OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. április 4., csütörtök 17:17

Az ELMŰ-ÉMÁSZ újabb alállomása csillapítja a régió növekvő energia-éhségét
    Budapest, 2019. április 4., csütörtök (OTS) - Az ELMŰ-ÉMÁSZ újabb alállomása csillapítja a régió növekvő energia-éhségét

    
Gyöngyöshalászon adták át az ÉMÁSZ Hálózati Kft. legújabb alállomását, amely biztosítja a térség legnagyobb ipari beruházásainak az ellátását. A létesítmény az APOLLO TYRES gumiabroncs gyártót, valamint az ipari gázokat előállító SIAD-ot látja el villamos energiával. Az alállomás a jövőben további fogyasztók kiszolgálására és a napelemes rendszerek által termelt villamos energia felvételére is képes lesz.

Az energiafogyasztás a magyar gazdaság rohamos fejlődésével folyamatosan növekszik, a magyar gazdaság villamosenergia-fogyasztása a következő 15 évben évi 0,6-1 százalékkal fog bővülni. A 30-40 milliárd Forint összegben végrehajtott beruházásokkal és az évenkénti több, mint 2500 beruházási programmal az ELMŰ-ÉMÁSZ jelentősen hozzájárul Magyarország gazdasági fejlődéséhez, említette Franz Retzer, az ELMŰ-ÉMÁSZ Igazgatóságnak tagja.

A gyöngyöshalászi beruházás több kihívás elé állította a vállalat munkatársait. "Az új állomás megvalósításához nagyon szűk tervezési és megvalósítási határidő állt rendelkezésünkre, sőt jelentős nehezítő körülményekkel is szembe kellett néznünk. Ilyen volt például az M3-as autópálya és az alállomást betápláló nagyfeszültségű távvezeték keresztezése vagy a leendő alállomás csatlakoztatása az irányítástechnikai rendszerünkhöz. Az elvárásoknak azonban a körülmények ellenére is sikerült maradéktalanul megfelelnünk, így határidőre elkészült a beruházás", mondta Béres József, az ELMŰ Hálózati Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új alállomás ma már üzembiztosan szolgáltatja az APOLLO TYRES középfeszültségű (20 kV-os) és a SIAD gyártelep nagyfeszültségű (120 kV-os) ellátását, sőt további fogyasztók csatlakozására is lehetőséget biztosít. Ezen kívül az alállomás lehetővé teszi a napelemes rendszerek által termelt villamos energia betáplálását és elosztását, hozzájárulva ezzel Magyarország széndioxid-mentes villamosenergia-termelésre történő átállásához.

A vállalat a jövőben is több ehhez hasonló beruházást tervez, hogy a 21. századi követelményeknek megfelelően támogassa a hazai gazdaság fejlődését és a környezetvédelmet.

Budapest, 2019. április 4.

Tisztelettel,
Dr. Boross Norbert
Kommunikációs igazgató
    
    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.