OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2020. február 11., kedd 11:41

Húsfeldolgozó üzemet nyitott a PANNATURA
    Fertőfehéregyháza, 2020. február 11., kedd (OTS) - Modern húsfeldolgozóval bővült az Esterházy-biogazdaság január 30-án Donnerskirchenben (Fertőfehéregyháza). A 250 jelenlevő meghívott lelkesen üdvözölte az egyedülálló projektet.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200211_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200211_002.jpg

Nem véletlenül lett a donnerskircheni Seehof-major a beruházás helyszíne, hiszen ezen a környéken generációk óta foglalkoznak marhatenyésztéssel. A szomszédos erdő- és mezőgazdasági területeken ugyanakkor a vadászatnak van nagy hagyománya. A PANNATURA ez utóbbi okán elsősorban a vadhúsra fókuszál. Johannes Mezgolits, Donnerskirchen polgármestere nagyon örül a döntésnek: "A PANNATURA sokoldalú fejlesztése a Seehof-majorban fontos impulzust jelent egész Donnerskirchen számára. A mezőgazdasági tevékenységek, az olyan rendezvények, mint a Biogazdálkodási-napok vagy a Hoffest, és most ez a teljesen új üzem mind-mind fontos beruházások régiónk számára."

A PANNATURA számára egyértelmű volt, hogy eredeti formában őrzik meg a régi épület-komplexumot: a mezőgazdaságban dolgozók régi szállásának homlokzata mögött a legmodernebb technika felhasználásával, magas színvonalon dolgozzák fel a húst. Óriási üvegablak enged bepillantást a folyamatba. "Vezető vállalatként kötelességünknek érezzük, hogy minden területen innovatívak legyünk. Nagyon örülök, hogy a húsfeldolgozó létrehozása során minden területen példát mutattunk: kezdve azzal, hogy nem került további termőföld beépítésre, folytatva az energia-önellátással, a modern felszerelésekkel, az átlátható folyamatokkal, egészen az önbizalmat erősítő látványüzemig" - mondja Matthias Grün, a PANNATURA ügyvezető igazgatója.

Az egyes folyamatokat olyan szoftver köti össze, amellyel hiánytalanul megoldható a termékek nyomonkövetése. A húsfeldolgozó emellett rendkívül takarékosan bánik az erőforrásokkal. Intelligens hővisszanyerés, csatlakozás egy faaprítékot felhasználó hőszolgáltató rendszerre és új fotovillamos berendezések biztosítják az üzem energia-önellátását.

A jövőben kerek 500 négyzetméternyi üzemi területen 4-6 munkatárs évente 100 tonna vadat és 25 tonna bio-angusmarhát fog feldolgozni. Gazdálkodók és vadászok is bérbe vehetik az infrastruktúrát. Roman Leitner, tartományi vadászmester lelkesedik az új üzemért: "Igazán csak gratulálni lehet ehhez a beruházáshoz! Üdvözöljük a profi megközelítést, hogy minden vadász igénybe veheti a szolgáltatást, hiszen a vadhús a vadásztársadalom névjegykártyája." A vadhús elismertségét hangsúlyozza Dr. Kurt Widhalm professzor, az Osztrák Akadémiai Táplálkozástudományi Intézet elnöke is: "A vadhús nemcsak ízletes, hanem nagyon egészséges is, hiszen rengeteg értékes tápanyagot tartalmaz. Aki egészségesebben szeretne táplálkozni, annak több vadhúst kell fogyasztania. És ami a legjobb: a vadhúsnak mindig szezonja van."

A beruházás értéke - figyelembe véve az épületek egy részének tulajdonjogát is - 2 millió euró, ebből maximum 200 ezer eurót Burgenland tartomány fog finanszírozni a 2014-2020-as Osztrák vidékfejlesztési projektek keretében (80% EU, 20% Burgenland). A tartomány is üdvözli az innovatív projektet: "A húsfeldolgozó létrehozása fontos beruházást jelent a régiónak, és jelentős növekedést az Esterházy-biogazdaság számára - mindenekelőtt a lakóhelyhez közeli munkalehetőségek bővülése által. A regionális élelmiszerek tudatos előtérbe helyezése és a helyi értékteremtés mind támogatást nyernek ezáltal" - fogalmazott Christian Illedits, tartományi tanácsos.

A feldolgozott termékek a kismartoni Markthalle Kulinariumban és annak mobil értékesítési pontjain, a "guruló piacokon" lesznek elérhetők. Online rendelésre is lehetőség van, ezen túlmenően a termékek kiválasztott élelmiszerkereskedelmi partnereknél és különböző regionális értékesítési pontokban is megvásárolhatók.

Tények az Esterházy-biogazdaság húsfeldolgozójáról:
- feldolgozott mennyiség: évente 100 tonna vadhús és 25 tonna bio-marhahús
- akár hat új munkahely
- beruházás összege: 2 millió euró
- energia-önellátás fotovillamos berendezések és korszerű hővisszanyerés által
- a történelmi épületek korszerű revitalizálása újabb termőföldek beépítése nélkül
- látványtúrák az Esterházy-biogazdaságban

Rövid információ a PANNATURA-ról:
A 44 hektár területet felölelő vállalati egység, a PANNATURA és a 2017-ben bevezetett, azonos nevű márka a mező-, erdő- és természetgazdálkodást foglalják magukban. A tevékenységek alapját az erőforrások legjobb, mégis felelősségteljes felhasználása adja, emellett fontos szempont a területek védelme. A PANNATURA átlátható és fenntartható gazdálkodást és aktív természetvédelmi tevékenységet folytat, ugyanakkor a név egyet jelent a gazdaságból kikerülő nyersanyagok és a feldolgozott termékek magas minőségével. A márkanév bevezetésével átláthatóvá vált a termékek eredete és erősödött a fogyasztók márkatudatossága.

További információkat itt talál (németül): www.pannatura.at
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.