OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 11., szerda 11:51

Az Aptorum Csoport elindította azokat a vizsgálatokat, melyeknek célja, hogy benyújthassa a Staphylococcus aureus (ideértve az MRSA-t is) által okozott fertőzések kezelésére szolgáló, ALS-4 elnevezésű, új kutatási gyógyszerkérelmet (1. rész)
    New York, 2019. szeptember 11., szerda (Business Wire/OTS) - Az Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) (a továbbiakban "Aptorum Csoport") biológiaigyógyszer-gyártó vállalat, amelynek fő tevékenysége a globálisan kielégítetlen gyógyászati igénnyel rendelkező betegségek kezelésére szolgáló innovatív terápiás készítmények fejlesztése, bejelentette, hogy elindította azokat a vizsgálatokat, melyek alapján később benyújthatja a Staphylococcus aureus (avagy "S. aureus") (ideértve a meticillin-rezisztens Staphylococcus aureus-t [azaz a köznyelvben csak "szuperbaktériumnak" nevezett MRSA-t] is) által okozott fertőzéseknek egy virulenciagátláson alapuló újfajta kezelésére szolgáló, ALS-4 elnevezésű, kisméretű gyógyszermolekula-jelöltjére vonatkozó új kutatási gyógyszer (investigational new drug [IND]) kérelmet.

    Az ALS-4 molekulajelölt sikeresen átesett a preklinikai vizsgálatok egy részén, és már a GLP (Good Laboratory Practice [Helyes laboratórium gyakorlat]) minőségügyi rendszer keretében előírt toxikológiai vizsgálatok első sorozatát is elvégezte egy észak-amerikai központtal rendelkező, megbízott szerződéses kutató szervezet (contract research organization [CRO]). Az ALS-4 jelölt nem mutatott semmiféle mutagenitást az in vitro Ames-tesztek során. Az ALS-4 kifejlesztése kielégítően halad előre, és a vállalat tervei szerint a vonatkozó IND-kérelem benyújtására 2020-ban kerül sor. Ugyanakkor a cég már megkezdte egy hibrid 1-es fázisú, Észak-Amerikában, mind egészséges önkéntesek, mint betegek bevonásával lefolytatandó klinikai vizsgálat tervezését is, melynek célja az előzetes hatásossági adatok összegyűjtése.

Az S. aureus egy baktérium, amely a vért, tüdőt, bőrt és csontokat érintő, illetve gyógyászatieszköz-használattal kapcsolatos fertőzések, valamint a toxin-okozta betegségek leggyakoribb előidézője(1). Becslések szerint az S. aureus által okozott bakterémiában szenvedő betegek körében a halálozási arány 30%(2), és a baktérium több halált okoz, mint az AIDS, a tuberkulózis és a vírusos hepatitis együttesen(3). Az MRSA-t és a vankomicinre mérsékelten érzékeny, illetve vankomicin-rezisztens S. aureus-t az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization [WHO]) a kutatások és gyógyszerfejlesztés szempontjából az egyik magas prioritású kórokozóként sorolta be(4).

Amit az ALS-4-ről tudni kell…

Az ALS-4 egy kisméretű gyógyszermolekula-jelölt, amely a feltételezések szerint gátolja az S. aureus (ideértve az MRSA-t is) dehidro-szkvalén deszaturázának működését, mely részt vesz a baktériumot fedő, jól látható "aranyszínű pigment", a sztafiloxantin termelésében, és az elsődleges oka annak, hogy a baktérium ellenáll a fagocita sejtek és neutrofilek által termelt reaktív oxigén fajok (reactive oxygen species [ROS]) támadásának(5). E feltételezés szerint az ALS-4 nem baktericid; hatásmechanizmusa azon alapul, hogy gátolja a sztafiloxantin termelődését, aminek eredményeként az S. aureus jóval kevésbé képes védekezni a gazdaszervezet immunrendszere által indított támadás ellen. Az ALS-4 alkalmazása a bakteriális fertőzések kezelésére egy újfajta megközelítés, amely jelentős mértékben eltér azoknak a jelenleg alkalmazott antibiotikumoknak a baktericid hatásmechanizmusától, melyek esetében egyre gyakrabban merülnek fel gyógyszerrezisztenciával kapcsolatos problémák.

Amit az Aptorum Group Limitedről tudni kell…

Az Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) a kielégítetlen gyógyászati igénnyel rendelkező betegségek kezelésére és diagnosztizálására alkalmas technológiák széles körének fejlesztését és forgalomba hozatalát végző gyógyszeripari vállalat. Az Aptorum Csoport főként neurológiai, gasztroenterológiai, onkológiai és fertőző betegségek, illetve egyéb betegségek kezelésére és diagnosztizálására szolgáló gyógyszerek és eljárások fejlesztését végzi.

További információkért az Aptorum Group Limitedről, kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.aptorumgroup.com.(folyt.)



2019. szeptember 11., szerda 11:52

Az Aptorum Csoport elindította azokat a vizsgálatokat, melyeknek célja, hogy benyújthassa a Staphylococcus aureus (ideértve az MRSA-t is) által okozott fertőzések kezelésére szolgáló, ALS-4 elnevezésű, új kutatási gyógyszerkérelmet (2. rész)
    New York, 2019. szeptember 11., szerda (Business Wire/OTS) -

    Felelősség kizárása és előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény olyan, az Aptorum Group Limitedre és annak várakozásaira, jövőbeli terveire és kilátásaira vonatkozó állításokat tartalmaz, amelyek az Amerikai Egyesült Államok magán értékpapírokkal kapcsolatos bírósági eljárásokra vonatkozó 1995. évi reformtörvénye értelmében előremutató állításoknak minősülnek. Ennek alapján a jelen sajtóközleményben található bármely, nem korábbi tényadatokra vonatkozó állítás előremutató állításnak tekinthető. Az előremutató állítások olyan kifejezések alapján azonosíthatók, mint például a "lehet", "kellene", "várakozásaink szerint", "terveink szerint", "előre láthatólag", "tudnánk", "szándékozunk", "céljaink szerint", "előrejelzéseink szerint", "fontolóra vesszük", "úgy hisszük", "becsléseink szerint", "várhatóan", "lehetséges" vagy "továbbra is", illetve e kifejezések tagadó formája vagy hasonló kifejezések alapján. Az Aptorum Csoport ezeket az előremutató állításokat (melyek közt szerepelnek a kérelmek benyújtására és a vizsgálatokra vonatkozó tervezett időpontok) főként olyan jövőbeli eseményekre és trendekre vonatkozó jelenlegi várakozásaira és előrejelzéseire alapozza, amelyek véleménye szerint befolyásolhatják üzleti tevékenységét, pénzügyi helyzetét és működési eredményét. Ezek az előremutató állítások kizárólag a jelen sajtóközlemény időpontjában fennálló körülményekre vonatkoznak, és számos különféle kockázat, bizonytalansági tényező és feltételezés tárgyát képezik, ideértve, de nem kizárólag, a vállalat által bejelentett, a vállalatvezetést és a vállalat szervezetét érintő változásokkal kapcsolatos kockázatokat, a vállalat kulcsfontosságú alkalmazottainak további foglalkoztatásával és rendelkezésre állásával kapcsolatos kockázatokat, a vállalat képességét a termékkör bővítésére azáltal, hogy további termékeket kínál további fogyasztói rétegeknek, a termékfejlesztési eredményeket, a vállalat tervezett növekedési stratégiáit, az üzletágában várható trendeket és kihívásokat, valamint az ellátói láncára és annak stabilitására vonatkozó várakozásait, továbbá az Aptorum Csoport által az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (Securities and Exchange Commission [SEC]) benyújtott 20-F jelű nyomtatványban, illetve a jövőben esetleg benyújtásra kerülő egyéb dokumentumokban részletesebben ismertetett egyéb kockázatokat. A fentiek eredményeként a sajtóközleményben szereplő előremutató állításokban felvázolt előrejelzések változhatnak. Az Aptorum Csoport nem vállal kötelezettséget a jelen sajtóközleményben szereplő semminemű előremutató állítás új információk tudomására jutása, jövőbeli események bekövetkezése miatti vagy egyéb okokból való frissítésére.

(1) Clin Microbiol Rev. 2015 Jul;28(3):603-61.
(2) Clin Microbiol Rev. 2012 Apr;25(2):362-86
(3) Van Hal et al. Clin Microbiol Rev 2012
(4) https://www.who.int/news-room/detail/27-02-2017-who-publishes-list-of-bacteria-for-which-new-antibio
(5) mBio 2017 8(5): e01224-17

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190909005043/en/

Kapcsolat:
Befektetők:
Tel: +852 2117 6611
Email: investor.relations@aptorumgroup.com

Média:
Tel: + 852 2117 6611
Email: info@aptorumgroup.com

Forrás: Aptorum Group Limited

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.