OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. január 16., csütörtök 09:55

Az innovatív gyermekoktatási módszereket kidolgozó LEGO® Education új, gyakorlati STEAM oktatási termék kiadásával ünnepli fennállásának 40. évfordulóját (1. rész)
    Billund, Dánia, 2020. január 16., csütörtök (Business Wire/OTS) - A LEGO Education (http://www.legoeducation.com/) új, az általános iskola felső évfolyamai számára készített LEGO® Education SPIKE™ Prime megoldást kínál és kiírta a pályázatot a 2020. évi LEGO Education Master Educator Programban való részvételre - A LEGO® Education alapítása 40. évfordulója alkalmából megjelentette legújabb, világszerte elérhető oktatási megoldását, a LEGO® Education SPIKE™ Prime-ot. A SPIKE Prime LEGO építőelemeket, egy programozható, több porttal rendelkező központi egységet, érzékelőket és motorokat tartalmaz, és használatát a Scratch kódnyelven alapuló, lenyűgöző SPIKE alkalmazás biztosítja. A termékhez rendelkezésre áll továbbá 32 óraterv is. A LEGO Education 1980-ban való megalapítása óta úttörőnek számít az olyan gyakorlati megközelítésen alapuló oktatási eszközök kidolgozása terén, amelyek újfajta módokon támogatják a tanulókat a tudományos, műszaki, mérnöki, művészeti és matematikai ismeretek (azaz az angol "science", "technology", "engineering", "arts" és "math" szavak kezdőbetűiből álló mozaikszóval, STEAM) hatékony elsajátításában, és a most kiadott termék a legújabb megtestesítője a cég hagyományosan innovatív megoldásainak.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200114005279/en/

A LEGO Education SPIKE Prime megjelenését nagy várakozás kísérte, mióta a LEGO Education 2019 áprilisában hírt adott az új termék tervezéséről. A SPIKE Prime intuitív, adaptív és a tanulók figyelmének lekötését és a tevékenységekbe való bevonását maximálisan biztosító termék, amely amellett, hogy növeli a diákok önbizalmát, hozzásegíti őket azoknak az alapvető STEAM ismereteknek és a 21. században szükséges készségeknek az elsajátításához is, amelyekre szükségük lesz ahhoz, hogy a munkavállalókkal szembeni követelmények rendkívül gyors változása közepette is sikeresen végezzék majd munkájukat. A LEGO Education SPIKE Prime január 14-től megvásárolható 329,95 USA dolláros áron, és január 22-25-én bemutatásra kerül Londonban megrendezésre kerülő oktatástechnológiai kiállításon, a Bett Show-n (British Educational Trade and Technology Show).

A SPIKE Prime-ot, amelynek alkalmazását a tanárok a cég által biztosított tanfolyamon is elsajátíthatják, és amelyhez részletes iránymutatók, valamint ingyenes óratervek ( https://education.lego.com/en-us/lessonsfilter?Products=LEGO%c2%ae+Education+SPIKE%e2%84%a2+Prime+Set) is rendelkezésre állnak, annak a célnak a szem előtt tartásával fejlesztette ki a LEGO Education, hogy könnyen használható, intuitív eszközt adjon a tanárok és a tanulók kezébe egyaránt. A terméket használni kívánó tanárok részt vehetnek három tanfolyamon (https://education.lego.com/en-us/training), ahol a LEGO Education Akadémia tanúsításával rendelkező oktatók segítik őket azoknak az ismereteknek az elsajátításában, amelyekre támaszkodva magabiztosan és sikeresen beépíthetik a SPIKE Prime-ot a tantervbe és az óraterveikbe.

"Olyan tanárként, aki folyamatosan keresi a STEAM témakörök oktatásának újabb és újabb módjait, nagy örömmel várom, hogy használhassam a LEGO Education SPIKE Prime-ot, mivel az tökéletesen illik ahhoz a tevékenységek végzése révén való tanulásra és a kreatív elemekre összpontosító oktatási szemlélethez, amelynek alkalmazása biztosítja a tanulók minden korosztályában az érdeklődés felkeltését, a diákok bevonását az órai munkába és számos gyakorlati készség elsajátítását" - magyarázta Jon Bishop, a Canton Public School District alap- és középfokú oktatási intézményi STEAM koordinátora és egyben LEGO mesteroktató (Master Educator). "Mindannyian tudjuk, hogy a STEAM témakörök mennyire fontosak, és a SPIKE Prime lehetőséget ad arra, hogy bármelyik évfolyam bármelyik osztályával közvetlenül megismertethessük azokat - akár egy különleges STEAM vagy robotika óra, akár egy természettudományi, matematikai vagy akár angol nyelvi kurzus keretében. A SPIKE Prime sokszínűsége a lehetőségek gazdag tárházát kínálja, így alig várom, hogy körzetünk iskoláiban használatba vehessük."

A SPIKE Prime a legújabb tagja a hagyományos tantervet átívelő és kiegészítő, gyakorlati készségeket biztosító, könnyen használható, a tanulók összes korosztálya számára érdekfeszítő és figyelemfelkeltő tartalmakat kínáló, és az alap- és középfokú oktatás bármely szintjén a tanulók képzési igényei szerint testre szabható oktatási megoldások kidolgozása terén 40 évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkező LEGO Education termékcsaládjának. A LEGO Education termékportfóliója, amelynek mostantól a SPIKE Prime is része, olyan, kifejezetten a tanulók tevékenységek révén való, gyakorlati megközelítésű oktatása céljára kifejlesztett termékeket tartalmaz, amelyek kritikus, kreatív és problémamegoldó gondolkodásra késztetik a diákokat, és megtanítják őket arra, hogyan kommunikáljanak hatékonyan társaikkal. A gyakorlati oktatási megoldások széles palettáját kínáló LEGO Education közvetlen támogatást is biztosít a tanárok számára ahhoz, hogy a STEAM témakörök tevékenységorientált módszerrel való oktatására szolgáló termékei tanórákon való használatával a tanulók összes korosztályának érdeklődését felkeltő és megtartó, magabiztosságukat erősítő képzést nyújthassanak.(folyt.)



2020. január 16., csütörtök 09:56

Az innovatív gyermekoktatási módszereket kidolgozó LEGO® Education új, gyakorlati STEAM oktatási termék kiadásával ünnepli fennállásának 40. évfordulóját (2. rész)
    Billund, Dánia, 2020. január 16., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    "Bár a LEGO Education 40 évvel ezelőtti alapítása óta rengeteg változást éltünk át, küldetésünk, amelynek teljesítése iránt annak idején elköteleztük magunkat, változatlan maradt" - fejtette ki Esben Staerk, a LEGO Education elnöke. "A vállalat legfontosabb célja a játékos tanulás lehetővé tétele, és mi mindig hittünk abban, hogy a tevékenységorientált oktatás az, amellyel a legsikeresebben építhető a gyermekek önbizalma, és amellyel biztosítható számukra azoknak a készségeknek az elsajátítása, amelyekre felnőtt életükben, munkavállalóként szükségük lesz. A mesterséges intelligencia, a dolgok internete és az automatizálás térhódítását látva úgy gondoljuk, most még fontosabb, mint valaha, hogy olyan megoldásokat és erőforrásokat biztosítsunk a tanárok számára, mint amilyen a SPIKE Prime is, amelyek használatával minden tanuló érdeklődését felkelthetik a STEAM témakörök iránt, és olyan készségekkel vértezhetik fel a diákokat, amelyekre azoknak nagy szükségük lesz a 21. század munkaerőpiacán."

A LEGO Education Master Educator Program

A LEGO Education nem csak fennállásának 40. évfordulóját ünnepli, hanem azokat az oktatókat is, akik a jövőt építő tanárok képzését végzik, és inspiráló példát mutatnak számukra. A LEGO Education a Master Educator (Mesteroktató) elnevezésű programja keretében odaítélt díjakkal azokat a tanárokat kívánja elismerni, akik osztoznak a LEGO Education küldetésében, azaz céljuk diákjaik önbizalmának megerősítése és annak biztosítása, hogy elsajátíthassák a 21. században szükséges készségeket. A mesteroktatók a hétköznapok hősei, akik a tevékenységközpontú LEGO oktatási megoldások használatával eredményes oktatást végeznek, és mivel maguk is az egész életen át tartó tanulás hívei, folyamatosan keresik a tanulók érdeklődésének felkeltésére és megtartására alkalmas új eszközöket. A Master Educator program révén a hasonló gondolkodású tanárok kollégáik és a LEGO Education támogatásával megoszthatják egymással a hatékony oktatást biztosító ötleteiket és ismereteiket.

A 2020. évi Master Educator pályázatra már benyújthatók a nevezések. A pályázat iránt érdeklődő, Ausztráliában, Oroszországban, az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban dolgozó tanárokat arra kérjük, hogy nevezésüket legkésőbb 2020. április 30-áig adják be. A program és a pályázat ismertetése, valamint a pályázatban való részvételre vonatkozó feltételek a következő internetes címen találhatók: LEGOeducation.com/MasterEducators (https://education.lego.com/en-us/master-educator).

Amennyiben többet szeretne tudni a LEGO Education 40 éves tevékenységéről, tekintse meg ezt a videót (https://www.youtube.com/watch?v=-lPRRlwnMMA&feature=youtu.be)! Ha további információkat szeretne a LEGO Education új termékéről, kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.legoeducation.com/meetSPIKEprime.

Amit a LEGO® Education SPIKE™ Prime-ról tudni kell…
     - 10+ korú, 6-8. osztályos tanulók számára
     - Egy egyszerre két tanuló által használható készlet ára 329,95 USA dollár
     - A vonszolásos technikát alkalmazó Scratch kódoló platformon alapul, és iOS, Chrome, Windows 10, Mac és Android operációs rendszerekkel egyaránt használható
     - 32 óraterv áll a tanárokat rendelkezésére, melyek használatával hihetetlenül könnyen beépíthetik a SPIKE Prime-ot számos különféle tanórába, a természet- vagy társadalomtudományok körébe tartozó tárgyakat oktató óráktól kezdve a matematikaórákon keresztül a nyelvórákig
     - Dinamikus munkafolyamatot biztosító, 45 perces összeállítási idő + kiegészítő tananyag; a készleteket egy adott iskolában több osztály is használhatja
     - Tartalmaz 11 új, innovatív építőelemet, melyeket a LEGO Education és a LEGO Group fejlesztett ki, és amelyek a SPIKE Prime részeként kerülnek először kiadásra
     - Megvásárolható a LEGO Education honlapján vagy meghatalmazott viszonteladóktól
     - A STEAM témaköröket kreatív, érdekfeszítő módon integrálja a tanórákon kívüli iskolai tevékenységekbe: használható robotika szakkörökben, programozást oktató foglalkozásokon és a (külön megvásárolható) LEGO® Education SPIKE™ Prime Expansion Set by LEGO Education Maker (Készítő) elnevezésű foglalkoztató csomagokkal együtt
     - Az Expansion Set és a Competition Ready csomag (ideértve a FIRST® LEGO® League-et -http://firstlegoleague.org/ és a World Robot Olympiad-ot-  https://wroassociation.org/home/) használható versenyek céljára is, például robotika versenyeken részt vevő csapatok által (folyt.)



2020. január 16., csütörtök 09:56

Az innovatív gyermekoktatási módszereket kidolgozó LEGO® Education új, gyakorlati STEAM oktatási termék kiadásával ünnepli fennállásának 40. évfordulóját (3. rész)
    Billund, Dánia, 2020. január 16., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a LEGO® Educationről tudni kell…

A LEGO® Education http://www.legoeducation.com/ a LEGO® építőelemekre alapozva, gyakorlati, játékos STEM tanulási élményeket, fizikai és digitális oktatási eszközöket, tartalmakat, valamint tanórákon kívüli programokat és versenyeket kínál az általános és középiskolás tanulóknak és tanáraiknak. Megoldásaink minden diák számára lehetővé teszik, hogy aktív, együttműködésre képes tanulóvá válva a jövő kihívásainak legyőzésére alkalmas készségeket sajátítson el, egész életére megszeresse a tanulást, magabiztosan mérje fel és oldja meg a problémákat, és így sikeresen leküzdje az akadályokat, amelyekkel élete során szembesül.

A LEGO, a LEGO logó, a SPIKE logó, valamint a MINDSTORMS és a MINDSTORMS logó a LEGO Group védjegye és/vagy vagy szerzői jogi védelem alatt álló tulajdona. ©2020 The LEGO Group. Minden jog fenntartva.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200114005279/en/

Kapcsolat:
Kelley Brescia
Kelley.brescia@LEGO.com

Forrás: LEGO Education

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.