OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. július 12., péntek 12:00

A MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless kiállítás első évfordulóját ünnepelte
    Tokió, 2019. július 12., péntek (Business Wire/OTS) - A kiállítást eddig több mint 160 országból 2,3 millió látogató tekintette meg - A Tokió első számú nevezetességének számító tárlat számos, a tengeren túlról Japánba látogató turistát vonz - A japán egyik vezető városfejlesztő vállalata, a Mori Building Co., Ltd és a világ vezető digitális művészeti közössége, a teamLab által közösen működtetett MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless múzeum bejelentette, hogy június 21-én ünnepelte megnyitásának első évfordulóját.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190711005282/en/

A múzeum létrehozóinak koncepciója egy olyan határok nélküli, kísérleti jellegű kiállítás megalkotása volt, amely fizikai interakcióba lép a látogatókkal, és lehetővé teszi, hogy a kiállítótermekben sétálók sajátos, egyedi módokon egymással is kapcsolatot létesítve lenyűgöző, szinte katartikus élményekkel gazdagodva hagyják el a múzeumot. Működésének első évében a múzeumba mintegy 2,3 millió érdeklődő látogatott el a világ több mint 160 országából, mely látogatószám megközelíti az olyan vezető japán múzeumokét, mint a Tokiói Nemzeti Múzeum és a kanazawai 21. Századi Kortárs Művészeti Múzeum(*1). A különleges kiállítás 2,3 millió látogatójának több mint fele a tengeren túlról érkezett(*2), és egy, a múzeum által végzett kérdőíves felmérés szerint a tengeren túlról érkező látogatók közel 50%-a kifejezetten a kiállítás meglátogatása céljából utazott Japánba(*3).

A Japánba látogató turisták körében Tokió egyik fő látványosságává vált múzeumnak köszönhetően az épületnek otthont adó tengerparti negyed is megtelt élettel. A múzeum megnyitása óta a hozzá legközelebb eső vasútállomáson, a Jurikamome vonalon lévő Aomi-n 50%-kal több utas fordult meg, a múzeummal szomszédos VenusFort bevásárlóközpont üzleteibe betérők száma pedig 20%-kal nőtt az előző évhez képest.

(*1)    Sogo Unicom Co., Ltd. Monthly Leisure Industry material (Sep. Issue) "the ranking of total number of visitors in leisure facilities", Sep. 3rd, 2018 (Havi idegenforgalmi ágazati dokumentumok [szeptemberi kiadvány; kiadó: Sogo Unicom Co., Ltd.] "szabadidős létesítmények összlátogatószámának rangsora")
(*2)    A múzeum hivatalos weboldalának jegyvásárlási adatai alapján. (Felmérés időtartama: 2019. február 16. - 2019. június 7.)
(*3)    A múzeum látogatói körében végzett felmérés (Felmérés időtartama: 2018. október 25. - 2018. November 2.)

A 2,3 millió látogató mintegy fele a tengeren túlról érkezett

Az első évben a múzeumnak összesen körülbelül 2,3 millió látogatója volt, akiknek 50%-a a tengeren túlról (több mint 160 országból, avagy a világ összes országának 80%-ából) érkezett. A legtöbb látogató az Amerikai Egyesült Államokból jött, második és harmadik helyen pedig Ausztrália és Kína állt, ami ékes bizonyítéka annak, hogy a múzeum nem csak a régióban, hanem távoli országokban is nagy hírnévre tett szert. A múzeum által végzett felmérés ugyanakkor arra is rávilágított, hogy a tengeren túlról érkező látogatók mintegy fele kifejezetten a múzeum megtekintése céljából utazott Japánba.

A 2,3 millió főre rúgó látogatószám megközelíti Japán olyan vezető múzeumainak látogatószámát, mint a Tokói Nemzeti Múzeum és a kanazawai 21. Századi Kortárs Művészeti Múzeum. A múzeum megnyitásakor a jegyek elővételben már három hónapra előre elkeltek, és azóta is nap mint nap több mint 100 érdeklődő áll sorban a pénztár előtt a nyitás időpontjában hét közben és a hét végén egyaránt.

A múzeum hozzájárult a tokiói tengerparti negyedek művészeti és kulturális életének fellendítéséhez

A múzeum megnyitása óta jelentős mértékben nőtt a tokiói tengerparti negyedekbe (ideértve a múzeumnak otthont adó Odaiba negyedet is) látogató turisták száma. A múzeumhoz legközelebbi (Jurikamome vonalon lévő) Aomi vasútállomáson 50%-kal több utas fordult meg, a közelében lévő VenusFort bevásárlóközpont kiskereskedelmi üzleteibe pedig 20%-kal több vásárló tért be. A múzeumnak köszönhetően a vásárlók köre is jelentősen kiszélesedett, miáltal nagy mértékben bővült a tengerparti negyedek kiskereskedelmi tevékenysége.

[Sajtóanyag]
https://goo.gl/MpzVss

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190711005282/en/

Kapcsolat:
Mori Building Co., Ltd.
Kazuna Takahashi
borderless@mori.co.jp

Forrás: MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: teamLab Borderless

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.