OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. június 6. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2019. május 14., kedd 13:03

Don Juan kopaszodik - Vígjáték szerelemről, hűtlenségről és a megbocsátásról.
    Budapest, 2019. május 14., kedd (OTS) - Az MTVA és a Megafilm Service közös produkciója, a "Don Juan kopaszodik" című televíziós film forgatása május 7-én vette kezdetét. A forgatókönyvet Herczeg Ferenc novellái alapján Dombrovszky Linda és Somogyi György írta, a filmet rendezőként pedig szintén Dombrovszky Linda (Pilátus, A kockaember) jegyzi. Herczeg Ferenc rendkívül termékeny író volt, hamar vált a századforduló Magyarországának egyik legnépszerűbb alkotójává, a dzsentri életérzést jó stílussal, leleményes meseszövéssel tudta kifejezni, így novellái izgalmas alapul szolgáltak a film forgatókönyvének.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190514_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190514_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190514_003.jpg

A történet az 1930-as évek Magyarországán játszódik. Farkas Zoltán (Mészáros Zoltán) nála nyolc évvel fiatalabb felesége, Éva (Gubás Gabi) mellett korosodó pesti Don Juanként éli életét. Válás előtt állnak, melynek oka, a kihűlt szerelem mellett Zoltán alig leplezett nőügyei. A férfi mindig büszke volt rá, hogy úgy ismeri a nőket, akárcsak a tenyerét, ahogy ez már történetünk kezdetén egy fiatal hadnagynak, Viskynek (Kovács Tamás) annak szeretőjéről tett szellemes fejtegetéseiből kiderül. Éppen csak azt a nőt nem ismeri eléggé, aki jelenleg még a felesége. Ugyanis Visky hadnagy titokzatos kedvese, akiről Zoltán olyan elmésen nyilatkozik, valójában nem más, mint Éva.

A pár egy húsvéti hétvégére Zoltán nővérének meghívására vidékre, a férfi szülőfalujába utazik. Itt Zoltánnak pár nap alatt felborul az élete: az unalmasnak gondolt, nem várt hétvége olyan valószerűtlen utazássá válik, amely során a múltból felbukkanó árnyak miatt a férfi kénytelen egy megrázó dologgal szembenézni: megöregedett, Don Juan bizony kopaszodik.

A főszerepben, Mészáros Zoltán, Gubás Gabi, Kovács Tamás, Tóth Ildikó, Merz Tibor további szerepekben - a teljesség igénye nélkül- Takátsy Péter, Epres Attila, Györgyi Anna, Balogh András, Létay Dóra.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.