OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. november 4., hétfő 10:59

A The Mary Kay Foundation 3,1 millió USA dollárt adományozott rákkutatási célokra és a családon belüli erőszak áldozatai számára létesített menedékházak működtetése céljára (1. rész)
    Dallas, 2019. november 4., hétfő (Business Wire/OTS) - A The Mary Kay FoundationSM (Mary Kay Alapítvány) a közelmúltban 3 millió USA dollárt adományozott rákkutatási célokra, illetve a családon belüli erőszaknak áldozatai számára az ország különböző részein létesített menedékházak működtetése céljára. A The Mary Kay Foundation 1996-ban került létrehozásra azzal az átfogó céllal, hogy hozzájáruljon a nőket érintő rákbetegségek felszámolásához. 2000-ben eredeti küldetése kiegészítéseként az Alapítvány céljaként jelölte meg a családon belüli erőszak megszüntetését.

    Az Alapítvány a családon belüli erőszak áldozatai számára létrehozott 100 menedékháznak összesen 2 millió USA dollárt (egyenként 20000 USA dollárt) adományozott szerte az országban, ideértve Puerto Ricót és a Virgin-szigeteket. Az Alapítvány elkötelezett a nőket segítő menedékházak életmentő munkájának finanszírozása iránt, és a szervezet éves adományozási programja keretében biztosított összegek számos kulcsfontosságú tevékenység végzését tették lehetővé, ideértve menedék biztosítását vészhelyzetekben, továbbá átmeneti szállás, tanácsadás és jogsegély nyújtását. Az Alapítvány adományai a családon belüli erőszaktól mentes életre vágyó, menedéket és támogatást igénylő nők és gyermekek támogatását szolgálják.

A családon belüli erőszak áldozatait segítő menedékházaknak nyújtott adományban részesülő intézmények többsége a kapott, kötetlen felhasználási célú összeget működési kiadásai fedezésére fordítja, egyes menedékházak pedig javítások és felújítás, illetve az adott intézmény és az általa támogatottak egyedi igényei szerint kialakított programok vagy erőforrások finanszírozására használja. Az Arkansas államban, Heber Springs városában található Margie's Haven House elnevezésű menedékház például a kapott adományból egy gépjárművet vásárolt, amellyel biztonságos helyre szállíthatják a menedéket keresőket. Az Illinois államban, a Macon megyei Decatur városában működő Dove, Inc., amelynek tevékenysége kiterjed négy szomszédos megyére is, a kapott adományból a menedékházak bejáratának biztonságát javító beruházásokat finanszíroz. A menedékházak külső ajtóit üvegszálas ajtókra cserélik le és az előterekben felhúznak egy második ajtóval ellátott belső falat.

Az adományban részesült 100 szervezet mintegy 400000 családon belüli erőszaknak kitett nőnek és családjuknak biztosít támogató szolgáltatásokat és díjmentesen igénybe vehető eszközöket.

Több mint 70 pályázat átvizsgálását követően a The Mary Kay Foundation Kutatáselemzési Bizottsága (Research Review Committee) az ország különböző részein működő 11 rákkutató intézménynek egyenként 100000 (összesen 1,1 millió) USA dollár összegű adományt nyújtott. Az idei évben adományban részesülő vezető kutatóintézetek a következők voltak:
     - Albert Einstein College of Medicine
     - Case Western Reserve University School of Medicine
     - Georgetown University
     - Michigan State University
     - University of California, San Francisco
     - University of Kansas Medical Center
     - University of Notre Dame
     - University of Utah
     - UT Southwestern Medical Center
     - Vanderbilt University Medical Center
     - Weill Cornell Medicine

"A The Mary Kay Foundation küldetése a nők támogatása annak érdekében, hogy jobb körülmények közt élhessenek és kiteljesíthessék képességeiket" - mondta Michael Lunceford, a The Mary Kay Foundation igazgatótanácsának elnöke. "Alapítványunk ezt a küldetést kétféle módon igyekszik teljesíteni: egyrészt áttörést jelentő kutatásokat finanszírozunk a nőket érintő rákbetegségek felszámolására irányuló célkitűzésünk elérése érdekében, másrészt szerte az országban forrásokat biztosítunk a családon belüli erőszaknak kitett egyéneknek menedéket biztosító intézmények számára, hogy segíthessék az erőszak áldozatait."

Az Alapítvány rákkutatást támogató 2019. évi adományai számos innovatív vizsgálat lefolytatását segítik. A Case Western Reserve University School of Medicine kutatója, Dr. Stefanie Avril például úttörő jellegű kutatásokat folytat annak feltárása céljából, hogyan bírható harcra az emberi immunrendszer az emlőrák legyőzése érdekében. A Georgetown University adjunktusa, Dr. Cecil Han a kapott vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetőn folytathatja kutatásait, melyek során arra keres választ, hogyan befolyásolja az anyagcsereutak módosítása a petefészekrák korai stádiumában a rákos sejtek gyors növekedését és fejlődését. A University of Kansas Medical Center tudósa, Dr. Priyanka Sharma 15 évre visszanyúló kutatói tapasztalataira támaszkodva áttekinti a tripla-negatív emlőrák, az újfajta célzott hatóanyagok, a neoadjuváns kemoterápia és az emlőrák genetikai jellemzőinek kutatása terén elért eredményeket azzal a céllal, hogy hatékony kezelési módokat találjon az emlőrák legagresszívebb formáinak gyógyítására.

"Az egyes korábbi adományaink felhasználásával végzett kutatások során már több innovatív, áttörést jelentő megoldást sikerült kidolgozni az emlő-, méh- és petefészekrák kezelésére, és ezúttal is izgatottan figyeljük, milyen eredményeket érnek el az idén általunk támogatott kutatók" - nyilatkozta Lunceford. "Nem kétséges számunkra, hogy az ezeknek a tudósoknak és intézményeknek nyújtott folyamatos támogatással hozzájárulunk a nők életének jobbá tételéhez szerte a világon."

Az elmúlt mintegy két évtizedben a The Mary Kay FoundationSM több mint 80 millió USA dollárral támogatta a családon belüli erőszaknak kitett nők számára létesített menedékházakat biztosító és a családon belüli erőszak áldozatait segítő szolgáltatókat, valamint rákkutatási és hasonló programokat szerte az Amerikai Egyesült Államokban.(folyt.)



2019. november 4., hétfő 10:59

A The Mary Kay Foundation 3,1 millió USA dollárt adományozott rákkutatási célokra és a családon belüli erőszak áldozatai számára létesített menedékházak működtetése céljára (2. rész)
    Dallas, 2019. november 4., hétfő (Business Wire/OTS) -

    Amit a The Mary Kay FoundationSM-ről tudni kell…

Mary Kay Ash azon álmához híven, hogy világszerte gazdagítsa a nők életét, a The Mary Kay FoundationSM forrásokat gyűjt és biztosít a nőket érintő rákbetegségek gyógymódjának megtalálását célzó, úttörő kutatások finanszírozására, valamint a nők elleni, családon belüli erőszak áldozatainak támogatására. Mióta a The Mary Kay FoundationSM 1996-ban megkezdte működését, több mint 80 millió USA dollárt adományozott az Alapítvány e kettős küldetésével összhangban lévő tevékenységeket végző szervezetek számára. Továbbá az Alapítvány támogat olyan kezdeményezéseket is, melyek e két probléma súlyosságára igyekeznek felhívni a figyelmet, részt vesz az e problémákkal küzdők megsegítésére irányuló közösségi programokban, valamint olyan jogszabályok életbe léptetéséért harcol, melyek a nők egészségét és biztonságát hivatottak biztosítani. Az együttes fellépéssel elérhetjük, hogy a nők helyzete javuljon szerte a világon. Ha Ön érdeklődik a nők támogatását és szerepvállalásuk elősegítését célzó képzési, érdekképviseleti és önkéntes munka iránt, vagy tájékozódni kíván az adományozási lehetőségekről, illetve szeretne részt venni a nők szerepvállalását elősegítő, illetve a nőket támogató, esetenként életmentő tevékenységekben, kérjük, látogasson el honlapunkra (marykayfoundation.org), csatlakozzon hozzánk a Facebook-on és az Instagram-on vagy kövessen minket a Twitter-en.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: View source version on businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191031005326/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Forrás: The Mary Kay Foundation

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.