OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. június 13., csütörtök 10:00

Erősíti jelenlétét az Egis a biohasonló termékek piacán
    Budapest, 2019. június 13., csütörtök (OTS) - Exkluzív disztribúciós együttműködést írt alá az Egis Gyógyszergyár Zrt. a Mundipharma network-kel pegfilgrastim hatóanyagú biohasonló termék forgalmazására. A szerződés értelmében az Egis kizárólagos jogot szerzett a kemoterápia következtében kialakuló gyakori mellékhatás, a neutropénia időtartamát és a lázas neutropénia előfordulását csökkentő gyógyszer piacra vitelére. A vállalatnak ezzel lehetősége nyílik bevezetni ezt az új biohasonló terméket négy kelet-európai országban.

    A kemoterápia gyakori mellékhatásaként jelentkező neutropénia azt jelenti, hogy a fehérvérsejtek egyik fajtájának, a neutrofileknek kritikusan alacsonyra zuhan a száma, ezáltal az életveszélyes fertőzések kockázata növekszik az érintett betegeknél. A pegfilgrastim biohasonló készítményt a neutropénia időtartamának csökkentésére és a lázas neutropénia megelőzésére alkalmazzák. A készítményt 2018. novemberében engedélyezte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). A pegfilgrastim hatóanyagú biohasonló készítmény bőr alá adandó.

A stratégiai megállapodás nyomán az Egis piacai közül négy országban is elérhetővé válik a pegfilgrastim terápia: a vállalat a magyar, a román, a litván, és a lett piacra szerezte meg a termék forgalmazásának kizárólagos jogát.

"Az Egis immár a negyedik biohasonló gyógyszerét vezeti be Közép-Kelet-Európában. Elkötelezetten igyekszünk tenni azért, hogy a betegek minél szélesebb köre juthasson hozzá élenjáró terápiás megoldásainkhoz az elérhetőbb ár biztosítása mellett Kelet-Közép-Európában és a FÁK országokban egyaránt. A Mundipharmával kötött megállapodásunk tovább erősíti a vállalataink közti együttműködést" - hangsúlyozta a szerződéskötés kapcsán dr. Hodász István, az Egis vezérigazgatója.

"Örömünkre szolgál, hogy az Egis-szel kiépített partnerséggel Közép-Kelet-Európában is elérhetővé válik ez a gyógyszerkincs részét képező biohasonló gyógyszer. Hosszú távú együttműködésünk által lehetőség nyílik arra, hogy e régióban csökkenjenek az egészségügyi kiadások úgy, hogy azzal egyidejűleg a betegek számára könnyebben elérhetővé válik ez a hatékony terápia" - fűzte hozzá Alberto Martinez, a Mundipharma európai elnök-vezérigazgatója.

Az Egis a biohasonló gyógyszerek piacának fontos szereplője: első biohasonló monoklonális antitest (mAb) termékével 2013-ban jelent meg az Európai Unió piacán. A biohasonló mAb gyógyszerek területén a vállalat úttörő szerepet játszott abban, hogy az autoimmun betegségben szenvedők költséghatékony kezelésekhez juthassanak. Ezt követően az Egis még két másik - onkológiai és onkohematológiai - autoimmun megbetegedéshez kapcsolódó biohasonló termékkel jelent meg a közép-kelet-európai és FÁK régió 15 országában.

A jelenlegi megállapodással a vállalat egy újabb lépést tett stratégiai céljai felé: erősíti jelenlétét a biohasonló termékek piacán, javítva a betegek hozzáférését élenjáró terápiás lehetőségekhez elérhető áron Közép-Kelet-Európában, és a FÁK-országokban. A pegfilgrastim biohasonló termékkel az Egis szélesíti onkohematológiai portfólióját is - ez ugyancsak stratégiai célja.

További információk:
Mariann Menthy
menthy.mariann@egis.hu

Az Egisről:
A budapesti székhelyű Egis Gyógyszergyár Zrt. Magyarország és a közép-kelet-európai régió egyik vezető generikus gyógyszergyára, Tevékenységi köre a gyógyszeripari értéklánc teljes spektrumát lefedi a kutatás-fejlesztéstől az aktív hatóanyagok és késztermékek gyártásán át a marketingig, értékesítésig. Az Egis termékei - az aktív hatóanyagoktól a tablettákon, injekciókon át a galenikus készítményekig - Magyarország mellett világszerte 70 országban kaphatók leányvállalatokon vagy képviseleteken keresztül. Termékeit 18 országban értékesíti Egis márkanéven.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. - mely egy nonprofit alapítvány által irányított, franciaországi székhelyű nemzetközi gyógyszeripari vállalat, a Servier csoport tagja - több mint négyezer alkalmazottat foglalkoztat Magyarországon és külföldön. A 2017/18-as üzleti évben az Egis-csoport nettó árbevétele 157 milliárd forint volt.

További információk:  https://hu.egis.health/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.