OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. február 13., csütörtök 09:51

A 2020-as Budapest-Bamako Rally szervezői módosítani kényszerültek a futam útvonalát
    Budapest, 2020. február 13., csütörtök (OTS) - A kormányellenes tüntetések miatt kialakult feszült belpolitikai helyzet következtében Guineában két teljes etapot töröltek a futam szervezői. Kedden reggel kapták a hírt a guineai kormánytól, hogy nem tudják a tervezett szakaszokon szavatolni a résztvevők biztonságos áthaladását, így a szervezők a módosítás mellett döntöttek.

    A futam alapítója, Szabó Gál András elmondta, hogy a módosítás oka, hogy Labéban, a 200 ezres városban, az elmúlt napokban az elnök elleni tüntetések zajlottak, és elfajultak az utcai összecsapások.

Megfeszített munkával és a helyi vezetők segítségével sikerült egy teljesen új és biztonságos útvonalat kijelölni a közel 700 részvevő számára. A verseny kategória résztvevői számára pihenőnapok következnek, hiszen jelenleg a biztonság a legfontosabb. Az új útvonalon mintegy 1000 katona vigyáz a részvevők biztonságára. Kiemelten fontos minden résztvevő számára, hogy megjelenjenek a reggel eligazításokon, mert a legfrissebb, naprakész információkat itt osztják meg a futam szervezői velük.

A futam történetében nem ez az első eset, hogy a feszült belpolitikai helyzet miatt a szervezők módosítani kényszerülnek az útvonalon. Mali fővárosába, Bamakoba évek óta nem térhet vissza a futam, mert az ország állandó harcok színterévé vált. "Arra ugyanakkor még nem volt példa, hogy az adott országba történő belépés előtt pár órával kapunk ilyen figyelmeztetést. A helyi hatóságok miden erejükkel azon voltak, hogy segítsenek a probléma megoldásában." - mondta a futam alapítja, Szabó Gál András.
Mostanra mindenki tudja, hogy merre biztonságos haladnia, és február 15-én, szombaton a futam résztvevői már Sierra Leonében lesznek, és két rövidebb etap után vasárnap érkeznek Freetownba, a futam céljába.

A közleményt a Futam kommunikációs Ügynöksége, a ComPRad Kft. juttatta el az MTI-hez. (www.comprad.hu)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.