OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. október 20., kedd 09:15

A nyomtatás is lehet zöldebb - 90%-kal kevesebb energiafogyasztás a környezetbarát nyomtatásban
    Budapest, 2020. október 20., kedd (OTS) - Napjaink egyik legnagyobb problémája a környezetszennyezés. A károsanyag-kibocsátás volumene, a fokozódó hulladéktermelés és a pazarló energiafelhasználás riasztó mértékegysége. Kár lenne tagadni, hogy ehhez a triumvirátushoz nemcsak az ipari, hanem az irodai és otthoni nyomtatás is hozzájárul. Azonban egy innovatív fejlesztésnek köszönhetően ma már zöld módon is nyomtathatunk, a korábbi 10%-ára csökkentve az energiafogyasztásunkat.

    
     Akár az irodában, akár otthon nyomtatunk, a folyamattal számos ponton károsíthatjuk akaratlanul is a környezetet. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a papíralapú dokumentumkezelés egy ideig még az életünk része lesz, így érdemes olyan technológiát keresni, amivel kevesebb kárt okozunk a környezetünknek.

Jelenleg a startmezőn állunk

A hagyományos, hőalapú technológiával működő lézer- és tintasugaras nyomtatók esetében elmondható, hogy típustól függően többszáz Celsius-fokos hőtermelésre van szükségük a nyomtatáshoz.

Ezzel nemcsak a felesleges energiafogyasztással terheljük a környezetet, de növeljük a károsanyag-kibocsátást is. Ezen kívül ott vannak még az energiatöbbletnek kitett, gyorsan kopó alkatrészek - mint amilyen például a fényhenger - amit a fokozott igénybevételnek köszönhetően gyakran cserélni kell. Ennek köszönhetően az ördögi kör nem szakad meg: csak újratermeljük a hulladékot.

Új távlatok a zöld nyomtatásban

Szerencsére az innovatív fejlesztésekből nincsen hiány: a hő nélküli technológiának köszönhetően a környezetbarát nyomtatók nem igényelnek hőt a tinta kifúvása során. Ehelyett egy elektromos impulzus jelez a modulnak, ami előre és hátra hajolva nyomja át a festéket a nyomtatófejen.

Ennek a hő nélküli technológia miatt jelentősen lerövidül a nyomtatás folyamata. Ahogy megérkezik a nyomtatási parancs, nem az lesz az első - és egyben az egyik legnagyobb energiát igénylő - lépés, hogy a rendszer előmelegítse a fixálóegységet.

A hő nélküli technológiának köszönhetően a nyomtatási kérés fogadását követően egyből a kellékanyag kilövellése, majd maga a nyomtatás következik. Ezzel szemben a hagyományos nyomtatás során, a fixálóegység felmelegítését követően még 5 további lépésre van szükség ahhoz, hogy a kezünkben foghassuk a végeredményt.

A zöld nyomtatásé a jövő: mert gyorsabb, egyszerűbb, kevesebb hulladékot termel és még költségtakaros is. Mármint, ha a nyomtatás során tapasztalt 90%-os energiamegtakarítás is számít.

Forrás:
kornyezetbaratnyomtato.hu
TechOffice Solution Kft.

MOBIL                        
+36 30 675 86 09    

E-MAIL CÍM    
info@kornyezetbaratnyomtato.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.