azokat az általános és középiskolás diákokat, akik az "Írj egy ivókutat az iskolád udvarára" irodalmi pályázat résztvevőiként nemcsak dicsőséget szereztek iskolájuknak, hanem egy ivókúttal is gazdagították diáktársaikat. A 2018-ban a fennállásának 150. évfordulóját ünneplő Társaság a szolgáltatási területén található általános és középiskolák diákjainak alkotásait várta három kategóriában: a pályázók versben, novellában vagy mesében fogalmazhatták meg, hogy szerintük miért fontos a víz. A számos, nagyon érdekes és tartalmas, néha komoly gondolatokat megfogalmazó, néha tréfás hangvételű pályamű szerzői közül ma kilencen vehették át az Adományozó Oklevelet, és hamarosan az ivókutak is a helyükre kerülnek iskolájuk udvarán.
     A rendkívüli építészeti megoldásaival lenyűgöző látványt nyújtó medence, amely évente mindössze egy-két alkalommal tárul fel az érdeklődők előtt, szombaton regisztráció nélkül látogatható. A korábbi évek tapasztalatai alapján több ezer látogatót várnak, akik nem csak a Fővárosi Vízművekkel közel egyidős létesítmény katedrálist idéző kialakításában, boltíves megoldásaiban gyönyörködhetnek kötetlenül sétálva a 150 éves téglákon. Kvízkérdésekkel, víz-íz teszttel tehetik próbára vizes tudásukat és ízérzéküket.
     A Vízművek munkatársai pedig szakmai bemutatókkal is készülnek: a vízveszteség-elemző mérőkocsit és műszerparkot, a hibaelhárításban használt munkagépeket ki is próbálhatják az érdeklődők, mint ahogy a szerelőasztalon is felmérhetik rátermettségüket és ügyességüket. Ezeknek és a biztonságtechnikai bemutatóknak, valamint az "Infobusz" mobil kiállításnak köszönhetően egy igazi hétvégi családi programot ígér a Fővárosi Vízművek szombati nyílt napja.
     A Budapest X., Ihász utca 29. alatt található medence olasz kőművesek által rakott hazai tégláin mintegy nyolc emelet mélységben tett séta során valódi időutazáson érezhetik magukat látogatóink. Az élményt az építményt körülvevő, arborétum benyomását idéző ősfák teszik teljessé.
     Minden érdeklődőt szeretettel vár a Fővárosi Vízművek a www.vizmuvek.hu weboldalán elérhető látogatási szabályzat szerint.

Fővárosi Vízművek
    
------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.