OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 20., péntek 13:15

Az Upfield bejelentette, hogy stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Starlinggal (1. rész)
    Amszterdam, 2019. szeptember 20., péntek (Business Wire/OTS) - Az Upfield bejelentette, hogy stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Starlinggal (Earthworm és Airbus) azzal a céllal, hogy a műholdas adatközvetítési lehetőségeket kihasználva ellenőrizhesse az erdőirtás kiküszöbölése iránti elkötelezettsége jegyében tett vállalásai teljesítését - Az Upfield a 2019. decemberre kitűzött határidő előtt teljesítette célkitűzését, miszerint kizárólag 100%-ban tanúsított fenntartható pálmaolajat vásárol - A növényi alapú termékek egyik vezető gyártója, az Upfield ma bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Starlinggal annak érdekében, hogy az Upfield "Jobb növényi alapú jövő" elérését célzó erőfeszítéseinek folyamatos támogatásával a Starling elősegítse olyan innovatív megoldások bevezetését az összetevők beszerzése terén, amelyek védelmet biztosítanak a világ értékes ökoszisztémái számára és megóvják a Föld természeti kincseit, hogy azokat a jövő generációk is élvezhessék.

    Az éghajlatváltozás és az erdőirtás kétségbeejtő hatásainak mérséklése érdekében az Upfield elkötelezte magát a termékösszetevők felelős beszerzése iránt, különös tekintettel a pálmaolajra, a szójababolajra és a papírra. E vállalás jegyében az Upfield átvilágítja partnereit, ellenőrizve, hogy megfelelnek-e a vállalat beszerzéspolitikai előírásainak, és biztosítja tevékenysége átláthatóságát oly módon is, hogy tájékoztatást nyújt a nagyközönség számára termékei összetevőinek forrásáról. Az Upfield elkötelezett az ágazat átformálásának elősegítése iránt, és célként tűzte ki, hogy az ellátói láncába tartozó beszállítók ne vegyenek részt az erdőirtásban.

Az év elején az Upfield kötelezettséget vállalt arra, hogy az általa felhasznált pálmaolajat 2019 decemberére 100%-ban minősített, igazoltan fenntartható forrásból szerzi be, és ma kijelentheti, hogy elérte e kitűzött célját. Az Upfield által ma közvetlenül vásárolt összes pálmaolaj 100%-ban tanúsított, fenntartható forrásból származó pálmaolaj (Certified Sustainable Palm Oil [CSPO]), amely megfelel az RPSO (Roundtable on Sustainable Palm Oil [Kerekasztal a Fenntartható Pálmaolaj-előállításért]) szabványainak.

"Ez fontos lépés a pálmaolajra vonatkozó beszerzéspolitikai vállalásaink teljesítése szempontjából - mondta el Sally Smith, a cég Sustainability (Fenntarthatóság) egységének vezetője - amely biztosítja, hogy a közvetlenül beszerzett összetevőket fenntartható és felelős módon vásároljuk meg, különösen abban az esetben, ha az adott összetevővel kapcsolatosan fennáll az erdőirtás kockázata, melynek megszüntetését az Upfield prioritásnak tekinti. Ugyanakkor még számos további teendőnk van e téren."

Az Upfield ún. "tömegmérleg" (mass balance) és elkülönített (segregated) eredettanúsítvánnyal rendelkező pálmaolajat egyaránt vásárol, és folyamatosan együttműködik beszállítóival és a gazdálkodókkal annak érdekében, hogy növelje az elkülönített forrásból származó pálmaolaj arányát termékeiben.

Az Upfield osztozik a szójatermékek előállításával kapcsolatos aggodalmakban, és célja, hogy teljes transzparenciát érjen el a közösségi vezetőkkel és szakértő harmadik felekkel együttműködve. Az Upfield által felhasznált szójababolaj kilencvenöt százaléka amerikai egyesült államokbeli és kanadai gazdaságokból származik, és megfelel a helyi környezetvédelmi előírásoknak. A fennmaradó öt százalékot Európából és Brazíliából szerezzük be, betartva az Amazóniai Szójamóratórium (Amazon Basin Soy Moratorium Zone) vonatkozó előírásait.

Továbbá az Upfield ma bejelenti, hogy együttműködési megállapodást kötött a Starlinggal annak műholdas ellenőrzést biztosító, innovatív technológiai platformja használatáról. A megállapodás részét képezi azon erőfeszítéseinknek, hogy egy olyan ellátói láncot építsünk ki, melyben nincsenek erdőirtást folytató beszállítók. Az Airbus és az Earthworm által létrehozott Starling nagy felbontású képet biztosító érzékelő- és radarrendszert használ a felszínborítás változásainak monitorozására.

Az ellátóláncba tartozó sajtolóüzemek helyszínének feltérképezésével az Upfield képes lesz meghatározni azokat a helyeket, ahol továbbra is folyik erdőirtás. Az Upfield a rendszert először Indonéziában próbálja ki, ahonnan a vásárolt pálmaolaj 50%-a származik, és ahol az ellátólánc magas kockázatot képviselő sajtolóüzemeinek 70%-a található. 2020-ban az Upfield kiterjeszti a rendszer használatát teljes (globális) pálmaolaj-ellátó rendszerére. Végül az így összegyűjtött információk alapján ellenőrzi, hogy az ellátólánc tagjai megfelelnek-e az általa meghatározott előírásoknak, és támogatja beszállítóit az erdőirtással kockázatok kiküszöbölésében.

Az átláthatóság kulcsfontosságú a fenntartható ellátólánc biztosítása szempontjából, és az Upfield elkötelezett a Starling által biztosított adatok monitorozása, ellenőrzése és az azok alapján szükségesnek ítélt intézkedések megtétele iránt. "A vállalatok csak akkor képesek az erdőirtás problémáját megszüntető lépéseket bevezetni és előrelépést elérni e téren, ha megfelelő információkkal rendelkeznek az erdőirtásról és az ellátóláncokról. Ez teszi lehetővé a fogyasztók és a befektetők számára, hogy megítélhessék, melyek azok a vállalatok, amelyek 'nem csak beszélnek, hanem cselekszenek is', és a szavakat tettekre váltják" - nyilatkozta Bastien Sachet, az Earthworm Alapítvány (Earthworm Foundation) vezérigazgatója.(folyt.)



2019. szeptember 20., péntek 13:16

Az Upfield bejelentette, hogy stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Starlinggal (2. rész)
    Amszterdam, 2019. szeptember 20., péntek (Business Wire/OTS) -

    AMIT AZ UPFIELDRŐL TUDNI KELL…

Az Upfieldnél az a célunk, hogy az embereket egészségesebbé és boldogabbá tegyük ízletes, növényi alapú élelmiszereinkkel, amelyek ugyanakkor bolygónk egészségét sem károsítják. A növényi alapú termékeket előállító globális vállalatok közt az Upfield az első számú gyártója a növényi alapú kenhető termékeknek, melyekből több mint 60 márkát forgalmaz, ideértve olyan ikonikus márkákat is, mint a Flora, a Rama, a Blue Band, a Proactive, a Becel, az I Can't Believe It's Not Butter és a Country Crock. Székhelyünk Amszterdamban található, termékeinket több mint 95 országban értékesítjük, és a világ különböző területein 17 gyártó létesítménnyel rendelkezünk. A vállalat több mint 3500 alkalmazottat foglalkoztat. 1871 óta felhalmozott tapasztalataink, ismereteink és tudásunk alapján szaktekintélynek számítunk a kenhető élelmiszerek kategóriájában, és a birtokunkban lévő kiemelkedő know-how-ra támaszkodva folyamatosan keressük az újítási lehetőségeket. Erőfeszítéseinket arra összpontosítjuk, hogy ebben az új korban vezető szerepet játsszunk az egészséges, ízletes és magas minőségi színvonalat képviselő termékek előállítása terén, és ezáltal teljesítsük egy "Jobb, növényi alapú jövő" elérését célzó küldetésünket. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.Upfield.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő interntes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190918005693/en/

Kapcsolat:
Suzanne Lyons
suzanne.lyons@upfield.com
201.647.9421

Bridget Health
Bridget.heath@upfield.com
011 44 7734 681458
https://www.starling-verification.com/
https://www.earthworm.org/

Forrás: Upfield

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.