OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2019. december 20., péntek 12:47

Sürgősséggel végzett hibajavítás - csütörtökön kora délután helyreállított forgalmi rend a Budakeszi úton
    Budapest, 2019. december 20., péntek (OTS) - A technológia és a körülmények adta lehetőségek mellett a lehető legrövidebb időn belül visszaadta a forgalomnak a Budakeszi utat a Fővárosi Vízművek. A végleges helyreállítást követően, a már reggel leterített aszfalt hűlése és száradása után az útnak a javítás idejére lezárt szakasza is december 19-én 13.30-tól ismét a megszokott forgalmi rend szerint járható volt.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191220_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191220_002.jpg

A Budakeszi út alatt húzódó, 150 mm átmérőjű öntöttvas vezeték december 17-én hajnalban feltárt sérülését követően a Fővárosi Vízművek szakemberei sürgősséggel, éjszakai, majd azt követően folyamatos munkavégzéssel 20 óra alatt befejezték a hibajavítást, és feltöltötték a munkagödröt, másnap hajnalban pedig a társaság szerződött alvállalkozójától megrendelte az útburkolat végleges helyreállítását. Ennek előkészítését, az aszfaltozás előtti betonozást december 18-án a reggeli órákban, már jóval a budakeszi polgármester asszony 15.51-kor a Fővárosi Vízművekhez érkezett levelét megelőzően el is végezte az alvállalkozó. A sürgősségi munkavégzésnek megfelelően már aznap sor kerülhetett volna az aszfaltozásra, és a munkaterület visszaadására a forgalomnak, azonban a társaságon kívülálló, objektív ok, az aszfaltkeverő üzem berendezésének meghibásodása egy nappal késleltette a munka befejezését.

Szakembereink minden lehetséges alternatív megoldást számba vettek, hogy ideiglenesen visszaadhassák az utat a forgalomnak, de ezek mindegyike magában hordozta egy újabb meghibásodás és lezárás kockázatát. Így az ugyan tovább húzódó, de végleges megoldást nyújtó helyreállítás volt a leggyorsabb és a forgalmat a legrövidebb ideig zavaró alternatíva.

Sajnos egy csőtörés elhárítása minden esetben, minden településen korlátozásokkal jár, mivel a közcső jellemzően a közút alatt található. A javításhoz kapcsolódó technológiai folyamatok időszükséglete a Fővárosi Vízművek szakembereinek minden szándéka és áldozatos munkája ellenére sem rövidíthető le jelentősen, mivel ezzel egy későbbi útburkolat-meghibásodást kockáztatnánk. Az amúgy is túlzsúfolt, dugókkal terhelt Budakeszi út esetében munkatársaink a kiemelt forgalmú utaknál alkalmazott protokoll szerint, sürgősséggel jártak el, hiszen az vitathatatlan tény, hogy a nem várt akadályt, az aszfaltüzem egynapos kiesését nem számítva 36 órán belül elkészültek a javítással.

Bár megértjük az arra közlekedők indulatait, sajnálattal tapasztaltuk azt a Fővárosi Vízművekkel szembeni negatív hangulatot, amelyhez az Önkormányzat kommunikációja nagy mértékben hozzájárult. Társaságunk munkatársai mindent megtettek polgármester asszony és munkatársai tényszerű, korrekt tájékoztatása érdekében, több alkalommal próbáltuk meg telefonon felvenni a kapcsolatot polgármester asszonnyal és a hivatallal, eredménytelenül. Ugyanakkor a polgármester asszony sajtóban megjelent nyilatkozataival ellentétben az irányunkban kezdeményezett személyes kapcsolatfelvételnek  a levélen kívül semmilyen nyomát nem találtuk.

Köszönetet mondunk mindazoknak az érintetteknek, akik mindezek ellenére megértéssel és türelemmel viselték a munkavégzés okozta kényelmetlenséget, és a Budakeszi úton már évek óta fennálló, mindennapi közlekedésben elszenvedett kellemetlenséget nem zúdították rá a feladatát a legnagyobb szakértelemmel és jószándékkal végző Fővárosi Vízművekre és munkatársaira!

Fővárosi Vízművek Zrt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.