OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. május 15., szerda 15:31

"Célkeresztben a közétkeztetési alapanyagok minősége" - Tanácskoznak a közétkeztetők Budapesten 2019. május 15-én
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OTS) - Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnökségével Országos Szakmai Napot tart, a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) 2019. május 15-én, a Lurdy Rendezvény és Konferencia Központban, "Célkeresztben a közétkeztetési alapanyagok minősége" témában.

    
     (link: http://www.kozszov.hu/index.php/component/content/article/9-cikkek/55-orszagos-szakmai-nap-budapest?Itemid=101

Az agrárminiszter, és Rózsás Anikó a KÖZSZÖV elnökének megnyitóját követően számos szakmai tekintély taglalja a témát. Szerepel: Kovács Krisztina a NÉBIH Termékellenőrzési Osztály vezetője, Zentai Andrea az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztály vezetője, Szigeti Tamás a Wessling Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, valamint a Szövetség nevében Páger Zsolt a KÖZSZÖV alelnöke, a Hungast Cégcsoport üzletfejlesztési igazgatója, és Zoltai Anna a GHP munkacsoport vezetője. A konferencia befejező részében Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója mutatja be, hogyan élnek és táplálkoznak védencei.

A KÖZSZÖV-öt 20 évvel ezelőtt dr. Rigó János professzor hívta életre. Napjainkban több mint 700 gyakorlati szakembert tömörít, és a legnagyobb hazai közétkeztetési szakmai érdekképviseleti szervezet. Céljai többek között a közétkeztetés népszerűsítése, színvonalának emelése, az ott dogozók tájékoztatása, szakmai képzése, szakmai, jogi, etikai érdekképviselete.

A Szövetség Számos versenyen, konferencián és szakmai napon foglalkozik a közétkeztetés minőségére ható tényezőkkel, azok javításával, az egészséges és jó minőségű hazai alapanyagok, technológiák, újítások és ételek bemutatásával, az étkeztetés és étkezés körülményeivel. Rendszeres szervezője a Közétkeztetési Szakácsversenyeknek. Regionális és országos konferenciáin a konyhák fenntartói, üzemeltetői és élelmezésvezetői vesznek részt, hogy a hiteles forrásból informálódjanak jogszabályok változásáról, gyakorlati tapasztalatokról, újdonságokról.

A Szövetség közreműködik az egészségmegőrzés, a terápiás étkeztetés, a táplálkozás tudományos és gyakorlati szakmai alapjainak vizsgálatában, továbbfejlesztésében, valamint részt vesz a népegészségügyi programban is.
Tevékenységét több hazai intézmény és szakmai civil szervezet elismeri, így az Agrárminisztérium, a NÉBIH, az OGYÉI és számos szakmai társ szervezet támogatja.

A május 15-re tervezett országos konferenciára az elméleti ismeretek mellett az alábbi, tapasztalatszerzésre is kiváló menüsorral várják a közétkeztetés és a szakma iránt érdeklődőket, valamint a sajtó képviselőit:

ELŐÉTELEK
pestos-metélőhagymáshagymás tésztasaláta, parajos sajtkrém, relish saláta sült csirkemell szeletekkel, currys dijoni tojássaláta retekcsírával

FŐÉTELEK
baconbe göngyölt májas csirke rolád, mini zöldséges harcsanyárs, sajtos szűz érmék pankó bundában, sajtos brokkoli falatkák rántva, bundázott zöldség falatok, mozzarella falatok rántva, fetás metélőhagymás joghurt öntet

KÖRETEK
mentás zöldborsó püré, bazsalikomos sült zöldségek, mediterrán sült bulgur, szezámos-olívás csicseriborsó püré, pommes noisettes / burgonyagolyók

DESSZERTEK
karamellás brownie, joghurthab erdei gyümölcs öntettel, mini túrósrétes gránátalmával
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.