OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. november 7., csütörtök 09:45

Töretlenül emelkedik a diákhitelek népszerűsége - Azok a diákok, akik november 15-ig igénylik a szabad felhasználású diákhitelt az egész félévre szóló támogatást megkaphatják
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OTS) - A kedvező konstrukcióknak, a törlesztési és családtámogatási kedvezményeknek, valamint a Nyelvtanulási Diákhitel bevezetésének köszönhetően töretlenül növekszik az érdeklődés a diákhitelek iránt. A Diákhitel Központ célja, hogy a diplomát szerző diákok arányának növelése érdekében termékpalettáját folyamatosan bővítse. Eddig már több mint 400 000 diák élt a hallgatói hitelezés által nyújtott lehetőségekkel.

    A szabad felhasználású Diákhitel1 és a képzési költségekre fordítható Diákhitel2 mellett a nemrég bevezetett Nyelvtanulási Diákhitellel még széleskörűbbé vált a felsőfokú tanulmányok elvégzését támogató rendszer. A Diákhitel Központ termékei így már három oldalról támogatják a hallgatókat: a havi 70 ezer forintig igényelhető Diákhitel1 a hétköznapi megélhetést segíti, a felső korlát nélküli Diákhitel2 a tanulmányok finanszírozását biztosítja, a Nyelvtanulási Diákhitel pedig a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga megszerzését támogatja maximum 500 ezer forinttal.

Az eddigi legalacsonyabb kamatoknak és a termékpaletta bővülésének köszönhetően egyre több hallgató él a diákhitel nyújtotta lehetőségekkel. A szabad felhasználású Diákhitel1 jelenleg 1,99%-os kamattal, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 továbbra is kamatmentesen igényelhető. Az október 1-től bevezetett Nyelvtanulási Diákhitel célja, hogy azok a hallgatók vagy volt hallgatók, akik nyelvvizsga hiányában nem tudják megszerezni diplomájukat, segítséget kapjanak a nyelvtanuláshoz. Az 500 000 forintig, egy összegben igényelhető hitel nyelvi kurzusokra, nyelvtanfolyamra, nyelvtanárra egyaránt költhető. A Nyelvtanulási Diákhitel esetében a kamat szintén 1,99%, azonban támogatott nyelvből történő sikeres nyelvvizsga esetén a hitel kamatmentessé válik.

A Diákhitel Központ termékeinek sikeréhez nagyban hozzájárul az is, hogy a 2018. január 1-je után született 2. gyermek után a tartozás felét, a 3. gyermek születését követően pedig az édesanyák teljes tartozását elengedi a Diákhitel Központ.

A hallgatók körében az elektronikus igénylési lehetőség is növeli a diákhitelek népszerűségét. Már minden második diák él ezzel a lehetőséggel, melynek köszönhetően személyes megjelenés és papíralapú dokumentumok benyújtása nélkül néhány perc alatt, ügyfélkapu hozzáférés segítségével igényelheti a Diákhitel Központ termékeit.

Azok a hallgatók, akik november 15-ig igénylik a szabad felhasználású diákhitelt az egész félévre szóló támogatást megkaphatják december 15-ig.

További információ:
www.diakhitel.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.