OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. december 4., szerda 11:50

Az Amazon vevői az idei évvégi szezonban is rekordmennyiségű terméket vásároltak- a 2019-es kiberhétfő a vállalat fennállása óta a legeredményesebb bevásárlónapnak bizonyult (1. rész)
    Seattle, 2019. december 4., szerda (Business Wire/OTS) - Az Amazon ügyfelei világszerte több százmillió cikket rendeltek online a hálaadás napja és a kiberhétfő közötti időszakban - Az Amazontól az idei fekete pénteken is rekordmennyiségű árut vásároltak - az eladott termékmennyiség alapján a 2019. évi lett a vállalat történetében az eddigi legsikeresebb fekete péntek - A 2019-es kiberhétfőn a fogyasztók több árut vásároltak független harmadik felektől is - főként kis- és középvállalatoktól - egyetlen nap alatt, mint eddig bármikor - Az ügyfelek minden eddiginél nagyobb mennyiségben vásároltak Amazon eszközöket - az online Amazon üzletekben szerte a világon a legnépszerűbb termék az Echo Dot és az Alexa hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TV Stick 4K volt

    Az Amazon ma bejelentette, hogy a világszerte online megrendelt cikkek száma alapján a 2019-es kiberhétfő ismét az eddigi legsikeresebb egynapos bevásárlónapnak bizonyult a vállalat történetében. A cég ügyfelei szerte a világon rekordmennyiségű árut vásároltak a hálaadás napjától (Thanksgiving: minden év novemberének negyedik csütörtökje, 2019-ben november 26-a) az azt követő első hétfőig (az ún. "Cyber Monday" [kiberhétfő], azaz a kedvezményes online vásárlások napja) tartó időszakban: a széles termékválasztékból válogatva több millió terméket rendeltek meg. A vásárlók által az online Amazon üzletekben világszerte megvett Amazon eszközök száma is milliós nagyságrendű növekedést mutatott az előző év azonos időszakához képest. A legkeresettebb cikkek az Echo Dot és az Alexa hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TV Stick 4K voltak.

"Arra törekszünk, hogy az idei ünnepi időszakban minden eddiginél kényelmesebb vásárlást biztosíthassunk ügyfeleink számára, mivel az idei ajándékvásárlási szezon meglehetősen rövid lesz" - nyilatkozta Jeff Wilke, az Amazon Worldwide Consumer egységének vezérigazgatója. "Nagy örömünkre szolgál, hogy továbbra is egyre több fogyasztó látogat el az Amazon weboldalára, hogy böngésszen kínálatunkban és megvásárolja az ünnepi ajándékokat. Ezúton is szeretnénk megköszönni ügyfeleinknek és alkalmazottainknak szerte a világon, hogy ez az ünnepi bevásárló hétvég minden eddiginél sikeresebb volt."

Az ünnepi hétvége kedvenc árucikkei:
     - Az idei fekete pénteken és kiberhétfőn elért összesített forgalom alapján a fogyasztók világszerte több gyermekjátékot vásároltak, mint eddig bármikor ezen a két napon. Az ebben az időszakban vett több tízmillió játék közt a legnépszerűbbek a következők voltak: a LEGO Star Wars Darth Vader's Castle (Darth Vader kastélya), a Monopoly társasjáték Disney Frozen 2 (Jégvarázs 2.) kiadása és a Hasbro játékok közül a Jenga, a Guess Who és a Candy Land Kingdom of Sweet Adventures.

     - A kiberhétfő az Amazon Fashion számára is a legnagyobb forgalmú bevásárlónapnak bizonyult világszerte: több termék kelt el, mint amennyit a vállalat eddig valaha is eladott egyetlen nap alatt. A kedvencek közt szerepelt a Carhartt Acrylic Watch férfi sapka és a Champion Powerblend Fleece férfi kapucnis pulóver.

     - Az ez évi két különleges bevásárlónapon az Amazon ügyfelei világszerte összesítve több mint 25 millió háztartási cikket rendeltek.

     - A fekete péntek bestseller listáján az USA-ban a következő árucikkek szerepeltek: Echo Dot, Alexa hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TV Stick, 7,5 literes Pot Duo80 gyorsfőző kukta, 23andMe Health + Ancestry Service: személyes genetikai DNS teszt, L.O.L. Surprise! Winter Disco Bigger Surprise és iRobot Roomba 675 robotporszívó.

     - Az idei kiberhétfőn megvásárolt szépségápolási termékek száma négy millióval haladta meg a tavalyi darabszámot. A vásárlók által leginkább keresett cikkek közt szerepelt az Oral-B Genius Pro 900 elektromos fogkefe, a Lagunamoon Top 6 illóolaj-ajándékcsomag és a L'Oreal Paris Voluminous Makeup Lash Paradise szempillaspirál.

     - A világon a legnépszerűbb árukategóriáknak a játékok, a háztartási cikkek és az egészségmegőrzési és személyi higiénés termékek bizonyultak.

     - Az Amazon online üzletekben az USA-ban az idei kiberhétfőn a legnagyobb számban eladott termékek közé tartozott az Echo Dot, az Alexa hangvezérelt asszisztenssel használható Fire TV Stick with, a Play-Doh Sweet Shoppe Cookie Creations gyurmakészlet, a Keurig K-Cafe kávéfőző és a LEGO City Ambulance Helicopter 60179 építőkészlet.

     - Az Amazonon keresztül független harmadik félként értékesítő kereskedők - főként kis- és középméretű vállalkozások - a 2019-es kiberhétfőn több árucikket adtak el, mint a vállalat történetében eddig bármikor egy 24 órás időszak alatt.

     - A Whole Foods Markettől minden eddiginél több pulykát vásároltak a fogyasztók a hálaadás időszakában.

     - Az Amazon élelmiszerekből is több millió cikket szállított ki a Prime előfizetőknek az USA-ban a hálaadás és a kiberhétfő közti öt nap alatt. Az Amazon Fresh-től és a Whole Foods Markettől rendelt áruk közt a Honeycrisp alma, a citrom és az avokádó vezette a listát.

     - Az Amazon Books és az Amazon 4-star üzletek által az ünnepi hétvégén legnagyobb számban eladott termékek az Amazon Smart Plug, az Echo Dot és az All-New Echo Dot órával rendelkező okoshangszóró, a L.O.L. Surprise! játékbabák, a Diary of a Wimpy Kid (Egy ropi naplója) sorozat Wrecking Ball (Romokban) című 14. könyve és a Wyze Cam 1080p HD beltéri, vezeték nélküli, éjjellátó funkcióval is rendelkező okoskamera volt.(folyt.)



2019. december 4., szerda 11:50

Az Amazon vevői az idei évvégi szezonban is rekordmennyiségű terméket vásároltak- a 2019-es kiberhétfő a vállalat fennállása óta a legeredményesebb bevásárlónapnak bizonyult (2. rész)
    Seattle, 2019. december 4., szerda (Business Wire/OTS) -

    Rekordmennyiségű eladott eszköz
     - A vásárlók az idei ünnepi hétvégén rekordmennyiségű Amazon eszközt vettek a világ minden országában.

     - Az Amazon ügyfelei az előző évi azonos időszakhoz képest világszerte több millió cikkel több Amazon eszközt vásároltak az Amazon üzletekben, köztük Echo eszközöket, Fire TV eszközöket, Kindle eszközöket és Fire táblagépeket.
     - A globális adatok alapján a hétvége az okos háztartási eszközök vásárlása szempontjából is kimagasló volt, mivel az Amazon üzletekben több millió okos háztartási eszközt (ideértve az iRobot Roomba 675 robotporszívót, a Furbo kisállatfigyelő kamerát és a Wemo Mini okos csatlakozóaljzatot) rendeltek a vevők.
     - Globális összesítésben az Amazon által a legnagyobb mennyiségben eladott eszközök az Echo Dot és az Alexa hangvezérelt asszisztenssel működtethető Fire TV Stick 4K voltak.

Gyors és kényelmes ajándékvásárlás, díjmentes kiszállítással
     - Ultragyors és INGYENES élelmiszer-kiszállítás: A Prime tagok számára az Amazon Fresh és a Whole Foods Market díjmentes és gyors élelmiszer-kiszállítást biztosít. A rendelhető árucikkek közt szerepel az ünnepi menü elkészítéséhez szükséges szinte minden élelmiszer, kezdve a tenger gyümölcseitől a különféle húsokig, illetve a zöldségektől és a snackektől egészen az alapvető élelmiszerekig. A megrendelők választhatnak az egy- és két órán belüli kiszállítás közül. Azoknak a Prime előfizetőknek, akik annak a több mint 2000 nagy és kisebb városnak az egyikében élnek, ahol az élelmiszer-kiszállítási szolgáltatás igénybe vehető, lehetőségük van meghívást igényelni arra, hogy az Amazon Fresh vagy Whole Foods Market termékeit kiszállítással rendelhessék meg. További információkat lásd: amazon.com/grocery.

     - A halogatók "paradicsoma": Azon felül, hogy az összes Amazon ügyfél igénybe veheti több mint 100 millió termék esetében az ingyenes kiszállítást, a Prime tagok az USA-ban több mint 10 millió olyan árucikk közül is rendelhetnek, amelynek kiszállítását az Amazon egy napon belül, díjmentesen biztosítja számukra (Prime Free One-Day Delivery), és több millió tétel esetében 46 nagyvárosban és körzetükben a rendelés napján való kiszállítási szolgáltatás (Same-Day Delivery) igénybe vétele révén már a rendelés napján kézbe vehetik a megvásárolt terméket

     - Minden eddiginél több kiszállítási opció: Az idei ünnepi szezonban az ügyfelek számos Amazon Hub létesítményben juthatnak hozzá a megrendelt árukhoz, ideértve a több ezer, különféle üzletekben (Rite Aid, GNC és Stage) működő csomagfelvételi pontot az USA-ban, ahol a Counter szolgáltatást biztosító személyzettől vehetik át csomagjaikat, továbbá egy hozzájuk közeli Health Mart független gyógyszertárba is kérhetik a kiszállítást. Ugyanakkor több tízmillió termék könnyen és kényelmesen igényelhető kiszállítását biztosítja az Amazon az ország 900 városában a Locker vagy a Locker+ automata csomagpontok révén. Az Amazon Hub csomagátvevő helyek listája a következő weboldalon található: amazon.com/Hub. A Prime tagok 50 amerikai egyesült államokbeli városban és azok környékén igénybe vehetik az Amazon Key elnevezésű szolgáltatása használatával a biztonságos és kényelmes csomagkiszállítást (amazon.com/key). Azok a Prime előfizetők, akik nem szeretnék elrontani a meglepetést azzal, hogy az ajándékba vásárolt árut olyankor szállítják ki számukra, amikor otthon tartózkodik az azzal megajándékozni kívánt családtagjuk, az Amazon Day (amazon.com/amazonday) szolgáltatás használatával kiválaszthatják a számukra megfelelő kiszállítási napot.

KÖZÖSSÉGI OLDALAK:
Facebook: @Amazon
Instagram: @Amazon
Twitter: @Amazon
Honlap kezdőoldala vásárlás esetén: amazon.com/cybermonday

Amit az Amazonról tudni kell…

Az Amazon tevékenységét négy alapelv vezérli: ügyfél-orientáltság a versenytársakra való figyelés helyett, az újdonságok iránti szenvedély, elkötelezettség a kiváló működés iránt és hosszú távú gondolkodás. Ízelítőül itt csak néhány terméket és szolgáltatást említünk meg, amelyet az Amazon vezetett be elsőként: ügyfelek véleményének rögzítése, vásárlás 1 kattintással (1-Click), személyre szabott ajánlások, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tabletek, Fire TV, Amazon Echo és Alexa. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre:  amazon.com/about és kövessen minket: @AmazonNews..

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191203005397/en/

Kapcsolat:
Amazon.com, Inc.
Media Hotline
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Forrás: Amazon.com, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.