OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. december 18., szerda 14:18

Emlékszel, Sopronban? - A Halott Pénz-sztori január elsején az M2 Petőfi TV-n
    Budapest, 2019. december 18., szerda (OTS) - Mivel is indulhatna jobban az újév, mint a hazai zenei élet egyik meghatározó zenekarának koncert-dokumentumfilmjével? Január elsején 20.15-ös kezdéssel a hazai zenével kiemelten foglalkozó M2 Petőfi TV elhozza a nézőknek a decemberben bemutatott Emlékszel, Sopronban? - A Halott Pénz-sztori című alkotást.

    A zenés filmről - amelynek vetítésére azonnal elkapkodták a jegyeket - Marsalkó Dávid így fogalmazott: "Szerettük volna különlegessé tenni ezt az évet a rajongók és a zenekar számára is, így jött az ötlet, hogy a VOLT Fesztiválos koncertünk köré felhúzzuk kicsit a Halott Pénz történetét is egy film formájában. Egy kicsit koncertfilm, egy kicsit dokumentumfilm, és nagyon az, amit reményeink szerint majd megmutathatunk a gyerekeinknek 15 év múlva."

A filmet Könyves Dina jegyzi, aki 8-9 évvel ezelőtt ismerkedett meg a zenekarral, amikor egy zenetévénél volt szerkesztő: "Az akkor még egyszemélyes projektként működő Halott Pénzt új klipje kapcsán hívtuk be egy műsorba. Emlékszem, kértem Dávidot, hogy hozzon magával egy CD-t, amit kisorsolhatunk. Alig akarta elhinni, hogy pikk pakk elvitték a lemezt."

Azóta már rajongók ezrei követik a zenekart. "A Halott Pénz 15 éve, különösen az utolsó néhány számomra az egyik legizgalmasabb és legjelentősebb hazai sikersztori. Idén, amikor a VOLT adott otthont a Halott Pénz jubileumi fesztiválshowjának, kötelezőnek éreztem, hogy ezt az eseményt egy egészestés film formájában örökítsük meg" - mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT Film producere.

A közös munka pedig igazi öröm a fiúkkal: "Elképesztő tudatos és összeszedett csapat. Nagyon könnyű velük együtt dolgozni. Dávid igazi zenekarvezető, aki nagyon jól átlátja a csapat lehetőségeit. Van benne szív, ész és erő -árulta el a film rendezője, Könyves Dina. - "A kedvenc pillanatom, az volt, mikor két napra "leköltöztünk" Pécsre a stábbal forgatni. Találkoztunk Dávid szüleivel, illetve megmutatták a srácok, honnan is indultak. A legnehezebb viszont az utómunka volt: nagyon sok anyagot kellett feldolgozni és rengeteg szuper sztori nem fért bele a filmbe, legszívesebben 2-3 részt is csináltam volna, annyi szerethető történetük van. Szerintem ez a film tényleg őszintén bemutatja, hogy a siker nem csak a szerencsén múlik".

Ízelítő a filmhez: https://www.facebook.com/m2petofitv/videos/1031312147222867/

Emlékszel, Sopronban? - A Halott Pénz-sztori - M2 Petőfi TV 2019. január 1. (szerda) 20.15

MTVA Sajtó Osztály
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.