OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. augusztus 19., szerda 11:22

Mary Kay Ash ikonikus polgárjogi harcosok, sikeres alkotóművészek és az üzleti életben legendának számító személyiségek társaságában szerepel az USA TODAY magazin által az Évszázad legkiemelkedőbb nőalakjairól összeállított listán (1. rész)
    Dallas, 2020. augusztus 19., szerda (Business Wire/OTS) - Az Amerikai Egyesült Államok Alkotmányának a nők számára az USA összes államában kötelező erővel választójogot biztosító 19. módosítása 100. évfordulójának tiszteletére az USA TODAY magazin listát készített az Évszázad 100 legkiemelkedőbb nőalakjáról (Women of the Century USA TODAY 100), melyen olyan ikonikus nők szerepelnek, akiknek tevékenysége a szórakoztatás, a politika, a polgárjogi mozgalmak, a sport, a művészetek, a tudományok és az üzleti élet terén az elmúlt évszázadban a legnagyobb hatást gyakorolta az amerikai társadalomra. Mary Kay Ash, a legendás üzleti vezető és emberbarát neve szintén felkerült a listára.

    Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200817005557/en/

Mary Kay Ash, a legendás üzleti vezető és emberbarát neve felkerült az USA TODAY magazine által Az évszázad legkiemelkedőbb nőalakjairól összeállított listára.

A sikeres értékesítő karriert befutó Mary Kay Ash 1963 alapította meg Mary Kay Cosmetics (mai nevén Mary Kay Inc.) elnevezésű vállalatát. Miután megelégelte, hogy az előléptetések során már többedszer kerül mellőzésre, mert pusztán a neme miatt valamelyik férfi munkatársát részesítik előnyben, Mary Kay úgy döntött, az üzleti életben szerzett tapasztalatait egy olyan vállalkozásban fogja kamatoztatni, amelyet egy nő hoz létre, nők építenek ki és a nők hasznára végzi tevékenységét. 57 évvel később a Mary Kay által alapított cég független szépségápolási tanácsadói által forgalmazott termékek a világ már mintegy 40 országában kaphatók. 2001-ben bekövetkezett halála előtt Mary Kay létrehozott egy alapítványt is, a Mary Kay Ash Charitable Foundationt, amely ez idáig több mint 90 millió USA dollárt fordított a családon belüli erőszak áldozatainak megsegítésére és a rák kutatásának támogatására.

"Mary Kay mindig egy lépéssel a saját kora előtt járt" - emlékezett Ryan Rogers, a Mary Kay Inc. befektetési vezetője és Mary Kay Ash unokája. "Az én szerény nagymamám nagy megtiszteltetésnek tekintette volna, hogy az USA TODAY magazin olyan sok hihetetlenül sikeres nő közt őt is megnevezte az évszázad legkiemelkedőbb nőalakjairól készített listáján. Mary Kay saját, személyes listája a 'kiemelkedő nőalakokról' azonban ennél jóval hosszabb lett volna, mert ő minden nőben a sikert elérni képes embertársát látta."

A listán szereplő nők közé tartoznak a következők: Dolly Parton, Gloria Estefan, Anna May Wong, Hillary Clinton, Michelle Obama, Eleanor Roosevelt, Rosa Parks, Billie Jean King, Oprah Winfrey, Maya Angelou, valamint a "Hidden Figures" című könyvben szereplő Mary Jackson, Katherine Coleman Johnson és Dorothy Vaughan. A lista jelölések alapján került összeállításra; a jelöltek körét egy, az USA különböző államaiból származó szakértőkből álló panel kiterjedt vitákat követően szűkítette le a végleges 100-as csoportra. (folyt.)



2020. augusztus 19., szerda 11:22

Mary Kay Ash ikonikus polgárjogi harcosok, sikeres alkotóművészek és az üzleti életben legendának számító személyiségek társaságában szerepel az USA TODAY magazin által az Évszázad legkiemelkedőbb nőalakjairól összeállított listán (2. rész)
    Dallas, 2020. augusztus 19., szerda (Business Wire/OTS) -

    
Amit a Mary Kay-ről tudni kell…
Több mint 56 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív, csúcstechnológiát képviselő bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200817005557/en/

Kapcsolat:

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay Inc.

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.