OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. május 20., szerda 12:12

Piaci részesedése alapján az MHPS ismét a globális gázturbinapiac piac vezető szereplőjének bizonyult (1. rész)
    Yokohama, Japán, 2020. május 20., szerda (Business Wire/OTS) - Megugrott a kereslet a magasabb osztályba tartozó gázturbinák iránt - A McCoy Power Reports-tól származó adatok szerint a megrendelt gázturbinák megawattban mért kapacitása alapján a Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) tudhatja magáénak a legnagyobb piaci részesedést 2020-ban. Az első negyedévben beérkezett, globális összesítés szerint 2 638 MW kapacitást képviselő turbinákra szóló megrendeléseknek köszönhetően az MHPS piaci részesedése globális szinten 28,5 százalékra nőtt. Ez a részesedésnövekedés a gázturbinapiacon főként annak köszönhető, hogy az MHPS 2020. március 31-én végződő pénzügyi éve során a nemzetközi rendelések 19,7 százalékkal emelkedtek.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200519005485/en/

"A globális gázturbinapiacon tapasztalható rendkívül éles verseny nekünk kedvezett: az ügyfelek egyértelműen előnyben részesítették JAC gázturbináinkat, amelyek amellett, hogy megbízhatóbbak versenytársaink gázturbináinál, az üzemanyag-hatékonyság és a kimeneti teljesítmény tekintetében is rekordnak számító adatokat produkálnak" - nyilatkozta Ken Kawai, az MHPS elnök-vezérigazgatója. "Az MHPS gázturbinái iránt mind a magasabb osztályú gázturbinák, mind az aeroderivatív gázturbinák piaci szegmensében megnövekedett a kereslet, annak köszönhetően, hogy a közművek, független áramtermelők és városi hatóságok szerte a világon csökkenteni igyekeznek villamosáram-költségeiket, mely igényt tökéletesen kielégítik cégünk igazoltan megbízható és egyben világklasszis teljesítményt nyújtó turbinái."

Az MHPS J sorozatú gázturbinái először 2011-ben kerültek kereskedelmi célú felhasználásra, és azóta is világrekordernek számítanak 99,5%-os megbízhatóságukkal. Ezen felül kombinált ciklusú hatékonyságuk meghaladja a 64%-ot. Világszerte telepített J sorozatú gázturbináink nemrégiben érték el az összesítve egymillió órányi kereskedelmi célú üzemidőt, amely mintegy duplája versenytársaink hasonló méretű gázturbinái üzemidejének.

Az MHPS piaci részesedésének 2020 első negyedévében bekövetkező megugrása a Utah államban, Delta városában működő Intermountain Power Agency-től a megújuló forrásból származó hidrogén üzemanyagot hasznosítani képes első két JAC gázturbinára kapott megrendelésnek köszönhető. Dan Eldredge, az Intermountain Power Agency vezérigazgatója elmondta: "Azért választottuk az MHPS JAC erőátviteli berendezéseit, mert azok kínálták minden tekintetben a legjobb megoldást az áramtermelő berendezésekkel kapcsolatos igényeink szempontjából, ideértve az üzemanyagfelhasználás terén való rugalmasságot is, melynek köszönhetően teljesíthetővé válik az a célkitűzésünk, hogy fokozatosan szén-dioxid-kibocsátástól mentes áramtermelésre álljunk át, és 2045-ben már 100%-ban ily módon állítsuk elő a villamosenergiát. Arra számítunk, hogy az MHPS eszközeivel és támogatásával megbízható módon leszünk képesek tiszta energiát biztosítani az eljövendő évtizedekben."

Jelenleg negyvenöt J sorozatú gázturbina van kereskedelmi célú használatban, és a teljes megrendelt kapacitás világviszonylatban meghaladja a 25 GW-ot. Továbbá a Brazíliában, Kanadában, Japánban, Mexikóban, Peruban, Dél-Koreában, Taiwanon, Thaiföldön és az Amerikai Egyesült Államokban a műszaki jellemzők pályázatok során lefolytatott értékelése alapján száznégy egység került kiválasztásra.

"A piac erőfeszítéseinket egy sor műszaki jellemzők értékelése alapján való előválasztással és megrendeléssel ismerte el" - mondta Junichiro Masada, az MHPS Turbomachinery központjának elnökhelyettese és műszaki társigazgatója. "Mi azonban nem ülünk a babérjainkon, hanem továbbra is igyekszünk fejleszteni technológiánkat. Nemrégiben például lezajlott legújabb fejlesztésű termékünk, a csúcstechnológiát képviselő, léghűtéses, 60 Hz-es JAC sorozatú turbina szinkronozása és rákapcsolása az elektromos hálózatra Japánban, Takasagóban, majd megkezdődött a teljes terheléssel való működtetése. Versenytársaink ugyanakkor még évekre vannak attól, hogy üzembe tudjanak állítani egy ilyen méretű vagy hatásfokú gázturbinát. Továbbá a közelmúltban sikerült jelentős mértékben javítani az FT4000 teljesítményét a Florida államban, West Palm Beachben működő tesztelő létesítményünkben."

Az elmúlt két évben FT4000-es aeroderivatív gázturbináink globális kapacitása megháromszorozódott az Észak-Amerikában és nemzetközi helyszíneken folyó projektek eredményeként, és a PW Power Systems (PWPS) 2013-ban való megvásárlása óta jelentős piaci részesedést ért el kategóriájában. A PWPS FT4000 turbinája először 2015-ben került üzembeállításra kereskedelmi célokra, és egyszerű ciklusú hatékonysága, indítási ideje és felfutási ideje a legjobb az ágazatban.

"Büszkék vagyunk arra, hogy technológiánknak köszönhetően globális vezetővé váltunk az erős versennyel jellemzett gázturbinapiacon" - nyilatkozta Ken Kawai elnök-vezérigazgató. "Nagyra értékeljük a szerte a világon foglalkoztatott alkalmazottaink hozzájárulását, akik arra összpontosítják erőfeszítéseiket, hogy a megengedhető árú és megbízható áramellátás érdekében csúcsminőséget képviselő technológiákat és energiaipari megoldásokat dolgozzanak ki. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a karbonmentes gazdaság létrehozása és a globális társadalmi kihívások megoldásának elősegítése iránt." (folyt.)



2020. május 20., szerda 12:12

Piaci részesedése alapján az MHPS ismét a globális gázturbinapiac piac vezető szereplőjének bizonyult (2. rész)
    Yokohama, Japán, 2020. május 20., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.-ről tudni kell…

A Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd. (MHPS), amelynek központja Jokohamában, Japánban található, a Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. és a Hitachi, Ltd. által 2014 februárjában létrehozott, a két cég hőenergia-termelő rendszerekkel kapcsolatos és egyéb üzleti tevékenységeit integráló vegyesvállalat. Az MHPS nemrégiben bejelentette, hogy hamarosan Mitsubishi Powerre változtatja a nevét. Az MHPS ma az áramtermelési piacot berendezésekkel és szolgáltatásokkal ellátó globális vezető cégek közt szerepel. A 100 milliárd jen tőkével rendelkező, világszerte körülbelül 20 000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat termékei közt megtalálhatók kombinált ciklusú gázturbinák (GTCC) és integrált szénelgázosítású kombinált ciklusú (IGCC) erőművek, gáz-/szén-/olajtüzelésű (gőz-) erőművek, bojlerek, generátorok, gáz- és gőzturbinák, geotermikus erőművek, levegőminőség-szabályozó rendszerek (AQCS), erőművi perifériás berendezések és szilárd oxid üzemanyagcellák (SOFC). További információkért kérjük, látogasson el a vállalat honlapjára a következő címen: https://www.mhps.com.

Kövessen minket a Twitteren (https://twitter.com/MHPS_Global) vagy a LinkedInen (http://www.linkedin.com/showcase/mhps)!

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200519005485/en/

Kapcsolat:

Naoya Kanamura
Deputy Manager
Corporate Communications Group
Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.
Mobil: +81-(0)80-9592-0069
E-mail: naoya_kanamura@mhps.com

Forrás: Mitsubishi Hitachi Power Systems, Ltd.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.