OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2019. december 3., kedd 09:53

Az első adventi gyertya és Budapest díszfényeinek meggyújtása a Városháza parkban
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OTS) - Gyerekprogramokkal indult, az első adventi gyertya és a főváros díszfényeinek meggyújtásával zárult advent első hétvégéje a Városháza parkban. Az immár hetedik alkalommal megrendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásáron nem csupán az óriás adventi koszorú lángja, hanem Budapest díszvilágítása is felgyúlt. Az első adventi hétvége programkavalkádja pedig még négy héten át minden hétvégén, egész napos programokkal várja az idelátogató családokat egészen december 29-ig.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191203_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191203_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191203_003.jpg

A budapestiek kedvelt helyszínén a Városháza Parkban, a Budapest Főváros támogatásával rendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár első adventi hétvégéjén immár hagyományosan a gyerekeké volt a főszerep.

Szombaton 11 órától Csernik Szende: A mese szeretet című előadását tekinthették meg a legkisebbek, akik a mese után adventi koszorút készíthettek a kézműves foglalkozáson.

A 15 órakor, a hütte előtti téren a Bábjáték automata izgalmas és interaktív játéka következett, majd 16 órától ismét a belső helyszín kapott főszerepet a gyerekek körében, akik Bartha Tóni Bábszínházának A karácsonyi asztal meséje című előadásán hallgathatták meg a karácsonyi ünnepkör dalait.

A Langaléta Garabonciások pedig délután öt órától egy gólyalábas utcaszínházi játékkal ejtették ámulatba a fővárosi publikumot a parkban.

Este inkább már az idősebbeknek szólt a Lano Feelings egyedi zenei világa, melyben a roma és a magyar folk keveredett a balkáni, a magyar és a roma népzenével. A Snétberger Ferenc tanítványaiból alakult trió este hét órakor lépett fel a vásár nagyérdeműje előtt.

Másnap, 2019. december 1-én délelőtt a Batyu Színház: Az ezüsterdő lakói című ünnepváró bábjátékával hangolódhattak karácsonyra a kicsik, amely után a hüttében megrendezett kézműves foglalkozáson adventi asztalidíszeket gyárthattak.

A Nógrád Szíve Hagyomány Őrző Egyesület kedves betlehemesét követően 17 órakor Karácsony Gergely főpolgármester meggyújtotta az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel egy időben városszerte felgyúltak Budapest díszfényei és kezdetét vette az ünnepi felkészülés időszaka. A gyertyagyújtáson Dr. Beran Ferenc, a Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony Plébániatemplom plébánosa mondott ünnepi áldást, valamint Pánczél Kristóf vezényletével a Józsefvárosi Zeneiskola Kiskórusa is közreműködött.

A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban!

A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben a facebook.com/AdventBudapesten oldalon tájékozódhatnak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.