Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
|
|
|
2019. május 15., szerda 15:31 |
"Célkeresztben a közétkeztetési alapanyagok minősége" - Tanácskoznak a közétkeztetők Budapesten 2019. május 15-én |
|
Budapest, 2019. május 15., szerda (OTS) - Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnökségével Országos Szakmai Napot tart, a Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) 2019. május 15-én, a Lurdy Rendezvény és Konferencia Központban, "Célkeresztben a közétkeztetési alapanyagok minősége" témában. |
(link:
http://www.kozszov.hu/index.php/component/content/article/9-cikkek/55-orszagos-szakmai-nap-budapest?Itemid=101
Az agrárminiszter, és Rózsás Anikó a KÖZSZÖV elnökének megnyitóját
követően számos szakmai tekintély taglalja a témát. Szerepel: Kovács
Krisztina a NÉBIH Termékellenőrzési Osztály vezetője, Zentai Andrea
az OGYÉI Táplálkozás-epidemiológiai Főosztály vezetője, Szigeti
Tamás a Wessling Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Hamvas Zoltán a
Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke, valamint a Szövetség nevében
Páger Zsolt a KÖZSZÖV alelnöke, a Hungast Cégcsoport
üzletfejlesztési igazgatója, és Zoltai Anna a GHP munkacsoport
vezetője. A konferencia befejező részében Böjte Csaba ferences rendi
szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója mutatja be,
hogyan élnek és táplálkoznak védencei.
A KÖZSZÖV-öt 20 évvel ezelőtt dr. Rigó János professzor hívta
életre. Napjainkban több mint 700 gyakorlati szakembert tömörít, és
a legnagyobb hazai közétkeztetési szakmai érdekképviseleti
szervezet. Céljai többek között a közétkeztetés népszerűsítése,
színvonalának emelése, az ott dogozók tájékoztatása, szakmai
képzése, szakmai, jogi, etikai érdekképviselete.
A Szövetség Számos versenyen, konferencián és szakmai napon
foglalkozik a közétkeztetés minőségére ható tényezőkkel, azok
javításával, az egészséges és jó minőségű hazai alapanyagok,
technológiák, újítások és ételek bemutatásával, az étkeztetés és
étkezés körülményeivel. Rendszeres szervezője a Közétkeztetési
Szakácsversenyeknek. Regionális és országos konferenciáin a konyhák
fenntartói, üzemeltetői és élelmezésvezetői vesznek részt, hogy a
hiteles forrásból informálódjanak jogszabályok változásáról,
gyakorlati tapasztalatokról, újdonságokról.
A Szövetség közreműködik az egészségmegőrzés, a terápiás
étkeztetés, a táplálkozás tudományos és gyakorlati szakmai
alapjainak vizsgálatában, továbbfejlesztésében, valamint részt vesz
a népegészségügyi programban is. Tevékenységét több hazai intézmény és szakmai civil szervezet
elismeri, így az Agrárminisztérium, a NÉBIH, az OGYÉI és számos
szakmai társ szervezet támogatja.
A május 15-re tervezett országos konferenciára az elméleti
ismeretek mellett az alábbi, tapasztalatszerzésre is kiváló
menüsorral várják a közétkeztetés és a szakma iránt érdeklődőket,
valamint a sajtó képviselőit:
ELŐÉTELEK pestos-metélőhagymáshagymás tésztasaláta, parajos sajtkrém, relish
saláta sült csirkemell szeletekkel, currys dijoni tojássaláta
retekcsírával
FŐÉTELEK baconbe göngyölt májas csirke rolád, mini zöldséges harcsanyárs,
sajtos szűz érmék pankó bundában, sajtos brokkoli falatkák rántva,
bundázott zöldség falatok, mozzarella falatok rántva, fetás
metélőhagymás joghurt öntet
KÖRETEK mentás zöldborsó püré, bazsalikomos sült zöldségek, mediterrán sült
bulgur, szezámos-olívás csicseriborsó püré, pommes noisettes /
burgonyagolyók
DESSZERTEK karamellás brownie, joghurthab erdei gyümölcs öntettel, mini
túrósrétes gránátalmával
-------------------------------------------------------------------
Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók
a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül
felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett
anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget,
rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti
szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI
által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a
felelős. © Copyright MTI nonprofit Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a
(06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus
levelező címen kaphat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|