OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. április 25., csütörtök 11:15

Az Aptorum Csoport létrehozta a Smart Pharma-t (1. rész)
    Szingapúr, 2019. április 25., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az Aptorum Csoport létrehozta a Smart Pharma-t, melynek feladata a ritka vagy terápiás eljárással, illetve gyógyszerrel nem rendelkező betegségek kezelése céljából számítógépes módszerekkel való gyógyszer-újrapozicionálási tevékenység végzése - Az Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) ma bejelentette, hogy Smart Pharma (a továbbiakban "SmartP") névvel létrehozott egy több leányvállalatot tömörítő vállalatcsoportot, amely az Aptorum Csoport új, számítógépes módszerekkel végzett gyógyszer-újrapozicionálási, modellezési és validációs tevékenységét szolgáló platformját (a továbbiakban együttesen "Smart-ACTTM") fogja működtetni.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190424005095/en/

A Smart-ACTTM rövidítés, amelynek "ACT" része az "Accelerated Commercialization of Therapeutics" (terápiás készítmények gyorsított forgalomba hozatala) kifejezés kezdőbetűiből áll, egy csúcsminőségű technológiát takar, amely a már engedélyezett gyógyszermolekulák egyes kiválasztott, új terápiás célokra való alkalmasságának szisztematikus szűrésére szolgál. A Smart-ACTTM platform tulajdonképpen egy sor olyan modult és eljárást foglal magában, amelyek a gyógyszermolekulák betegségek elleni hatékonyságát szimulálják a kimenet előrejelzése és a kiválasztás céljából. A Smart-ACTTM platform eleinte kifejezetten a ritka, illetve kielégítetlen gyógyászati igénnyel rendelkező betegségek kezelésére szolgáló gyógyszermolekulák szűrésére fog összpontosítani.

Ez idáig a SmartP a nemrégiben létrehozott Smart-ACTTM platform segítségével 3, a neuroblastoma ("NB") kedvezőtlen prognózisával összefüggésben álló, terápiás célpontként kijelölt fehérje ellen esetlegesen felhasználható 1615 vegyület sikeres szűrését végezte el. A NB a rák egy olyan fajtája, amely bizonyos idegszövetek-típusokban jelenik meg, leggyakrabban a mellékvesékben, valamint a gerincben, a mellkasban, a hasban vagy a nyakban. A Smart-ACTTM platform által adott előzetes eredmények alapján már azonosításra került egy sor olyan, újrapozicionálásra alkalmasnak mutatkozó gyógyszer, amelyek ígéretes lehetőségekkel kecsegtetnek a NB kezelésében. A SmartP a következő fázisban e potenciálisan újrapozicionálható gyógyszereket további in vitro és in vivo vizsgálatoknak veti alá az Aptorum Group Limiteddel együttműködve annak értékelése és ellenőrzése céljából, hogy a kiválasztott gyógyszerek valóban használhatók-e az új indikáció céljára.

A gyógyszer-újrapozicionálás rendszerint egy már engedélyezett vagy egy fejlesztés alatt álló gyógyszernek az eredeti indikációtól eltérő célra való használati lehetőségeinek feltérképezését jelenti. Ezeknek a gyógyszermolekuláknak a biztonságossági profilja jól ismert és vegyi összetétele, gyártásának folyamata és az ellenőrzésére szolgáló eljárások (CMC [chemistry, manufacturing and controls]) jól megalapozottak és megfelelően kidolgozottak, ezért a gyógyszer-újrapozicionálás tulajdonképpen a gyógyszerek felfedezésének/fejlesztésének kisebb kockázatokkal járó módja. A sikeres gyógyszer-újrapozicionálás egyik jól ismert példája a talidomid esete. A talidomidot eredetileg a terhes nők reggeli émelygésének, hányingerének kezelésére fejlesztették ki, de egy idő után magzati fejlődési rendellenességeket előidéző mellékhatásai miatt kivonták a forgalomból, majd később újrapozicionálták a myeloma multiplex kezelésére.

A SmartP célja legalább 10 újrapozicionálásra alkalmasnak mutatkozó gyógyszer azonosítása évente a Smart-ACTTM platform segítségével, amely folyamatosan bővíti és gazdagítja majd szellemi tulajdonjoggal védett, e felfedezéseket szolgáló technológiáinak palettáját.

További információk a Smart-ACTTM platformról honlapunkon találhatók: http://www.smtph.com.

Az Aptorum Group és a Smart Pharma alapítója, Ian Huen úr a következőket nyilatkozta: "Cégünk Smart-ACTTM platformja egy újfajta eszköz, amely hitünk szerint teljesen át fogja alakítani a hagyományosan szervezetlen és a véletlen felfedezéseken alapuló gyógyszer-újrapozicionálási és gyógyszerfejlesztési ágazat működését. A hagyományos módszerektől eltérően a Smart-ACTTM platform számítógépes folyamatokat alkalmaz a gyógyszermolekulák szisztematikus szűrésére és felfedezésére a terápiás készítmények forgalomba hozatalának felgyorsítása érdekében, és tevékenységét az indítását követő első időszakban a ritka, illetve a kielégítetlen gyógyászati igénnyel rendelkező betegségekre összpontosítja majd. Az Aptorum Csoport nagy várakozással tekint a fejlesztési munka elé a Smart Pharma-val, melynek partnereként folyamatosan keresni fogja az ágazat többi szereplőjével való együttműködési és közös fejlesztési lehetőségeket."

Amit az Aptorum Group Limitedről tudni kell…

Az Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) a kielégítetlen gyógyászati igénnyel rendelkező betegségek kezelésére és diagnosztizálására alkalmas technológiák széles körének fejlesztését és forgalomba hozatalát végző gyógyszeripari vállalat. Az Aptorum Csoport főként neurológiai, gasztroenterológiai, onkológiai és fertőző betegségek, illetve egyéb betegségek kezelésére és diagnosztizálására szolgáló gyógyszerek és eljárások fejlesztését végzi, és tevékenysége kiterjed olyan nem közvetlenül terápiás területekre is, mint a robotsebészet, illetve Talem Medical elnevezésű hongkongi gyógyászati klinikájának működtetése, mely elsősorban a mozgásszegény életmód következtében kialakuló, valamint az egyre magasabb életkorral járó krónikus betegségekben szenvedő páciensek kezelését végzi.

További információkért az Aptorum Group Limitedről, kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.aptorumgroup.com.(folyt.)



2019. április 25., csütörtök 11:16

Az Aptorum Csoport létrehozta a Smart Pharma-t (2. rész)
    Szingapúr, 2019. április 25., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a Smart Pharma-ról tudni kell…

A Smart Pharma holding vállalata, az SMTPH Limited és annak vállalatcsoportja az Aptorum Group Limited 100%-os tulajdonát képezik. A Smart Pharma küldetése a gyógyszeripari felfedezéseket és gyógyszerfejlesztést forradalmasító Smart-ACTTM platform bevezetése.

További információkért a Smart Pharma-ról kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.smtph.com.

Felelősség kizárása és előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény olyan, az Aptorum Group Limitedre és annak várakozásaira, jövőbeli terveire és kilátásaira vonatkozó állításokat tartalmaz, amelyek az Amerikai Egyesült Államok magán értékpapírokkal kapcsolatos bírósági eljárásokra vonatkozó 1995. évi reformtörvénye értelmében előremutató állításoknak minősülnek. Ennek alapján a jelen sajtóközleményben található bármely, nem korábbi tényadatokra vonatkozó állítás előremutató állításnak tekinthető. Az előremutató állítások olyan kifejezések alapján azonosíthatók, mint például a "lehet", "kellene", "várakozásaink szerint", "terveink szerint", "előre láthatólag", "tudnánk", "szándékozunk", "céljaink szerint", "előrejelzéseink szerint", "fontolóra vesszük", "úgy hisszük", "becsléseink szerint", "várhatóan", "lehetséges" vagy "továbbra is", illetve e kifejezések tagadó formája vagy hasonló kifejezések alapján. Az Aptorum Group ezeket az előremutató állításokat főként olyan jövőbeli eseményekre és trendekre vonatkozó jelenlegi várakozásaira és előrejelzéseire alapozza, amelyek véleménye szerint befolyásolhatják üzleti tevékenységét, pénzügyi helyzetét és működési eredményét. Ezek az előremutató állítások kizárólag a jelen sajtóközlemény időpontjában fennálló körülményekre vonatkoznak, és számos különféle kockázat, bizonytalansági tényező és feltételezés tárgyát képezik, ideértve, de nem kizárólag, a vállalat által bejelentett, a vállalatvezetést és a vállalat szervezetét érintő változásokkal kapcsolatos kockázatokat, a vállalat kulcsfontosságú alkalmazottainak további foglalkoztatásával és rendelkezésre állásával kapcsolatos kockázatokat, a vállalat képességét a termékkör bővítésére azáltal, hogy további termékeket kínál további fogyasztói rétegeknek, a vállalat tervezett növekedési stratégiáját, az üzletágában várható trendeket és kihívásokat, valamint az ellátói láncára és annak stabilitására vonatkozó várakozásait, továbbá az Aptorum Csoport által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez benyújtott 20-F jelű nyomtatványban, illetve a jövőben esetleg benyújtásra kerülő egyéb nyomtatványokban részletesebben ismertetett egyéb kockázatokat. Az Aptorum Csoport nem vállal kötelezettséget a jelen sajtóközleményben szereplő semminemű előremutató állítás új információk tudomására jutása, jövőbeli események bekövetkezése miatti vagy egyéb okokból való frissítésére.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190424005095/en/

Kapcsolat:
Aptorum Group Limited
Kapcsolatfelvétel:
Befektetői és médiakapcsolatok
Tel: +852 2117 6611
Email: investor.relations@aptorumgroup.com
Honlap: http://www.aptorumgroup.com

Smart Pharma
Kapcsolatfelvétel:
Információkérés:
Tel: +852 2117 6611
Email: info@smtph.com
Honlap: http://www.smtph.com

Forrás: Aptorum Group Limited

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.