OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. szeptember 24., kedd 12:43

A Mary Kay az Egyesült Nemzetek ügynökségeivel együttműködve elindította a női vállalkozók segítését célzó, Women's Entrepreneurship Accelerator elnevezésű programját (1. rész)
    Dallas, 2019. szeptember 24., kedd (Business Wire/OTS) - A stratégiai együttműködés a nők vállalkozásainak a világ minden részén való támogatására irányul - A nők gazdasági szerepének erősítését és vállalkozói tevékenységét támogató vállalatok közt az egyik vezetőnek számító Mary Kay Inc. ma bejelentette, hogy Women's Entrepreneurship Accelerator néven, számos partner támogatásával elindított egy új programot, melynek célja a női vállalkozó inspirálása, képzése és szerepvállalásuk elősegítése szerte a világon. Az úttörő kezdeményezés, amelyhez korlátozások nélkül bármely szervezet csatlakozhat, a Mary Kay és az Egyesült Nemzetek Szervezete hat testületének közreműködésével került kidolgozásra, és a partnerek stratégiai együttműködése keretében kerül megvalósításra az ENSZ következő szervezeteinek részvételével: az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women, az Egyesült Nemzetek Szervezetének Partnerségi Hivatala (United Nations Office for Partnerships [UNOP]), a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Organization [ILO]), a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (International Trade Centre [ITC]), az ENSZ Globális Megállapodása (UN Global Compact [UNGC]) és az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (United Nations Development Programme [UNDP]).

    Az Accelerator program digitális tananyagot és a tanuláshoz részletes iránymutatást biztosít. Az ismeretek elsajátítását kihelyezett tanfolyamok és mentori támogatás is segíti. A program ugyanakkor érdekképviseleti platformként is szolgál a nők vállalkozásainak működését megnehezítő akadályok felszámolása céljára: segíti a nőket a digitális készségek elsajátításában és támogatja a jogi szabályozás megreformálását szolgáló erőfeszítéseket, hogy a nők számára lehetővé tegye a helyi és a nemzeti gazdaság növekedését elősegítő tevékenységekben való teljes körű részvételt. Az Accelerator program támogatja azokat a globális szintű erőfeszítéseket is, amelyek a vállalatokat a női tulajdonban lévő vállalkozásokkal való kapcsolatok kiépítésére és bővítésére ösztönzik (ideértve a nők tulajdonában lévő vállalkozásoktól való beszerzéseket is). A program tervezett jövőbeli továbbfejlesztésének egyik területe pénzügyi források biztosítása olyan női vállalkozók számára, akik az Accelerator program keretében tanultakat hasznosítva vállalkozási tevékenységet szeretnének végezni, illetve vállalkozásukat tovább szeretnék fejleszteni.

"A Mary Kay már több mint 56 éve segíti a nők felemelkedését vállalkozási lehetőségek biztosításával és a pénzügyi biztonság és a függetlenség elérését célzó erőfeszítéseik támogatásával" - mondta Deborah Gibbins, a Mary Kay operatív vezetője. "A magán- és az állami szektorban tevékenykedő szervezeteknek együtt kell működniük annak biztosítása érdekében, hogy minden női vállalkozó hozzáférhessen azokhoz az eszközökhöz és képzéshez, amelyre szükségük van a pénzügyi függetlenségre és családjuk és közösségük életének jobbá tételére vonatkozó álmaik valóra váltásához."

A Women's Entrepreneurship Accelerator program tananyaga a program indulásakor hat nyelven lesz elérhető, és a program folyamatos bővítése során, melynek eredményeként 192 országban lesz majd hozzáférhető, további nyelvek is hozzáadásra kerülnek. Az Accelerator létrehoz egy tanácsadói bizottságot is, melynek tagjaiként vállalkozókat, ismert közéleti személyiségeket és aktivistákat kíván megnyerni azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a programot és felügyeljék annak működését.

"Ha egy nőnek vannak ismeretei és anyagi forrásai, akkor semmi sem áll útjában a felemelkedésének. Manapság, amikor a női innovátorok száma folyamatosan nő, a nők vállalkozásainak támogatása és a nők szerepvállalásának elősegítése egyre inkább előtérbe kerül" - magyarázta Phumzile Mlambo-Ngcuka, az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women ügyvezető igazgatója. "A létrehozása érdekében a világ különböző tájain élő aktivisták együttműködése révén - melynek a Women's Entrepreneurship Accelerator program létrehozása is egyik eredménye - egyre szélesebb körben válik lehetővé a nők számára, hogy képzett vállalkozókká váljanak, elérjék a pénzügyi függetlenséget, és támogassák helyi közösségeiket."

"Az ITC-nél nagy várakozással tekintünk a Women's Entrepreneurship Accelerator programhoz való csatlakozás elé, melynek részeként saját SheTrades kezdeményezésünkkel is igyekszünk hozzájárulni ahhoz, hogy valódi előrelépés történjen az ENSZ 5. Fenntartható fejlődési céljának, a nemi egyenlőség és a nők és lányok felemelkedésének elérése terén" - nyilatkozta Arancha González, az International Trade Centre ügyvezető igazgatója. "Ennek az együttműködésnek a révén biztosíthatjuk a nők és lányok számára az eszközöket, amelyekre vállalkozói céljaik eléréséhez szükségük van, és felvértezhetjük őket mindazokkal a készségekkel, amelyek birtokában álmaikat üzleti sikerré változtathatják."(folyt.)



2019. szeptember 24., kedd 12:44

A Mary Kay az Egyesült Nemzetek ügynökségeivel együttműködve elindította a női vállalkozók segítését célzó, Women's Entrepreneurship Accelerator elnevezésű programját (2. rész)
    Dallas, 2019. szeptember 24., kedd (Business Wire/OTS) -

    A Women's Entrepreneurship Accelerator a legutóbbi kezdeményezés elindítása a Mary Kay által a közelmúltban a nők szerepvállalásának elősegítése és életük jobbá tétele érdekében szerte a világon végzett tevékenységek közt. Az év elején a Mary Kay csatlakozott azoknak az üzleti vállalkozásoknak és cégeknek az egyre növekvő köréhez, amelyek elkötelezték magukat az ENSZ Globális Megállapodása és az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women közös projektje keretében a nemi egyenlőség üzleti életben való elérésének vállalati intézkedésekkel való elősegítése céljából kidolgozott Women's Empowerment Principles (A nők felemelkedésének alapelvei) program céljainak megvalósítása mellett. Továbbá a Mary Kay aláírója a világ legjelentősebb vállalati fenntarthatósági kezdeményezésének, az ENSZ Globális Megállapodásának is. A Mary Kay szponzorként támogatja az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlése keretében az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításával kapcsolatos kihívása, a WE Empower elnevezésű, női vállalkozók számára szervezett, első globális üzleti versenyt, melynek háziasszonya a neves divattervező, Diane von Furstenberg lesz.

További információkért a Women's Entrepreneurship Accelerator programról kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.WE-accelerate.com.

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 55 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatási, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.marykay.com.

Amit a UN Womenről tudni kell…

A UN Women az Egyesült Nemzetek Szervezetének a nemek egyenlőségével és a nők felemelkedésével foglalkozó egysége. A nők és lányok jogainak globális képviselőjeként fellépő UN Women létrehozásának célja a nők érdekvédelmi igényei érvényesítése terén globális szinten való előrelépés felgyorsítása volt.

A UN Women támogatja az ENSZ tagállamait a nemi egyenlőség elérését célzó globális normák kidolgozásában, és együttműködik a kormányzatokkal és civil szervezetekkel olyan jogszabályok, politikák, programok és szolgáltatások kialakításában, melyek e normák hatékony bevezetését, és azoknak a nők és lányok hasznára való globális érvényesítését hivatottak biztosítani. A szervezet globális szintű tevékenységet végez annak érdekében, hogy a Fenntartható fejlődési célok megvalósításával a nők és lányok számára elérkezzen egy olyan világ, amelyben egyenlő jogokkal rendelkeznek, és az élet minden területén támogatja a nőket az egyenlő szerepvállalásban a következő stratégiai prioritásokra összpontosítva:
     - A nők vezető szerepet vállalnak és részt vesznek a kormányzati rendszerekben, és a férfiakéval azonos előnyöket élveznek
     - A nők élvezik a biztos jövedelem, a tisztességes munka és a gazdasági függetlenség előnyeit
     - Minden nő és lány szabad, az erőszak minden formájától mentes életet él
     - A nők és lányok hozzájárulnak a fenntartható béke és rugalmasság eléréséhez, nagyobb befolyást gyakorolnak e téren, és a férfiakkal azonos mértékben részesednek a természeti katasztrófák és háborús konfliktusok megelőzése érdekében biztosított humanitárius segítségben

A UN Women ugyanakkor koordinálja és népszerűsíti az ENSZ egyéb egységeinek a nemek egyenlősége elérésének érdekében végzett munkáját, és részt vesz az ENSZ által a 2030-ra kitűzött célokat tartalmazó, integrált, fenntartható fejlődési és fejlesztési keretrendszerrel, az Agenda 2030-cal kapcsolatos mindennemű konzultációban és megállapodásban. A szervezet tevékenységének célja a nemek egyenlőségének a Fenntartható fejlődési célok közti alapvető célként való elfogadtatása és egy befogadóbb világ megvalósítása.(folyt.)



2019. szeptember 24., kedd 12:44

A Mary Kay az Egyesült Nemzetek ügynökségeivel együttműködve elindította a női vállalkozók segítését célzó, Women's Entrepreneurship Accelerator elnevezésű programját (3. rész)
    Dallas, 2019. szeptember 24., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit az International Trade Centre-ről (ITC) tudni kell…

Az International Trade Centre (ITC) SheTrades elnevezésű kezdeményezésének célja, hogy 3 millió női vállalkozó és női tulajdonban lévő üzleti vállalkozás számára biztosítsa a nemzetközi piacokon való jelenlétet 2021-re. A SheTrades program együttműködést alakít ki kormányokkal, vállalatokkal és üzleti támogató szervezetekkel kutatások végzése, lehetőségeket biztosító kereskedelempolitikák és szabályozások kidolgozása, finanszírozási források elérhetővé tétele, a kormányzati pályázatok/tenderek megnyitása és vállalati ellátóláncokhoz való hozzáférés biztosítása céljából.

A SheTrades változatos tanulási programokat és környezetet, valamint rugalmas tanmenetet biztosít a női vállalkozók számára a shetrades.com címen elérhető weboldalon. Ezek közt szerepelnek ingyenes online tanfolyamok, személyes részvétel műhelyfoglalkozásokon és különféle témakörökben tartott élő internetes közvetítések a piacok működésének jobb átlátása érdekében, valamint fejlesztés az Aid-for-Trade elnevezésű program és az Egyesült Nemezetek Szervezete Fenntartható fejlődési céljainak elérését szolgáló programok keretében.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.intracen.org. Kövesse az ITC-t a közösségi oldalakon: Twitter | Facebook | LinkedIn | Instagram

Amit az Egyesült Nemezetek Globális Megállapodásáról (UN Global Compact) tudni kell…

Az ENSZ Főtitkárának különleges kezdeményezéseként létrejött United Nations Global Compact (Globális megállapodás) célja, hogy szerte a világon felszólítsa a vállalatokat, hogy működésüket és stratégiáikat tíz általánosan elfogadott emberi jogi, munkaügyi, környezetvédelmi és korrupció-ellenességi alapelvhez igazítsák. A 2000-ben elindított UN Global Compact kezdeményezés célja iránymutatás biztosítása, valamint a globális üzleti közösség támogatása az ENSZ értékeinek általános elfogadtatásában és céljainak elérésében felelős vállalati gyakorlatok alkalmazásával. A megállapodáshoz több mint 160 országban mintegy 9500 vállalat és 3000 nem üzleti szervezet, valamint 60 helyi hálózat csatlakozott, melynek eredményeként a megállapodás a világon a legjelentősebb, vállalati fenntarthatóságot célzó kezdeményezéssé vált.

További információkért kérjük, kövessen minket a közösségi oldalakon (@globalcompact), és látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: www.unglobalcompact.org.

Amit a United Nations Office for Partnerships-ről tudni kell…

Az Egyesült Nemzetek Szervezete Partnerségi Hivatala (United Nations Office for Partnerships [UNOP]) globális tevékenysége a különféle érdekcsoportokat összefogó együttműködés katalizálására és kiépítésére irányul a Fenntartható fejlesztési célok (SDG) elérésének elősegítése érdekében. Az UNOP platformot biztosít az együttműködésben részt vevő felek hatékony bevonása céljára, és nagy számú partnere eszközeire és szakértelmére támaszkodva igyekszik hozzájárulni a Fenntartható fejlesztési célok megvalósításához. A Hivatal felügyeli az ENSZ különféle alapjainak működését (ideértve az együttműködési célú United Nations Fund for International Partnerships nevet viselő alapot és a United Nations Democracy Fund elnevezésű alapot), valamint az SDG Action Hub (az ENSZ Fenntartható fejlesztési célok megvalósítását segítő intézkedési központja) és az ENSZ Főtitkárság SGD szószólóinak (SDG Advocates) tevékenységét.

További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://www.un.org/partnerships/content/welcome-united-nations-office-partnerships.
(folyt.)



2019. szeptember 24., kedd 12:45

A Mary Kay az Egyesült Nemzetek ügynökségeivel együttműködve elindította a női vállalkozók segítését célzó, Women's Entrepreneurship Accelerator elnevezésű programját (4. rész)
    Dallas, 2019. szeptember 24., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit az International Labour Organizationről tudni kell…

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Organization [ILO]) az Egyesült Nemezetek Szervezetének egyik szakosított intézménye, amelyet 1919-ben hoztak létre a társadalmi igazságosság és a nemzetközileg elismert emberi és munkajogok érvényesítésének támogatása céljából. A munkaadó és munkavállalók közti békés munkaügyi kapcsolatok a prosperitás alapfeltételének számítanak: a Szervezet alapításakor ennek elérését határozták meg az ILO küldetésként, és az elmúlt évtizedekben ez szolgált a Szervezet tevékenységének alapjául. Ma az ILO támogatja az emberi munkakörülmények és az olyan gazdasági és munkahelyi feltételek kialakítását célzó erőfeszítéseket, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a munkavállalók és az üzleti élet szereplői elkötelezetté váljanak a tartós béke, a prosperitás és a fejlődés iránt. A Szervezet háromoldalú, a kormányok, a munkaadók és a munkavállalók képviselőit tömörítő struktúrája révén egyedülálló platformként szolgál a nők és férfiak emberi, tisztességes körülmények közt való munkavégzésének biztosítását célzó tevékenységekhez.

Az ILO már több mint egy évtizeddel ezelőtt elindított egy női vállalkozók fejlesztését célzó kezdeményezést, a Women's Entrepreneurship Development (ILO-WED) programot, amely az ILO kis- és középméretű vállalkozásokat támogató egysége, az SME (Small and Medium Enterprises Unit) irányítása alá tartozik. Az ILO-WED célja a nők gazdasági lehetőségeinek bővítése a vállalkozást indító, megerősítő és fejlesztő nőket támogató kampányok és tevékenységek révén, valamint a nemi egyenlőség kérdésének képviselete, illetve prioritásként való elfogadtatása az ILO vállalkozásfejlesztési területen végzett munkája során.

Weboldal: www.ilo.org/wed | Twitter - @ILOWED | Facebook - ILO WED (International Labour Organization)

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190923005285/en/

Kapcsolat:
Médiakapcsolatok:
Mary Kay Inc.
Michael Wassmer
media@mkcorp.com
+1-972-687-5332

ICF Next
Grace Kramer
grace.kramer@icfnext.com
+1-847-363-9077

UN Women
Oisika Chakrabarti
oisika.chakrabarti@unwomen.org
+1-646-781-4522

International Trade Centre
Jarle Hetland
hetland@intracen.org
+41 (0)22 730-0145

Forrás: Mary Kay Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.