OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. június 6. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. május 14., kedd 22:14

A Kúria ma két ügyben is kimondta: nem sértett törvényt a közmédia
    Budapest, 2019. május 14., kedd (OTS) - Ismét bebizonyosodott, hogy hazugságot terjesztett a fake news média azzal, hogy a közmédia kampányfilmet adott le a hírműsorában. Ugyanis teljes egészében elutasította a Kúria azokat a kifogásokat, amelyek a közmédia "Hírek egy percben" című műsorának tartalmával kapcsolatban érkeztek.

        A Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) elküldött kifogások azt sérelmezték, hogy az M4 sportcsatornán, 2019. május 4-én a Ferencváros-Újpest labdarúgó mérkőzés szünetében "Hírek egy percben" tudósított arról, hogy a Fidesz-MPSZ kormánypárt új kampányvideóval jelentkezett. A Kúria mai döntésében megállapította, hogy a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. felülvizsgálati kérelme alapos volt, jogkövető magatartást tanúsított és a műsor ellen beterjesztett mind az öt kifogást teljes egészében elutasította. A Kúria jogi indoklásában szerepel, hogy a hírműsor kifogásolt része nem minősült politikai reklámnak, mert az érdemi tartalmi szerkesztési elveknek és a kiegyensúlyozottságnak megfelelt, összevetve más médiapiaci szereplők hasonló tematikájú műsorszámaival.
     A másik ügyben a  Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" című műsorban elhangzó elemzést kifogásolta az MSZP, amelyben a Nézőpont Intézet elemzője számolt be az ellenzéki pártok május 1-jei kampányáról. Kifogásukban azt sérelmezték, hogy nem a pártok képviselőit szólaltatta meg a közmédia. Az NVB és a Kúria is alaptalannak minősítette a kifogásokat, és elutasította azokat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.