OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 13., péntek 12:00

Az ExxonMobil Mobil EV™ néven kifejezetten az akkumulátoros elektromos járművekhez kifejlesztett, új termékcsaládot kínál ügyfeleinek (1. rész)
    Frankfurt, Németország, 2019. szeptember 13., péntek (Business Wire/OTS) - Az új termékek elősegítik az akkumulátoros elektromos járművek teljesítményének növelését - A Mobil EV™ termékcsaládba tartozó termékeknek köszönhetően az akkumulátoros elektromos járművek nagyobb távokat tudnak megtenni két töltés közt, meghosszabbodik berendezéseik alkatrészeinek élettartama és biztonságosabbá válik a működésük - Az újonnan megjelentetett termékcsalád az ExxonMobil és az eredeti alkatrészgyártók közt a fogyasztók növekvő mobilitási igényeinek kielégítése érdekében folytatott szoros együttműködés eredménye

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20190912005285/en/

Az ExxonMobil ma, a 2019-es frankfurti Nemzetközi Autószalonon (Internationale Absage-Ausstellung [IAA]) bejelentette, hogy Mobil EV™ néven új termékcsaládot kínál a fogyasztóknak világszerte. Az új termékcsalád tagjai lefedik a kenőanyagok és kenőzsírok teljes skáláját, és kifejezetten az akkumulátoros elektromos gépjárművek hajtásláncával kapcsolatos, egyre magasabb szintű igények kielégítésére kerültek kifejlesztésre. Az előrejelzések szerint 2040-re a világon a könnyű gépjárművek kategóriájában a hálózatról (külső forrásból) tölthető hibrid elektromos járművek, az akkumulátoros elektromos járművek és az üzemanyag- (tüzelőanyag-) cellás járművek összesített aránya meg fogja haladni a 20 százalékot(1).

"A mobilitás manapság átalakulóban van, és a mobilitást szolgáló eszközök közt folyamatosan nő az elektromos hajtású gépjárművek aránya" - magyarázta Russ Green, az ExxonMobil kenőanyag-késztermék divíziójának alelnöke. "Vevőink és az eredeti alkatrészgyártók (OEM-ek) részéről egyaránt fennáll az igény arra, hogy az elektromos gépjárművek minél nagyobb hatótávval és minél optimálisabb biztonsági jellemzőkkel rendelkezzenek, és az ExxonMobil különleges pozíciójának köszönhetően képes ezeket az igényeket kielégíteni. Az új termékcsalád csak egy részét képviseli azoknak a termékeknek és szolgáltatásoknak, amelyeknek fejlesztésén dolgozunk ügyfeleink bővülő igényeinek minél magasabb szintű kielégítése érdekében."

A Mobil EV termékcsalád tagjai, amelyeket az ExxonMobil kifejezetten az autógyártók és autóvezetők elektromos gépjárművekkel kapcsolatos mobilitási igényeinek szem előtt tartásával fejlesztett ki, olyan gondosan kiválasztott anyagokból kerültek összeállításra, amelyek lehetővé teszik, hogy az akkumulátoros elektromos gépjárművek hosszabb utat tegyenek meg két feltöltés közt, és ugyanakkor meghosszabbítják az alkatrészek élettartamát, és biztonságosabb működést biztosítanak. Az akkumulátoros elektromos gépjárművek minden igényét kielégítő Mobil EV termékcsaládba az alábbi termékek tartoznak:

     - Mobil EV Therm™: hőszabályzó rendszerhez való folyadékok, melyek összetételüknek köszönhetően hatékony hőelvezetést biztosítanak, és növelik az akkumulátorok, elektromos motorok és a teljesítményelektronikai rendszer alkotórészeinek élettartamát.
     - Mobil EV Drive™: kenőanyagok az elektromos gépjárművek redukciós sebességváltozóihoz, melyek magas szintű védelmet biztosítanak a kopás ellen a fogaskerekek és csapágyak számára, és így meghosszabbítják azok hasznos élettartamát.
     - Mobil EV Cool Drive™: folyadékok az integrált elektromos motorral rendelkező elektromos gépjárművek redukciós sebességváltóihoz, melyek biztosítják a fogaskerekek és csapágyak kenését, és ugyanakkor az elektromos motorok és a teljesítményelektronika által igényelt hűtést is.
     - Mobil EV Grease™: kenőzsírok, melyek védelmet, teljesítménynövekedést és megbízható működést biztosítanak az elektromos gépjárművek alkotórészei és alkatrészei (ideértve az elektromos motorokat, csapágyakat és homokinetikus féltengelycsuklókat) számára számos különféle vezetési környezetben.

Az ExxonMobil elkötelezett az iránt, hogy a több mint 135 éves működése során felhalmozott szaktudása alapján kidolgozott folyadékgyártási technológiáit és berendezéskezelési szakértelmét az autó- és alkatrészgyártók szolgálatába állítva támogassa partnereit olyan elektromos gépjárművek kifejlesztésében, amelyek kiemelkedő vezetési élményt biztosítanak ügyfeleik számára.

Az új termékcsalád kiadására azt követően került sor, hogy a vállalat nemrégiben kiterjesztette a Porsche-val való együttműködését a Formula-E 2019 / 2020-as szezonban megrendezésre kerülő versenyeiben részt vevő autókra. Az új együttműködési terület az ExxonMobil belépését jelenti az elektromos motorsport világába. A vállalat olyan Mobil márkájú, elektromos hajtóművekhez való nagyteljesítményű hajtóműolajokat biztosít a Porsche számára, amelyeket kifejezetten az elektromos járművek speciális igényeinek (ideértve az elektromos vezetőképességet, a hűtési teljesítményt és az anyagok egymással való kompatibilitását) kielégítésére fejlesztettek ki.

További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.mobilev.com.(folyt.)



2019. szeptember 13., péntek 12:01

Az ExxonMobil Mobil EV™ néven kifejezetten az akkumulátoros elektromos járművekhez kifejlesztett, új termékcsaládot kínál ügyfeleinek (2. rész)
    Frankfurt, Németország, 2019. szeptember 13., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit az ExxonMobilról tudni kell…

Az ExxonMobil, amely a nemzetközi olaj- és gázipari vállalatok közt a legnagyobb nyilvánosan működő részvénytársaság, kimagasló technológiai megbízhatóság és folyamatos innováció révén igyekszik hozzájárulni a világ egyre növekvő energiaigényének kielégítéséhez. Az ExxonMobil számos ágazatvezető erőforrással rendelkezik, a világ egyik legnagyobb kőolajfinomítója és kőolajtermék-forgalmazója, és vegyipari vállalata szintén a világon a legnagyobbak közé tartozik.
________________________________________
(1) 2019 Outlook for Energy: A Perspective to 2040, ExxonMobil, 2019

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190912005285/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
832-625-4000

Forrás: ExxonMobil

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.