OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. május 1., péntek 20:14

A Mary Kay Inc. mintegy 10 millió USA dollárral támogatja a COVID-19-világjárvány elleni globális küzdelmet (1. rész)
    Dallas, 2020. május 1., péntek (Business Wire/OTS) - A Mary Kay Inc. mintegy 10 millió USA dollár értékű adománnyal (ideértve pénzadományokat, termékeket, valamint a tevékenységi területébe tartozó országokban, illetve a leginkább rászoruló közösségekben szerte a világon az elosztási feladatok felvállalását) támogatja COVID-19-világjárvány terjedésének lelassítását célzó erőfeszítéseket és az első vonalban küzdőket.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200429005893/en/

"Ennek a pandémiának a gazdaságainkra, a lakosságra és a világ egészére gyakorolt szerteágazó hatásai valószínűleg még jó darabig nem lesznek teljesen átláthatók és felmérhetők" - magyarázta David Holl, a Mary Kay Inc. elnök-vezérigazgatója. "De van, amit már most is biztosan tudunk: azt, hogy szerte a világon az emberek szenvednek, ezért ebben a példa nélküli válsághelyzetben arra van szükség, hogy mindannyian összefogjunk. Felelősek vagyunk azért, hogy segítsük azokat, akiknek életét megváltoztatta ez a vírus - akár közvetlenül, mint például azokét, akik az első vonalban küzdenek ellene, akár közvetve, mint például azokét a nőkét és gyermekekét, akik most még inkább vannak téve a családon belüli erőszaknak, ahogyan azt az esetek ijesztően megugró száma is mutatja."
A globális COVID-19-pandémiára reagálva a Mary Kay Inc. és leányvállalatai szerte a világon, valamint a vállalat szponzorálásával működő négy alapítvány Kanadában, Brazíliában, Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban a következő lépéseket tette a járvány elleni globális és nemzeti küzdelem támogatása érdekében:
Támogatás az első vonalban küzdők számára:
     -    A vállalat globális szinten átalakította gyártási folyamatait, kizárólag az olyan alapvető termékek, mint a tisztálkodási és higiéniás cikkek gyártására és adományként való biztosítására, továbbá kézfertőtlenítőszer előállítására összpontosítva erőfeszítéseit, mely utóbbi termékből mintegy 20 egészségügyi ellátó rendszer, 1000 kórház és összesen 1,5 millió első vonalban küzdő orvos, egészségügyi személyzet részesült és készenléti szolgálatoknál dolgozó részesült adományként.

     -    A Globális Járványriasztási és Válaszadási Hálózat (Global Outbreak Alert and Response Network [GOARN]) támogatása érdekében a Mary Kay kézfertőtlenítőt adományozott az Egészségügyi Világszervezet amerikai kontinensért felelős regionális irodájának, a Pánamerikai Egészségügyi Szervezetnek (Pan American Health Organization [PAHO/WHO]). Az adomány az amerikai kontinens COVID-19-járvány ellen küzdő országainak megsegítését szolgálja.

     -    A vállalat kézfertőtlenítőt adományozott egy nemzetközi humanitárius szervezet, a CARE számára, segítve a CARE-t az Ázsiában, Afrikában, Európában és a Közel-Keleten összesen 63 fejlődő országban végzett, a szűkös erőforrásokkal rendelkező területeken a COVID-19-járvány leküzdése érdekében tett kulcsfontosságú erőfeszítéseket támogató munkájában.

     -    A vállalat csatlakozott a COVID-19-járvány leküzdésének segítése céljából a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) által az Egészségügyi Világszervezet támogatásával létrehozott új COVID Action Platformhoz. A világon az első ilyen jellegű platformként létrejött globális platform célja az üzleti élet szereplőinek együttes fellépésre való buzdítása és az erőfeszítések összefogása, az emberek megélhetésének védelme, az üzleti tevékenységek folytonosságának biztosítása és a COVID-19-járvány elleni küzdelem támogatására való mozgósítás. A platform támogatja a kézfertőtlenítők népegészségügyi célokra való adományozására szolgáló mechanizmusokat a világ minden olyan régiójában, ahol a szükséges alapvető cikkek nem férhetők közvetlenül hozzá.

     -    A vállalat koordinálta erőfeszítéseit a Personal Care Products Councillal (Tisztálkodási Termékek Tanácsa [PCPC]) és a Feeding America szervezettel kézfertőtlenítőknek a rászoruló szervezetek számára való adományozása terén.

     -    A vállalat kézfertőtlenítőt adományozott az Amerikai Egyesült Államokban a járvány által legsúlyosabban érintett tíz város egészségügyi ellátó rendszerei és kórházai számára.

     -    A vállalat helyi szinten is támogatást nyújtott a Mary Kay globális központjának és gyártó létesítményének környékén:
     o    A Mary Kay Inc. globális központjának (Dallas, Texas állam) környékén kézfertőtlenítőt és egyéb termékeket biztosított különféle szervezetek, egészségügyi intézmények és kórházak számára, ideértve a következőket: Dallas County First Responders, Addison Police Department, Tenet Healthcare, Baylor Scott & White Health, UT Southwestern Medical Center, Steward Health Care, HCA Hospital Network, Christus Health, Medical City Dallas, Parkland Health and Hospital és a Kay Bailey Hutchison Convention Center Pop-Up Hospital.
     o    A texasi Lewisville városában, ahol a vállalat globális gyártó központja található, a Mary Kay Inc. kézfertőtlenítőt biztosított Lewisville városa rendőrségének és a veszélyhelyzetekben elsőként közbeavatkozó, különféle készenléti egységeinek.
     o    A Mary Kay Inc. kézfertőtlenítőt biztosított a szomszédos Tarrant megye készenléti egységeinek, valamint közegészségügyi célokra.(folyt.)



2020. május 1., péntek 20:15

A Mary Kay Inc. mintegy 10 millió USA dollárral támogatja a COVID-19-világjárvány elleni globális küzdelmet (2. rész)
    Dallas, 2020. május 1., péntek (Business Wire/OTS) -

    Támogatása a családon belüli erőszak megelőzése céljára és az érintetteknek segítséget biztosító szervezetek számára:

     -    A The Mary Kay Foundation (Mary Kay Alapítvány) (Amerikai Egyesült Államok) bejelentette, hogy a COVID-19-járvánnyal kapcsolatosan korlátozás nélkül felhasználható segélyt biztosít a családon belüli erőszak áldozatainak menedéket nyújtó, rászoruló szervezetek számára. Három Dallasban vagy a város környékén működő, családon belüli erőszak áldozatainak menedéket nyújtó szervezet (a Denton County Friends of the Family, a The Family Place és a Hope's Door New Beginning Center) kapott egyenként 25000 USA dollárt a veszélyhelyzetben lévők által igénybe vehető menedékházak működtetése és az érintettek támogatását szolgáló programok finanszírozása céljára. Az Alapítvány a Dallasi Rendőrséggel együttműködve 75000 USA dollárt adományozott a Genesis által működtetett menedékházak és támogató programok (Women's Shelter & Support), illetve a Genesis szervezésében a nők elleni bűncselekmények témájában megrendezett konferencia (Conference on Crimes Against Women [CCAW]) támogatása céljára annak érdekében, hogy a Genesis teljesíthesse a nők ellen irányuló mindennemű erőszak felszámolását célzó küldetését.

     -    A The Mary Kay Foundation (Amerikai Egyesült Államok), a Mary Kay Független Országos Értékesítési Igazgatói (Independent Mary Kay National Sales Directors) és a Mary Kay nyugalmazott Független Országos Értékesítési Igazgatói tömörítő egység kézfertőtlenítőt adományoztak mintegy 500 családon belüli erőszak áldozatai számára lakhatást biztosító menedékháznak szerte az Amerikai Egyesült Államokban, hogy azok egészséges és biztonságos környezetet biztosíthassanak azoknak a nőknek és gyermekeknek, akik a kijárási korlátozás miatt össze vannak zárva otthonaikban egy erőszakos családtaggal, és menedékért fordulnak hozzájuk. A mintegy 500 menedékház évente több mint 1,5 millió családon belüli erőszak elől menekülő nő és gyermek számára biztosít menedéket az Amerikai Egyesült Államokban.

     -    Az év elején a The Mary Kay Ash Charitable Foundation nevet viselő kanadai alapítvány 100000 USA dollár összegű, családon belüli erőszak áldozatai támogatására szolgáló segélyt nyújtott tíz családon belüli erőszak elől menekülők számára lakhatást biztosító menedékháznak. A segélyezési erőfeszítések folytatásaként a Charitable Alapítvány kisebb összegű adományokat nyújt körülbelül 40 további menedékháznak, és ellátja az összesen mintegy 50 menedékházat kézfertőtlenítővel.

     -    A brazíliai alapítvány, az Instituto Mary Kay adományt biztosított a Fala Mulher elnevezésű nem kormányzati szervezetnek, hogy az megvásárolhassa a szükséges védőfelszereléseket (például kézfertőtlenítőt, kesztyűket és maszkokat) annak érdekében, hogy biztosíthassa a családon belüli erőszak áldozatai számára nyújtott támogatás folyamatosságát.

Egyéb erőfeszítések támogatása:

     -    A Mary Kay China Charity Fund adományban részesített egy, a közegészséget elősegítő, szociális jóléti szolgáltatásokat nyújtó, katasztrófák áldozatainak segélyezését biztosító és egyéb jótékonysági tevékenységeket végző, független kínai társadalmi szervezetet, az Amity Alapítványt (Amity Foundation), és már a COVID-19-járvány kezdetén támogatta a járvány elleni küzdelmet Kínában, Vuhan városában. A Mary Kay China ugyanakkor élelmiszereket, bőr- és kézápoló szereket is adományozott az első vonalban küzdő női egészségügyi dolgozóknak és önkénteseknek.

     -    A Mary Kay brazíliai leányvállalata, a Mary Kay Brazil és az Instituto Mary Kay több szervezetet is segített, ideértve a FIOCRUZ-t (Oswaldo Cruz Alapítvány), amely adományt kapott közkórházakban felhasználásra kerülő 5000 modern COVID-19 teszt előállítása céljára; a S?o Paulo Állami Alapot, amely lélegeztetőgépek vásárlása céljára kapott vissza nem fizetendő támogatást; valamint az Egészségügyi Minisztériumot, hogy az speciális védőköpenyekkel láthassa el a közkórházak intenzív osztályain dolgozókat.

     -    A cég mexikói leányvállalata, a Mary Kay Mexico kézfertőtlenítőt biztosít a szegényebb rétegeket támogató szervezetek számára, mint például a Bancos de Alimentos de Mexico (Mexikó élelmiszerbank-hálózata), a mellrák ellen harcoló Unidas Contigo Monterrey és a családon belüli erőszak megelőzését támogató Fondo Semillas Mexico.

     -    A Mary Kay oroszországi leányvállalata, a Mary Kay Russia higiéniás termékeket adományozott a The N.V. Sklifosovsky Scientific Research Institute of First Aid és a moszkvai Egészségügyi Minisztérium A. S. Puchkov elnevezésű Sürgősségi Betegellátó Állomása az első vonalban küzdők dolgozói számára.

     -    A vállalat továbbá számos egyéb erőfeszítést tesz a COVID-19-járvány elleni helyi küzdelem támogatására a világ különféle országaiban, ahol a Mary Kay termékeivel jelen van a helyi piacon. (folyt.)



2020. május 1., péntek 20:15

A Mary Kay Inc. mintegy 10 millió USA dollárral támogatja a COVID-19-világjárvány elleni globális küzdelmet (3. rész)
    Dallas, 2020. május 1., péntek (Business Wire/OTS) -

    Idézetek partnerektől/Az élvonalban küzdők támogatása:

Dr. Ciro Ugarte, a PAHO Health Emergencies igazgatója
"Hálásak vagyunk a Mary Kay bőkezű kézfertőtlenítő-szállítmányáért, amelyet adományként juttatott el az Egészségügyi Világszervezet Pánamerikai Egészségügyi Szervezete (PAHO/WHO) amerikai kontinensért felelős regionális irodájához (Regional Office for the Americas). Ez az adomány támogatja a szervezetet a COVID-19-világjárvány leküzdéséért folytatott harcban, segíti az amerikai kontinens országait a vírus egészségügyi létesítményekben való terjedésének lelassításában és védi azoknak az egészségügyi dolgozóknak az egészségét, akik a világjárvány ellen az első vonalban küzdenek."

Michelle Nunn, a CARE elnök-vezérigazgatója
"A CARE szerte a világon minden nap olyan sérülékeny közösségekben dolgozik, ahol az egészségügyi ellátó rendszer a legkevésbé erős. Világjárványok idején ezekben a közösségekben még nehezebbé válik az egyébként is számos veszéllyel nehezített élet. A kézfertőtlenítő fontos eszköz a COVID-19-járvány megállítása szempontjából, különösen olyan helyeken, ahol korlátozott a vízhez való hozzáférés és csak kevés területen van csatornázás, és ahol a társadalmi távolságtartás a túlélést veszélyezteti. Ezért rendkívül hálásak vagyunk a Mary Kay-nek a bőkezű adományért, mely segít e közösségek biztonságának elérésében."

Pat Drury, a WHO igazgatója, Global Outbreak Alert and Response Network (GOARN)
"A WHO-val együttműködő Globális Járványriasztási és Válaszadási Hálózat (Global Outbreak Alert and Response Network [GOARN]) küldetése az, hogy nemzetközi közegészségügyi erőforrásokat biztosítson járványok megfékezése és közegészségügyi veszélyhelyzetek elhárítása céljára szerte a világon. A hálózat összekapcsolja a partner intézményeket azzal a céllal, hogy azok jobb egészségi kimeneteket biztosíthassanak, és hálózatként elérhetővé teszi a nemzetközi népegészségügyi erőforrásokat a közösségek támogatása és a jelentősebb járványok és közegészségügyi veszélyhelyzetek idején életmentés céljára. Az, hogy szervezetünk épp most, a COVID-19-pandémia idején tölti be fennállásának 20. évfordulóját, még inkább fontossá teszi számunkra, hogy megfeleljünk küldetésünknek. Azok nevében, akik a leginkább rászorulnak a támogatásra, köszönjük a Mary Kay-nek a bőkezű adományt."

Zara Ingilizian, a Világgazdasági Fórum Consumer Industries and the Future of Consumption Platformjának vezetője
"A Világgazdasági Fórum az Egészségügyi Világszervezettel együttműködve igyekszik mozgósítani a különféle érdekcsoportokat COVID-19 Action Platformján keresztül az életmentő és az emberek megélhetőségének megőrzését biztosító cselekvésre. Ennek a betegségnek a globális terjedése globális együttműködést tesz szükségessé a kormányok, nemzetközi szervezetek és az üzleti élet szereplői közt. A fogyasztási cikkeket előállító vállalatok, mint például a Mary Kay, és az általuk adományként biztosított életmentő higiéniás termékek kulcsfontosságú szerepet játszanak a dolgozók, egészségügyi ellátó személyzet és a fogyasztók egészségének és jóllétének megőrzésében."

Idézetek partnerektől/A családon belüli erőszak megelőzése és áldozatainak támogatása:

Michelle Nunn, a CARE elnök-vezérigazgatója
"Azokban az országokban, ahol háborús állapotok vannak, számosan élnek szegénységben és bizonytalanságban, a COVID-19-járvány rendkívüli mértékben súlyosbítja azokat az eleve fennálló kihívásokat, amelyekkel számos nő és lánygyermek szemben találja magát, ideértve a nemi alapú erőszakot is. Feltétlenül gondoskodnunk kell arról, hogy a COVID-19-járvány elleni vészhelyzeti intézkedések közepette ne feledkezzünk meg a társadalom leginkább marginalizált és legsérülékenyebb csoportjairól. A The Mary Kay Foundation bőkezű adománya segít minket abban, hogy megóvhassuk a nőket és lánygyermekeket a nemi alapú erőszaktól és más veszélyektől ebben a válsághelyzetben is." (folyt.)



2020. május 1., péntek 20:16

A Mary Kay Inc. mintegy 10 millió USA dollárral támogatja a COVID-19-világjárvány elleni globális küzdelmet (4. rész)
    Dallas, 2020. május 1., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 56 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay ugyanakkor elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt is, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, valamint a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

Amit a The Mary Kay Foundation?-ről tudni kell…
Mary Kay Ash azon álmához híven, hogy világszerte gazdagítsa a nők életét, a The Mary Kay FoundationSM forrásokat gyűjt és biztosít a nőket érintő rákbetegségek gyógymódjának megtalálását célzó, úttörő kutatások finanszírozására, valamint a nők elleni családon belüli erőszak áldozatainak támogatására. Mióta a The Mary Kay FoundationSM 1996-ban megkezdte működését, több mint 80 millió USA dollárt adományozott az Alapítvány e kettős küldetésével összhangban lévő tevékenységet végző szervezetek számára. Továbbá az Alapítvány támogat olyan kezdeményezéseket is, melyek e két probléma súlyosságára igyekeznek felhívni a figyelmet, részt vesz az e problémákkal küzdők megsegítésére irányuló közösségi programokban, valamint olyan jogszabályok életbe léptetéséért harcol, melyek a nők egészségét és biztonságát hivatottak biztosítani. Az együttes fellépéssel elérhetjük, hogy a nők helyzete javuljon szerte a világon. Ha Ön érdeklődik a nők támogatását és szerepvállalásuk elősegítését célzó képzési, érdekképviseleti és önkéntes munka iránt, vagy tájékozódni kíván az adományozási lehetőségekről, illetve szeretne részt venni az esetenként életmentő tevékenységekben, kérjük, látogasson el honlapunkra (marykayfoundation.org), csatlakozzon hozzánk a Facebookon és az Instagramon vagy kövessen minket a Twitteren.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200429005893/en/

Kapcsolat:

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.