OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. november 18., hétfő 12:10

Ipar 4.0: Az Innovációs és Technológiai Miniszter látogatást tett a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft-nél a Modern Gyárak Éjszakáján
    Kecskemét/München, 2019. november 18., hétfő (OTS) - 2019. november 15-én, pénteken Dr. Palkovics László, Innovációs és Technológiai Miniszter hivatalosan megnyitotta a Modern Gyárak Éjszakája programot a kecskeméti Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft-nél. A rendezvény alatt a Knorr-Bremse bemutatta a "cobotjait", az együttműködő robotokat, melyek a gyártási technológia hatékonyságát hivatottak növelni.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191118_001.jpg

A Modern Gyárak Éjszakája rendezvénysorozat három éve indult útjára az Iparfejlesztési Közhasznú Alapítvány szervezésében azzal a céllal, hogy lehetőséget nyújtson a lakosság számára arra, hogy Magyarország legmodernebb gyáraiba tehessenek látogatást és tudjanak meg többet a legújabb Ipar 4.0 megoldásokról, gyártási folyamatokról és technológiákról.

Az idei megnyitót követően dr. Palkovics László, Innovációs és Technológiai Miniszter csatlakozott a látogatókhoz a gyártúrára a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft-nél. Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte a termékbiztonság fontosságát és kihangsúlyozta az "okos" technológia, a digitalizálás, a cobotok szerepét is ebben. Bíró úr kiemelte az Ipar 4.0 technológiák jelentőségét a beszállítók és a kis-és közepes vállalkozások szempontjából is.

Idén százötven látogatónak volt lehetősége ezen az estén megtekinteni a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. gyártását és felfedezni Ipar 4.0 megoldásait. A látogatók megtekinthették az együttműködő robotok előnyeit, melyek a megerőltető fizikai munkákat hivatottak enyhíteni. Megtekinthettek ezen kívül egy önvezető logisztikai járművet működés közben, ami árut tud szállítani önvezető üzemmódban. Olyan hozzáadott gyártási folyamatot is bemutattak, mint a 3D nyomtatás. A korszerű technológiát prototípusok gyártásához is használják. 3D nyomtatással egy prototípust akár pár óra alatt le lehet gyártani.

A Knorr-Bremse AG vállalati profilja

A Knorr-Bremse kötött pályás járművek és haszonjárművek fékrendszereinek piacvezető gyártóvállalata, valamint ezek további biztonság-releváns alrendszereinek beszállítója. A Knorr-Bremse termékei jelentős mértékben járulnak hozzá a nagyobb vasúti és közúti biztonsághoz és energiahatékonysághoz. Több mint 100 telephelyen, 30 országban, körülbelül 28 500 alkalmazottja használja kompetenciáját és motivációját annak érdekében, hogy termékeivel és szolgáltatásaival vevői világszerte elégedettek legyenek. 2018-ban, a Knorr-Bremse két üzletágának bevétele több mint 6,6 milliárd euró volt. A vállalat már több mint 114 éve technológiai újító a mobilitás és a szállítmányozási technológiák területén, a hálózatosított rendszer-megoldásokra specializálódva. A Knorr-Bremse az egyik legsikeresebb német ipari vállalat, amely a legfontosabb globális megatrendekre épít: az urbanizációra, az öko-hatékonyságra, a digitalizálásra és az automatizált vezetésre.

Kapcsolattartó:
Bucsai Edina
Marketing Munkatárs
Tel: +36 (76)511 738
Fax: +36 (76)511 100    
E-Mail: edina.bucsai@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft
Georg Knorr u. 8
6000 Kecskemét
www.knorr-bremse.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.