OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. július 19., péntek 09:31

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Dinamikus növekedés, több mint 500.000 horgász Magyarországon! (1. rész)
    Budapest, 2019. július 19., péntek (OTS) - Ingyenes az állami horgászvizsga, július 1-jétől integrálódott a turista horgászjegyek kiváltása is - Június 19-én lezárásra került az 500.000. érvényes horgász regisztráció. Mint ismeretes, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) 2019. január 1-jétől már jogszabályi felhatalmazás alapján, közfeladat-ellátása keretében irányítja és felügyeli a kötelező személyi regisztrációt, a Magyar Horgászkártya és az állami horgászjegyek kiadását, valamint a feladatellátást támogató komplex informatikai rendszer (HORINFO) működtetését. A Kormány döntése alapján az ingyenessé vált, átalakított állami horgászvizsga-rendszer horgászszövetségi indítása után július 1-jétől a HORINFO rendszer működése kibővült a horgászatot kipróbálni szándékozók turista állami horgászjegyének (eddig más rendszerben üzemeltetett) kiadásával is. A digitális átállás folytatódik, így a következő lépésekben 2020-tól a horgászjegyek mellett fokozatosan lehetségessé válhat a tagdíjak és a területi jegyek széles spektrumának elektronikus vásárlása is.

    A MOHOSZ az új rendszer indításakor, 2018 szeptemberében egy igen jelentős, többek között egy Toyota RAV4 Hybrid személygépjárművet, mint fődíjat biztosító nyereményjátékot indított azzal a céllal, hogy minél több horgászt ösztönözzön az előzetes horgász regisztrációra és a Magyar Horgászkártya igénylésére. Emellett az 5 éves érvényességi idejű horgászkártya már indulásától kezdve több kedvezményt is nyújt tulajdonosának. A horgászkártyával rendelkező horgászok számára azonnal több változatban is elérhetővé vált a T-Systems speciális Horgász Díjcsomagja, mely kedvezményes díjszabású hang- és mobilinternet előfizetést tesz lehetővé. 2019. január 1-jétől pedig minden horgászkártyával rendelkező horgász automatikusan az UNION Biztosító Horgász Balesetbiztosításának biztosítottjává vált, s hogy ez a bajban mennyire segítség, azt az elmúlt hónapokban több sajnálatos horgászbaleset sikeres kárrendezése is bizonyítja. A MOHOSZ jelenleg is tárgyal a kedvezmények bővítéséről, többek között a kedvezményes lakossági bankszámlavezetés lehetőségének irányában.

A horgász regisztráció és a Magyar Horgászkártya igénylésének folyamata nem várt sikert hozott, mert várakozáson felül növekedett a horgászlétszám, s a 140.000 főt meghaladó növekményt megkoronázva június 19-én már az ötszázezredik regisztráció zárult le sikeresen. A szerencsés, egyben kezdő horgász Besenyei Bálint, 22 éves egyetemista, aki online regisztrációja során nem is sejtette, hogy számára mivel jár az "enter" gomb lenyomása. Nos, Bálint a MOHOSZ Horgászszervezeti Szolgáltató Központjában tett látogatása során egy országos éves területi jegyet kapott, majd pár nap múlva egy többszörös világbajnok versenyhorgász személyes segítségével 150.000 Ft értékben összeállíthatta első horgászfelszerelését, melyet az eseménynek otthont adó horgászbolthálózat további kedvezményekkel is kiegészített.

A regisztráció, kapcsoltan a Magyar Horgászkártya igénylése, valamint a turista állami horgászjegy megvásárlása továbbra is az erre a célra kialakított online regisztrációs felületen, a www.mohosz.hu oldalon érhető el. A MOHOSZ az elmúlt időszakban a regisztrációval kapcsolatban az adatbázis hitelességét biztosító adóazonosító jel felhasználásával, a felhasználás jogszerűségével kapcsolatban felmerülő hírekre és kérdésekre reagálva ezúton is jelezni kívánja, hogy jelenleg rendelkezik a tárgyi adatkezelés lehetőségével, és közfeladat-ellátása, benne a hiteles és teljes állami adatbázis biztosítása érdekében az Agrárminisztériummal közösen, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatal iránymutatása alapján dolgozik a végleges megoldási módozat megteremtésén.

A MOHOSZ ezúttal is megköszöni valamennyi horgász és horgászszervezet, értékesítési pont támogatását, közreműködését, ennek eredményeként a mai napig az 514 ezer lezárt regisztráció után a 453 ezret meghaladó számú állami horgászjegy kiváltását, valamint az új rendszerben történő, július 16-án már az ezer főt meghaladó turista állami jegy értékesítést és a több ezer új horgászvizsgázó aktivitását is. Ezen számok jól bizonyítják, hogy Magyarországon is egyre jelentősebb társadalmi igény van a szabadidő természetben való, sok élményt és sportcélú lehetőséget, vagy akár a sikeres horgászat eredményeként egy finom vacsora alapanyagát is eredményező, egyre inkább jellemzően társas eltöltésére.(folyt.)



2019. július 19., péntek 09:31

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Dinamikus növekedés, több mint 500.000 horgász Magyarországon! (2. rész)
    Budapest, 2019. július 19., péntek (OTS) -

    Az online regisztráció és igénylés, illetve a jegyvásárlás elvégezhető bármely típusú elektronikus eszközről. Fontos tudnivaló, hogy a turista állami jegy vásárlása már csak online módon lehetséges. Annak érdekében, hogy a horgászkártya kiváltása a számítógéppel, vagy okostelefonnal nem rendelkezők, vagy megfelelő informatikai ismerettel nem bíró horgászok számára is zökkenőmentes legyen, az adminisztráció személyesen (offline) is elvégezhető valamennyi, az állami horgászjegy értékesítésében eddig is részt vevő és a támogatást vállaló mintegy 1200 horgászszervezeti regisztrációs ponton. Ebben az esetben a regisztrációs pontok munkatársai végzik el a regisztrációt és a horgászkártya igénylést a helyben átadott iratok alapján. Ha a szükséges okmányok már kéznél vannak, akkor egy teljes regisztráció a gyakorlatban maximum 5-10 percet vesz igénybe, míg az állami jegy kiadása 2-3 perc alatt elvégezhető.

A regisztráció támogatását továbbra is biztosítja a bárki által elérhető telefonos információs ügyfélszolgálat is. Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8:00-tól 16:30-ig hívható a +36 59 32 44 32 telefonszámon. Az online ügyfélszolgálat ugyfelszolgalat@horgaszjegy.hu e-mail címen is várja a felmerülő kérdéseket.

***

     MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2019. július 18.


     MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!

További információ: titkarsag@mohosz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.