OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. július 2., csütörtök 12:54

Egy új tele-jelenlét robot használatával több ezer tonnával csökkenthető a CO2-kibocsátás (1. rész)
    Budapest, 2020. július 2., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Blue Ocean Robotics leányvállalata, a GoBe Robots bejelentette, hogy a COVID-19-világjárvány következtében jelentősen megnövekedő keresletre reagálva megalkotta tele-jelenlétet biztosító, éghajlatkímélő robotjainak új generációját. - Kíváncsi arra, milyen lehet jelen lenni valahol anélkül, hogy a helyszínre kellene utaznia? Ha igen, megtapasztalhatja ezt az érzést a Blue Ocean Robotics új GoBe robotjai használatával, amelyek távjelenlét (remote presence) biztosítása révén feleslegessé teszik az utazást. A felhasználók távolról irányíthatják az új, ún. "telepresence" (tele-jelenlét) robotot, és a távoli helyszínen mozgó robot által közvetített élő videóadásnak köszönhetően átélhetik azt a különleges érzést, hogy ott vannak, ahol a robot. Ily módon lehetővé válik a különböző helyszíneken lévő emberek közti együttműködés és interakció, legyenek bármilyen messzire is egymástól. A Covid-19-világjárvány terjedése következtében egyre közkedveltebbé válnak a GoBe robotok, amelyek hatékony eszközként alkalmazhatók a koronavírus terjedésének megakadályozása, illetve a lezárt országhatárok okozta kommunikációs nehézségek áthidalása céljára, és ugyanakkor hozzájárulnak az utazási költségek, a munkaórák és a szállítási idők csökkentéséhez is.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200701005131/en/

A GoBe Robots új tele-jelenlét robotja távirányítású, önjáró (mobil) robot, amely egy 21,5 hüvelykes képernyőn mutatja a felhasználó "életnagyságú" arcát. A ráközelítő funkcióval (zoom) is rendelkező 4K kamera és egy széleslátószögű elülső kamera segítségével a robot irányítója tökéletes képet kap a GoBe robot közvetlen környezetéről és a robot által bejárt helyszínről. A GoBe robotok új generációja egyedülálló abból a szempontból, hogy nyílt rendszeren alapul, amely számos különféle applikáció létrehozását támogatja, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy maximálisan kiaknázzák a technológiában rejlő lehetőségeket. Például a szakvásárok szervezői felkínálhatják a szakvásár iránt érdeklődő, de odautazni nem tudó ügyfeleiknek, hogy közvetlenül lefoglaljanak egy tele-jelenlét robotot, és annak használatával járják végig a standokat, vegyenek részt a különféle eseményeken és kommunikáljanak a kiállítókkal. (Fénykép: Business Wire)

A tele-jelenlét robotok piacának vezetője, a GoBe Robots most egy új generációját alkotta meg a világ leginkább éghajlatkímélő robotjának. "A koronavírus okozta globális járvány idején jelentős növekedést tapasztaltunk a rendelésállományunkban" - mondta Peter Juhl Voldsgaard, a GoBe Robots vezérigazgatója. "A tele-jelenlét robotok mára már olyan standard technológiai eszközzé váltak, amelyeket mindenki ismer és képes kezelni. Ezt az élményt igyekszünk most még intenzívebbé és kellemesebbé tenni."

A GoBe Robots tele-jelenlét robotjait ma már több mint 150000 felhasználó alkalmazza, melynek eredményeként rendkívüli mértékben csökkent a CO2-kibocsátás. "Vannak olyan ügyfeleink, akik 90 százalékkal csökkentették biztonsági ellenőrzési költségeiket oly módon, hogy 30 tele-jelenlét robotot helyeztek ki üzemeikbe szerte a világon" - mesélte Claus Risager, a Blue Ocean Robotics vezérigazgatója. "Egy európai vállalat például, amely 20 alkalmazottját évente négyszer Ázsiába utaztatja, 500 000 kilogramm CO2-kibocsátást kerülhet el azzal, hogy alkalmazottainak légiutaztatása helyett a tele-jelenlét robotokat választja." (folyt.)



2020. július 2., csütörtök 12:54

Egy új tele-jelenlét robot használatával több ezer tonnával csökkenthető a CO2-kibocsátás (2. rész)
    Odense, Dánia, 2020. július 2., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a GoBe Robots-ról tudni kell…

A Blue Ocean Robotics leányvállalata, a GoBe Robots (https://www.gobe-robots.com/) a tele-jelenlét robotok vezető gyártója. Globális közvetítői (Solution Provider) hálózatának köszönhetően a vállalat több mint 50 országban van jelen, mely szám a következő évben várhatóan megduplázódik. A cég robotjainak alkalmazásával jelentős mértékben csökkenthető a CO2-kibocsátás, a robotok támogatják a társadalmi inklúziót és a fertőzés továbbadása lehetőségének kiküszöbölésével megakadályozzák a betegségek terjedését.

A Blue Ocean Robotics (https://www.blue-ocean-robotics.com/) professzionális kiszolgáló robotok fejlesztését, előállítását és értékesítését végzi. Robotikai termékportfóliójába a GoBe Robots mellett olyan márkák tartoznak, mint az önjáró, mobil, fertőtlenítést végző robotokat fémjelző UVD Robots (http://www.uvd-robots.com/), valamint a betegek biztonságos mozgatását és rehabilitációját segítő termékeket tömörítő PTR Robots (http://ptr-robots.com/).

A sajtóanyagok ide kattintva tölthetők le: https://support.google.com/drive/answer/6283888?p=unsupported_browser&visit_id=637292835585526212-15

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200701005131/en/

Kapcsolat:

Merima Cikotic
Blue Ocean Robotics
mc@blue-ocean-robotics.com
+45 71-99-56-06

Forrás: Blue Ocean Robotics

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.