OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2019. november 7., csütörtök 16:43

Virtuózok sikere a Közel-Keleten, 8 perces álló taps Katarban
    Budapest, 2019. november 7., csütörtök (OTS) - A Virtuózok tévés tehetségkutató korcsoportgyőzteseit hosszú percekig tartó tapssal ünnepelte a világ egyik leggazdagabb országának zenerajongó közönsége. Két 15 éves zongorista fiú, Boros Misi és Balázs-Piri Soma közös koncertje hatalmas sikert aratott Katar fővárosában, Dohában. Ez a koncert a dohai Magyar Nagykövetség, az NKA és az EMMI támogatásával valósulhatott meg.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191107_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191107_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191107_003.jpg

A koncert után a két fiatal művész úgy nyilatkozott, nagyon jól érezték magukat, különösen azért, mert a magyar kultúrát is megmutathatták, hiszen rengeteg hazai mű is szerepelt a koncerten. Hozzátették, amennyiben 1-10-es skálán kellene pontozni az aznap esti játékukat, 11-est adnának maguknak, annyira kiemelkedően jól sikerült minden!

Nézzék meg a koncertet itt! https://youtu.be/SYrb3mvY4zc

Az idén ötéves tévéműsor, a Virtuózok, mely évről-évre klasszikus zenei tehetségek tucatjait fedezi fel, egy olyan magyar találmány, amelyre felfigyelt a nagyvilág is. Nemcsak magát a műsorformátumot szeretné több ország is átvenni, de a felfedezett magyar fiatalok is egyre több felkérést kapnak külföldön és hazánkban is.

Magyar gyerekek példátlan komolyzenei sikerei külföldön

Boros Misi, a műsor első évadának Kicsik korcsoportját 11 évesen megnyerő csodagyerek tavaly ilyenkor negyvenezer ember előtt játszhatott az Asia Music Festival-on Kínában, Sencsenben. Balázs-Piri Soma pedig, aki mindössze 5 éve tanult zongorázni akkor, amikor 2018-ban megnyerte korcsoportját a Virtuózokban, nemrég Plácido Domingóval Szegeden, azt követően pedig Londonban léphetett fel az Egyesült Királyság legrégebb óta fennálló kamarazenekarával, a London Mozart Players-szel. A műsorban felfedezett tehetségek sorozatosan nyerik a külföldi versenyeket, s kapnak felkérést a klasszikus zene olyan fellegváraiban fellépni, mint a New York-i Carnegie Hall, a Miami Kravis Center, a svájci Tonhalle, és hosszan lehetne folytatni a sort.

A műsor tehetségeiből Szüts Apor művészeti vezetésével megalakult Virtuózok Kamaraegyüttes októberben Dublinban lépett fel, novemberben pedig kanadai koncertturnéra indul, melynek során jelentős ottani koncerttermek vendégei lesznek, a magyar Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. Decemberben a Virtuózok Londonban léphetnek majd fel a Covent Gardenben, a Londoni Magyar Kulturális Központ - Balassi Intézet meghívására.

Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangverseny: 5 év legnagyobb felfedezettjei

December 30-án a Müpában nagyszabású gálahangversenyt adnak a régi kedvencek, a tehetségkutató eddig nyertesei. Fellép többek között Boros Misi, a közönség egyik legnagyobb kedvence, Gertler Teo, 12 éves hegedűvirtuóz, Balázs-Piri Soma zongorista, Abouzahra Amira hegedűs, mindketten korcsoportjuk legjobbjai voltak, Lugosi Dániel Ali klarinétművész, a Virtuózok első fődíjasa, Beke Márk harsonás, szintén abszolút győztes, és a vietnámi származású operaénekes közönségkedvenc, Ninh Đuc Hoáng Long.
Ezen az estén mutatkoznak be először egy előadáson a tehetségkutató Kamara Virtuózok című ötödik évadának felfedezettjei, köztük a három döntős csapat: a nyertes TanBorEn Trió, a Flautica fuvolaegyüttes, valamint Sárközy Lajos és zenekara. A koncert művészeti vezetője Szüts Apor zongoraművész-zeneszerző-karmester, aki maga is a Virtuózok tehetségkutatóban tűnt fel és futott be azóta szép karriert. Sztárvendég a világ egyik legismertebb Éj Királynője, a Kossuth-és Liszt-díjas Miklósa Erika operaénekes és a világhírű Cantemus Gyermekkórus.

Virtuózok Jubileumi Ünnepi Hangverseny
Időpont: 2019. december 30.
Helyszín: Müpa, 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.
Jegyek kaphatók: a helyszínen és a jegy.hu-n
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.