OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. február 25., csütörtök 13:30

India vezető megújulóenergia-termelő társasága, a ReNew Power részvényei nyilvános tőzsdei forgalomba hozatalra kerülnek az RMG Acquisition Corporation II-vel kötött, 8 milliárd USA dolláros üzleti egyesítési ügylet eredményeként (1. rész)
    New Delhi és New York, 2021. február 25., csütörtök (Business Wire/OTS) - A ReNew Power Private Limited (a továbbiakban "ReNew" vagy "a Vállalat") India vezető, kizárólag megújulóenergia-termeléssel foglalkozó (ún. "pure play") vállalata és az RMG Acquisition Corporation II (a továbbiakban "RMG II") (NASDAQ: RMGB) ma bejelentették, hogy végleges megállapodást kötöttek cégeik üzleti kombinációjáról, melynek eredményeként a ReNew a NASDAQ-on nyilvánosan jegyzett vállalat lesz.

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20210224005431/en/

     -    India vezető megújulóenergia-termelő társasága, a ReNew Power végleges megállapodást kötött az RMG Acquisition Corporation II-vel (a továbbiakban "RMG II") a két cég üzleti kombinációjáról; az ügyletzárást követően a kombináció eredményeként létrejött társaság várhatóan jegyzésre kerül a NASDAQ-on egy új ticker kód ("RNW") alatt
     -    A pro forma konszolidált és a hígított módszer szerint meghatározott cégérték körülbelül 8 milliárd USA dollár; a tranzakció zárására várhatóan 2021 második negyedévében kerül sor, a szokásos zárási feltételek teljesülésétől függően
     -    A tranzakció eredményeként befolyó összeg várt összértéke 1,2 milliárd USA dollár, amely a következőkből tevődik össze: 855 millió USA dollár a ReNew Power törzsrészvényeinek az eredetileg tervezett részvényszámnál nagyobb számban kibocsátásra kerülő, teljes mértékben lejegyzett, zártkörű kibocsátásából (a továbbiakban "PIPE") és 345 millió USA dollár bruttó készpénzből, melyet az RMG II őriz letétként, a részvényvisszaváltásoktól függően; az első körben várhatóan befolyó nettó összeget (megközelítőleg 610 millió USA dollár) a cég felgyorsított növekedést célzó stratégiája megvalósításának finanszírozására és fennálló tartozások kifizetésére fordítják
     -    A PIPE-ot sikeres befektetéseikről jól ismert intézményi befektetők jegyezték le, ideértve a BlackRock által kezelt alapokat és ügyfeleket, a BNP Paribas Energy Transition Fundot, Chamath Palihapitiya urat, a Sylebra Capitalt, a TT International Asset Management Ltd-t, a TT Environmental Solutions Fundot és a Zimmer Partners-t
     -    A ReNew Power vertikálisan integrált üzleti modelljének és a cég hosszú távú energiaértékesítési megállapodásai alapján megbízhatóan prognosztizálható cash flowjának köszönhetően a vállalat az ágazat legnyereségesebb szereplői közé tartozik, nem csak Indiában, hanem világviszonylatban is; továbbá, mivel a megújuló energiaforrások felhasználásával termelt energia jóval olcsóbb, mint a fosszilis energiahordozók felhasználásával termelt energia, az eljövendő évtizedekben várhatóan fel fog gyorsulni a megújulóenergia-fejlesztés
     -    Az RMG II vezetősége kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a nemzetközi energiaszektort illetően

A tranzakció zárását követően az egyesítés nyomán létrejött új vállalat neve ReNew Energy Global PLC lesz, és a nyilvános tőzsdei forgalomban részvényeit az "RNW". ticker kód azonosítja majd. Az ügylet megerősíti a ReNew vezető szerepét az indiai piac számára végzett nap- és szélenergia-termelésben annak köszönhetően, hogy forrásokat biztosít a középtávú növekedési lehetőségek kiaknázása, valamint a vállalat tartozásainak megfizetése céljára.

ReNew Power - India vezető, kizárólag egyféle tevékenységre összpontosító megújulóenergia-termelő vállalata

A 2011-ben alapított, ReNew India vezető független megújulóenergia-termelő vállalata (independent power producer [IPP]), világviszonylatban pedig a kapacitás alapján a 15 legnagyobb megújulóenergia-termelő közé tartozik. Portfóliójában több mint 100 működő, közüzemi szintű szél- és napenergia projekt szerepel India 9 államában. A Vállalat továbbá elosztottnapenergia-projektjeivel több mint 150 kereskedelmi és ipari ügyfelet szolgál ki szerte Indiában.

A ReNew volt az első indiai megújulóenergia-termelő vállalat, amely túllépte a mérföldkőnek számító, üzembe helyezett 1 gigawattos (GW) és 2 GW-os kapacitást, és jelenleg az egyetlen vállalat az indiai megújulóenergia-szektorban, amely több mint 5 GW-os üzemi kapacitással rendelkezik. A Vállalat jelenleg közel 10 GW-os összesített kapacitást birtokol (ideértve a már megnyert versenytárgyalásokat is).

A ReNew növekedését nagy mértékben támogatta a megbízható vállalatokkal kötött hosszú távú szerződések alapján elért stabil cash flow. Jelenleg a ReNew összes közüzemi szintű, üzembe helyezett kapacitása több mint 24 éves átlagos időtartamú energiavásárlási megállapodások (power purchase agreement [PPA]) alapján van lekötve. Ezeknek a megállapodásoknak a többsége központi kormányzati szervezetekkel (például a Solar Energy Corporation of India-val (SECI) és az NTPC Limiteddel) került megkötésre. Az utóbbi 10 évben a ReNew kiépített egy igen megbízható és jól diverzifikált beszállítói hálózatot is, amely lehetővé tette a legjobb technológiák optimális költséggel való beszerzését a portfóliójába tartozó összes projekthez. (folyt.)



2021. február 25., csütörtök 13:30

India vezető megújulóenergia-termelő társasága, a ReNew Power részvényei nyilvános tőzsdei forgalomba hozatalra kerülnek az RMG Acquisition Corporation II-vel kötött, 8 milliárd USA dolláros üzleti egyesítési ügylet eredményeként (2. rész)
    New Delhi és New York, 2021. február 25., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    A tisztaenergia-termelésen kívül a ReNew olyan kiegészítő területeken is jelentős szakértelemet halmozott fel, mint az energiatárolás. 2020-ban a ReNew a SECI által biztonságos, megbízható és megengedhető árú zöld energia beszerzése céljából meghirdetett két külön versenypályázatot is megnyert. Ezek egyike India első olyan versenypályázata volt, amelynek keretében a nap huszonnégy óráján át megújuló energiaforrásokból való energiaellátásra vonatkozó megoldásokat keresett a SECI, míg a másik tender az energia iránti csúcsigény kezelésére egy hibrid, szél- és napenergia felhasználásával való energiatermelésre alkalmas, tárolási kapacitással is rendelkező megújulóenergia-projektre vonatkozott.

2020-ban a ReNew belépett a felemelkedőben lévő digitális szolgáltatási piacra is, egy indiai székhelyű vállalat, a Climate Connect felvásárlása révén, amely vezető szerepet tölt be a mesterséges intelligencia (AI) segítségével megvalósított hálózatkezelés és terhelés-előrejelzés terén.

Piaci áttekintés - Indiában jelentős növekedés várható a megújuló energia iránti keresletben

Az indiai energiatermelési piacon a közelmúltban megfigyelhető tendenciák, valamint az indiai kormány által a zöld energia tekintetében a következő évtizedre kitűzött célok ismeretében a ReNew által kialakított üzleti modell rendkívül alkalmasnak ígérkezik a jövőbeli igények kielégítésére. India egy főre eső villamosenergia-fogyasztása a következő évtizedben várhatóan igen gyors növekedésnek indul, és e keresletnövekménynek megközelítőleg két harmada megújuló forrásokból származó energiával kerül kielégítésre. Az India által a globális éghajlatvédelmi program keretében a karbonemisszióra vonatkozóan vállalt kötelezettség teljesítése forradalmi változásokat igényel az áramtermelés összetételében: a fosszilis energiahordozók helyett a megújuló energiaforrások használatát kell előnyben részesíteni. Ugyanakkor az indiai kormány által kitűzött ambiciózus cél, mely 450 GW beépített villamos kapacitás 2030-ra való létrehozására, azaz a jelenlegi szint ötszörösének elérésére vonatkozik, rendkívüli piaci lehetőségeket biztosít. A termelési költségeknek a technológiai fejlődés által lehetővé váló folyamatos csökkenése és a versenyt erősítő aukciók tovább fogják gyorsítani a megújuló energiák térnyerését.

Az indiai energiaipar átalakulásának felgyorsulása révén adódó lehetőségek kiaknázásával a ReNew skálázható, földrajzilag diverzifikált, több technológiát alkalmazó megközelítése, melyet következetes projekt-megvalósítás és kiemelkedő pénzügyi fegyelem támogat, hozzásegíti a Vállalatot ahhoz, hogy fenntartsa a folyamatosan magas szintű növekedést.

A vezetőség és a részvényesek nyilatkozatai

"Az indiai megújulóenergia-szektor az utóbbi évtizedben rendkívül gyorsan növekedett" - nyilatkozta Sumant Sinha, a ReNew alapítója, elnöke és vezérigazgatója. "Ebben az évtizedben a ReNew előrevivő szerepet játszott, gondoskodva arról, hogy a növekedést biztosító források fenntarthatók és ugyanakkor gazdasági szempontból versenyképesek legyenek. A következő évtizedben a ReNew hagyományaihoz híven továbbra is folyamatosan növelni szeretné piaci részesedését, hozzájárulva az indiai energiaszektor zölddé változtatásához, és támogatva az indiai kormány ambiciózus megújulóenergia-termelési céljainak elérését. Távolabbi céljaink közt szerepel kapacitásaink további bővítése, közüzemi szintű tárolólétesítmények kiépítése, valamint ügyfélközpontú, intelligens energiaipari megoldások kifejlesztése révén. A ReNew szeretné megerősíteni a tisztaenergia-piacon birtokolt globális vezető pozícióját, és a jövőben is vezető szerepet kíván betölteni az indiai energiaszektor tiszta energiaforrások használatára való, már folyamatban lévő átállításában, valamint támogatni szeretné az indiai gazdaság villamosenergia-rendszerének fejlesztését és a dekarbonizációt."

"Amikor decemberben lezártuk első nyilvános részvénykibocsátásunkat, olyan partnert kerestünk, amely tevékenységével globális szintű változásokhoz járul hozzá, többéves sikeres üzleti tevékenységet tud maga mögött, és vezetősége a kategóriájában a legjobbnak számít" - jegyezte meg Bob Mancini, az RMG II vezérigazgatója és igazgatója. "Mindezt megtaláltuk a ReNew-ban, és nagy izgalommal várjuk, hogy együtt dolgozhassunk annak Sumant által irányított, hihetetlenül tehetséges vezetőségével. A ReNew általunk elvégzett átvilágítása során meggyőződtünk arról, hogy a vállalat nem pusztán vezető szerepet játszik az indiai piacon, hanem egyben a legjobb pozíciót birtokló megújulóenergia-termelő cég is. Az indiai központi és állami kormányzatokkal kötött hosszú távú együttműködési megállapodások által lehetővé tett folyamatos növekedés, a skálázhatóság, a technológiai innováció és az erős pénzügyi háttér biztosítása iránti elkötelezettsége alkalmassá teszi a ReNew-t arra, hogy kiaknázza az indiai villamosenergia-piacon megfigyelhető, hihetetlenül pozitív tendenciák kínálta lehetőségeket az elkövetkező évtizedben és azt követően is. Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk ennek az izgalmas történetnek." (folyt.)



2021. február 25., csütörtök 13:31

India vezető megújulóenergia-termelő társasága, a ReNew Power részvényei nyilvános tőzsdei forgalomba hozatalra kerülnek az RMG Acquisition Corporation II-vel kötött, 8 milliárd USA dolláros üzleti egyesítési ügylet eredményeként (3. rész)
    New Delhi és New York, 2021. február 25., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    "A Sumant Sinha-val a ReNew Power alapítása során való együttműködésünk és a ReNew Power fejlődése azóta is tökéletes példaként áll előttünk arra nézve, hogy milyen sikerek érhetők el az erős vezetői csapatok és a megújulóenergia-piac gyorsan növekedő vezető vállalatainak támogatása révén" - magyarázta Michael Bruun, a Goldman Sachs Asset Management divíziójának egyik ügyvezető igazgatója. "Az azóta eltelt évek során büszkén üdvözöltünk számos, a világ legismertebb befektetői közé tartozó szervezetet, amelyek befektető partnerként csatlakoztak hozzánk. Örömünkre szolgál, hogy a mostani, mérföldkőnek számító ügylet révén még több befektető társul velünk ennek a fontos társadalmi és környezettudatos, átláthatóan működő cégnek a támogatásában."

Az ügylet áttekintése

Az egyesüléssel létrejött vállalat pro forma konszolidált és hígított módszerrel számított piaci kapitalizációja körülbelül 4,4 milliárd USA dollár lenne a 10 dolláros részvényenként PIPE jegyzési áron számítva, feltételezve, hogy az RMG II részvényesek egyike sem gyakorolja részvényvisszaváltási jogait. A befolyó bruttó készpénz a becslések szerint mintegy 1,2 milliárd USA dollár, amely a következőkből tevődik össze: 855 millió USA dollár a PIPE-ból és körülbelül 345 millió USA dollár készpénzből, melyet utóbbi összeget az RMG II őrzi letétként (az RMG II részvényesei általi esetleges részvényvisszaváltások miatti bárminemű korrekciót megelőzően).

A befolyó összegből a tervek szerint a ReNew növekedési stratégiájának megvalósítása kerül finanszírozásra (ideértve a már aláírt szerződések alapján létrehozandó, közművi szintű megújulóenergia-termelő kapacitások kiépítését), továbbá megfizetésre kerül a cég fennálló tartozásainak egy része. A ReNew vezetősége és jelenlegi részvényeseinek csoportja (azaz többek közt a Goldman Sachs, a Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments), az Abu Dhabi Investment Authority és a JERA Co., Inc. [JERA]), amelyek jelenleg együttesen a ReNew részvényeinek 100%-át birtokolják, tulajdonrészük túlnyomó részét átviszik az új cégbe, és így várhatóan körülbelül 70%-os tulajdonrészt fognak birtokolni az újonnan létrejött vállalatban a tranzakció zárását követően.

A ReNew vezetőségének összetétele nem változik: Sumant Sinha továbbra is elnök-vezérigazgatóként irányítja majd a kombinációval létrejött vállalatot, és felügyeli a növekedést és bővülést szolgáló stratégiai kezdeményezések megvalósítását.

Az egyesüléssel létrejött vállalat igazgatótanácsát a ReNew meglévő részvényeseinek és az RMG II-nek a képviselői, valamint független igazgatók alkotják majd. Az RMG II Bob Mancinit nevezi ki az igazgatótanácsba és a további kinevezésekre az ügyletzárást megelőzően kerül sor.

A tranzakciót mind a ReNew, mind az RMG II igazgatótanácsa jóváhagyta. A javasolt ügylet megvalósulása a szokásos ügyletzárási feltételek (ideértve az indiai versenytanács (Competition Commission of India) és az RMG II részvényeseinek jóváhagyását) teljesítésének függvénye. Az ügylet zárására várhatóan 2021 második negyedévében kerül sor.

Tanácsadók

A ReNew-t az üzleti kombinációval kapcsolatban támogató pénzügyi tanácsadók a Goldman Sachs (India) Securities Private Limited és a Morgan Stanley India Company Private Limited (a továbbiakban "Morgan Stanley"). A Morgan Stanley & Co. LLC az RMG II-t a PIPE során segítő közös befektetési ügynökként vesz részt a tranzakcióban. A Latham & Watkins LLP, A Nishith Desai & Associates és a Cyril Amarchand Mangladas jogi tanácsokkal látják el a ReNew-t.

Az RMG II kizárólagos pénzügyi tanácsadója a BofA Securities, amely a vezető befektetési ügynöki szerepet is betölti a PIPE során. Az RMG II jogi tanácsadója a Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP, az indiai jogi kérdésekkel kapcsolatosan pedig a Khaitan & Co LLP segíti jogi tanácsadóként.

A PIPE során a befektetési ügynökök tanácsadójának szerepét a Ropes & Gray LLP tölti be.

Telefonkonferencia a befektetők számára - információk

A ReNew és az RMG II közös telefonkonferenciát szervez a befektetők számára a javasolt ügylet megvitatása céljából. A telefonkonferenciára 2020. február 24-én, szerdán, keleti-parti standard idő szerint 8:30 órakor kerül sor.
Az előkészített megjegyzések telefonon való meghallgatása az USA-ban a 1-877-407-9039 telefonszámon vagy az USA-n kívülről a 1-201-689-8470 telefonszám hívásával lehetséges, ahol egy kezelő segíti a hívókat. A telefonkonferenciáról készült felvétel 2021. március 10-én, keleti-parti standard idő szerint 11:59 óráig meghallgatható az USA-ban a 1-844-512-2921 telefonszámon vagy az USA-n kívülről a 1-412-317-6671 telefonszámon (jelszó: 13716796). (folyt.)



2021. február 25., csütörtök 13:31

India vezető megújulóenergia-termelő társasága, a ReNew Power részvényei nyilvános tőzsdei forgalomba hozatalra kerülnek az RMG Acquisition Corporation II-vel kötött, 8 milliárd USA dolláros üzleti egyesítési ügylet eredményeként (4. rész)
    New Delhi és New York, 2021. február 25., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a ReNew Power Private Limitedről tudni kell…

A ReNew Power Private Limited kapacitás tekintetében India vezető független megújulóenergia-termelő vállalata (independent power producer [IPP]), világviszonylatban pedig a 15 legnagyobb megújulóenergia-termelő közé tartozik. A ReNew közművi szintű szél- és napenergiahasznosító erőműveket fejleszt, épít, birtokol és működtet, és elosztottnapenergia-projektjeivel India különböző államaiban több mint 150 kereskedelmi és ipari ügyfelet lát el villamos energiával. 2020 decemberében a ReNew szerte Indiában található szél- és napenergia létesítményeinek összkapacitása közel 10 GW volt (beleértve ebbe az üzembe helyezett és a szerződés alapján megépítendő létesítményeket is). A ReNew az organikus és nem organikus növekedés terén egyaránt jelentős sikereket tud maga mögött. A ReNew jelenlegi részvénytulajdonosai közt számos, eredményes ügyleteiről jól ismert befektető, mint például a Goldman Sachs, a CPP Investments, az Abu Dhabi Investment Authority, a GEF SACEF és a JERA található. (www.renewpower.in)

Amit az RMG Acquisition Corporation II-ről tudni kell…

Az RMG Acquisition Corporation II (NASDAQ: RMGB) egy különleges célú, ún. "héjvállalat" (blank check company), amely kifejezetten vagy egy, vagy több vállalkozással való vállalategyesítés, összeolvadás, részvénycsere, eszközakvizíció, részvényvásárlás, átszervezés vagy hasonló ügyletek megvalósítása céljára került létrehozásra. Az RMG II 2020. december 14-i első nyilvános részvénykibocsátása során 345 millió USA dollár összegű forrást gyűjtött. A kibocsátás a nagy kereslet miatt kibővítésre került, és belefoglalták a részvényjegyzők teljes túljegyzési opcióját is. Az RMG II szponzora és irányítója a Jim Carpentert, Bob Mancinit és Phil Kassint magába foglaló vezetőség, akik együttesen több mint 100 évnyi vezető tőkebefektetői, operatív, ügyleti, vezérigazgatói és tőzsdei vállalati igazgatótanácsi tagsági tapasztalattal rendelkeznek. Az RMG II célja az, hogy kiaknázza vezetőségének a vonzó hosszú távú, kockázattal korrigált megtérülést kínáló, számos különféle szektorba tartozó vállalatok azonosítására, felvásárlására és működtetésére irányuló képességét. (www.rmgacquisition.com/)

Az üzleti kombinációra vonatkozó fontos információk és az információk elérhetősége

A javasolt üzleti egyesüléssel kapcsolatosan az RMG II előzetes és végleges meghatalmazotti nyilatkozatot/részvénykibocsátási tájékoztatót szándékozik benyújtani a Securities and Exchange Commission-höz (az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete) (a továbbiakban "SEC"). A javasolt üzleti egyesülésre és az azzal kapcsolatos kérdésekre vonatkozó fontos információkat tartalmazó előzetes és a végleges meghatalmazotti nyilatkozat/részvénykibocsátási tájékoztató és egyéb vonatkozó dokumentumok kiküldésre vagy átadásra kerülnek az RMG II részvényeseinek a javasolt üzleti egyesülésre vonatkozó szavazás időpontjaként meghatározott, bejegyzett időpontot megelőzően. Az RMG II részvényeseinek és a többi érdeklődőnek azt tanácsoljuk, hogy amint elérhetővé válik, olvassák el az (egyebek közt) a javasolt üzleti egyesülés jóváhagyása céljából tartandó részvényesi közgyűléssel kapcsolatosan az RMG II által kért előzetes meghatalmazotti nyilatkozatot/részvénykibocsátási tájékoztatót, valamint annak bármely módosítását, illetve a végleges meghatalmazotti nyilatkozatot/részvénykibocsátási tájékoztatót, mivel azok fontos információkat tartalmaznak az RMG II-ről, a ReNew-ról és a javasolt üzleti kombinációról. Mihelyt elérhetővé válik, a végleges meghatalmazotti nyilatkozat/részvénykibocsátási tájékoztató postázásra kerül az RMG II részvényeseinek a javasolt üzleti egyesülésre vonatkozó szavazás megállapítandó, bejegyzésre kerülő időpontját megelőzően. A részvényesek számára ugyanakkor a meghatalmazotti nyilatkozat/részvénykibocsátási tájékoztató díjmentesen elérhető lesz a SEC honlapján (www.sec.gov/), illetve az RMG Acquisition Corporation II számára a vállalati titkárnak (telefon: (212) 785-2579) címzett, az 50 West Street, Suite 40C, New York, NY 10006 címre eljuttatott írásbeli kérés révén. A jelen sajtóközleményben említett weboldalakon vagy azokon keresztül elérhető információk nem képezik a részét a jelen sajtóközleménynek, és nem kerülnek hivatkozásra a jelen sajtóközleményben. (folyt.)



2021. február 25., csütörtök 13:31

India vezető megújulóenergia-termelő társasága, a ReNew Power részvényei nyilvános tőzsdei forgalomba hozatalra kerülnek az RMG Acquisition Corporation II-vel kötött, 8 milliárd USA dolláros üzleti egyesítési ügylet eredményeként (5. rész)
    New Delhi és New York, 2021. február 25., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    A meghatalmazotti nyilatkozat kérése tekintetében érintett felek

Az RMG II, a ReNew és azok egyes igazgatói és ügyvezetői szerepet betöltő tisztviselői az RMG II részvényeseitől az üzleti egyesüléssel kapcsolatban kért meghatalmazotti nyilatkozat kérése tekintetében érintettek feleknek minősülhetnek. Az RMG II részvényesei és az ügylet iránt érdeklődők az RMG II igazgatóiról és ügyvezetői szerepet betöltő tisztviselőiről részletesebb információkat is találhatnak díjmentesen az RMG II által a SEC-hez az RMG II első nyilvános részvénykibocsátásával kapcsolatosan 2020. december 11-én benyújtott részvénykibocsátási tájékoztatóban. Az olyan további személyekre vonatkozó információk, mely személyek a SEC szabályai értelmében az RMG II részvényeseitől a javasolt üzleti egyesüléssel kapcsolatban kért meghatalmazotti nyilatkozat kérése tekintetében érintetteknek minősülhetnek, a javasolt üzleti egyesülésre vonatkozó meghatalmazotti nyilatkozatban/részvénykibocsátási tájékoztatóban találhatók, mihelyt azok elérhetővé válnak. További információk a javasolt üzleti egyesüléssel kapcsolatosan kért meghatalmazotti nyilatkozat tekintetében érintett felek tulajdonára vonatkozóan az RMG II által a SEC-hez benyújtani szándékozott meghatalmazotti nyilatkozatban/részvénykibocsátási tájékoztatóban állnak majd rendelkezésre.

Előremutató állítások

Ez a sajtóközlemény olyan állításokat tartalmaz, amelyek nem korábbi, tényszerű adatok, hanem az Amerikai Egyesült Államok Magánértékpapírokra vonatkozó peres eljárások reformjáról szóló 1995. évi törvénye (Private Securities Litigation Reform Act of 1955) ún. "Safe Harbor" ("biztonságos kikötő") (azaz a személyes adatok védelmére vonatkozó) rendelkezései alapján előremutató állításoknak minősülnek. Az előremutató állításokban általában olyan szavak/kifejezések találhatók, mint az "úgy hisszük", "esetleg", "lesz", "becsléseink szerint", "továbbra is", "előre láthatóan", "szándékozunk", "várakozásaink szerint", "kellene", "lenne", "tervezzük", "jósolja", "potenciális", "úgy tűnik", "keres", "jövőbeli", "kilátás" és hasonló olyan kifejezések, amelyek jövőbeli eseményeket vagy tendenciákat jósolnak meg vagy jeleznek, illetve amelyek nem korábbi tényekre vonatkozó állítások.
Az e sajtóközleményben foglalt, nem korábbi tényekre vonatkozó összes, az RMG II és a ReNew javasolt üzleti egyesülésével, az RMG II-nek az ügylet végrehajtására való képességével, a tranzakció és az egyesülés eredményeként létrejött vállalat jövőbeli pénzügyi teljesítményének előnyeivel, valamint az egyesülés eredményeként létrejött vállalat stratégiájával, jövőbeli működésével, becsült pénzügyi helyzetével, becsült bevételeivel és veszteségeivel, prognosztizált költségeivel, kilátásaival, és a vezetőség terveivel és célkitűzéseivel kapcsolatos állítás előremutató állításnak tekintendő.
Ezek az állítások az e sajtóközleményben azonosított vagy nem azonosított különféle feltételezéseken, és az RMG II, illetve a ReNew vezetőségének aktuális várakozásain alapulnak, és nem tekintendők a tényleges teljesítmény prognosztizálásának. Ezek az előremutató állítások kizárólag illusztráció céljára szolgálnak, és nem tekintendők garanciának, előrejelzésnek vagy bármilyen tényre vagy valószínűségre vonatkozó végleges állításnak, és ezért nem szabad rájuk ekként támaszkodni. A tényleges eseményeket és körülményeket nehéz vagy lehetetlen megjósolni, és azok eltérhetnek a feltételezésektől. Számos tényleges esemény és feltétel kívül esik az RMG II vagy a ReNew hatókörén és befolyásán. A különféle potenciális kockázatok és bizonytalansági tényezők hatására a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek az előremutató állításokban kifejezett vagy vélelmezett eredményektől. Ezek közé a potenciális kockázatok és bizonytalansági tényezők közé tartoznak, de nem korlátozódnak kizárólag ezekre a következők: a hazai és külföldi üzleti tevékenységekben, piacokon, politikai és jogi feltételekben bekövetkező változások; a felek képtelensége arra, hogy sikeresen vagy időben végrehajtsák az üzleti kombinációt, ideértve annak kockázatát, hogy bármely szabályozó hatósági jóváhagyás nem kerül kiadásra, késve kerül kiadásra, vagy olyan nem várt feltételekkel kerül kiadásra, amelyek hátrányosan érinthetik az egyesülés eredményeként létrejött vállalatot vagy az üzleti kombináció várt előnyeit, továbbá annak kockázatát, hogy az RMG II vagy a ReNew részvényesei nem hagyják jóvá az ügyletet; az üzleti egyesülés várt előnyei kiaknázásának sikertelensége; a ReNew-val kapcsolatosan prognosztizált pénzügyi adatok bizonytalan voltából eredő kockázat; az RMG II részvényesei által benyújtott részvényvisszaváltási kérések száma; a ReNew termékei iránti fogyasztói kereslet általános szintje; az általános gazdasági feltételek és egyéb, a fogyasztói bizalmat, preferenciákat és viselkedést befolyásoló tényezők; a globális valuta-, tőke- és hitelpiacok működésének zavarai és volatilitása; a ReNew ügyfeleinek pénzügyi ereje; a ReNew sikere üzleti stratégiájának végrehajtásában; a kormányzati szabályzások változásai, a ReNew jogi perek keretében felmerülő követeléseknek való kitettsége és egyéb nem várt veszteségek; a ReNew üzleti tevékenységében a COVID-19-pandémia és a kormányzatok által tett válaszlépések és bevezetett korlátozások nyomán bekövetkező zavarok és a válaszlépéseknek és korlátozásoknak a ReNew üzleti tevékenységére gyakorolt hatásai;(folyt.)



2021. február 25., csütörtök 13:32

India vezető megújulóenergia-termelő társasága, a ReNew Power részvényei nyilvános tőzsdei forgalomba hozatalra kerülnek az RMG Acquisition Corporation II-vel kötött, 8 milliárd USA dolláros üzleti egyesítési ügylet eredményeként (6. rész)
    New Delhi és New York, 2021. február 25., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    a ReNew beszállítóinak üzleti stabilitása, valamint a termékei iránti fogyasztói keresletre a járványok és egészséggel kapcsolatos (például a COVID-19-pandémia miatt felmerülő) aggodalmak által gyakorolt hatása; a globális éghajlatváltozási trendek ReNew-ra, beszállítóira és ügyfeleire gyakorolt hatása; a ReNew képessége szabadalmai, védjegyei és egyéb szellemi tulajdona megvédésére; az RMG II számítástechnikai rendszereibe való bármely külső behatolás vagy azok működésének akadozása; a villamos áram és egyéb nyersanyagok, illetve szerződés alapján beszerzett termékek árának, elérhetőségének és minőségének ingadozása, valamint a devizaárfolyamok ingadozása; változások az adózási jogszabályokban és kötelezettségekben, illetve a vámtarifákban, valamint jogi, szabályzási, politikai és gazdasági kockázatok.
További információk azokról a tényezőkről, amelyek esetleg befolyásolhatják az RMG II vagy a ReNew pénzügyi eredményeit, rendszeres időközöként ismertetésre kerülnek az RMG II által a SEC-hez benyújtott nyilvános dokumentumokban, ideértve az RMG II által a 10-K jelű nyomtatványon benyújtott Éves jelentést (Annual Report), a 10-Q nyomtatványon benyújtott negyedéves jelentéseket (Quarterly Reports) és a 8-K jelű nyomtatványon benyújtott aktuális (eseti) jelentéseket (Current Reports), valamint az (egyebek közt) a javasolt üzleti egyesülés jóváhagyása céljából tartandó részvényesi közgyűléssel kapcsolatosan az RMG II által igényelt előzetes meghatalmazotti nyilatkozat kérése kapcsán az RMG II által a SEC-hez benyújtani szándékozott előzetes és végleges meghatalmazotti nyilatkozatot/részvénykibocsátási tájékoztatót. Amennyiben e kockázatok közül bármelyik érvényesül, illetve ha az RMG II vagy a ReNew feltételezései helytelennek bizonyulnak, a tényleges eredmények jelentős mértékben eltérhetnek az ezekben az előremutató állításokban vélelmezett eredményektől. Felmerülhetnek olyan további kockázatok is, amelyek jelenleg nem ismertek sem az RMG II, sem a ReNew számára, vagy amelyeket az RMG II és a ReNew nem lényegesnek ítél, melyek hatására szintén jelentős mértékben eltérhetnek a tényleges és az előremutató állításokban felvázolt eredmények. Továbbá az előremutató állítások az RMG II és a ReNew jövőbeli eseményekre vonatkozóan az e sajtóközlemény kiadásának időpontjában fennálló várakozásait, terveit, előrejelzéseit vagy nézeteit tükrözik. Az RMG II és a ReNew úgy véli, hogy a későbbi események és fejlemények következtében módosulni fognak az értékeléseik. Mindazonáltal, bár az RMG II és a ReNew dönthet úgy, hogy egy valamikori jövőbeli időpontban frissíteni fogja ezeket az előremutató állításokat, az RMG II és a ReNew kifejezetten elhárít bárminemű erre vonatkozó felelősséget a törvény által előírt felelősség kivételével. Ezek az előremutató állítások nem tekintendők úgy, mint amelyek az RMG II-nek vagy a ReNew-nak az értékelését tükrözik a jelen sajtóközlemény kiadási dátumát követő időszakra vonatkozóan. Ennek megfelelően az előremutató állításokra nem szabad túlzott mértékben támaszkodni.

A sajtóközleményben foglaltak nem tekintendők ajánlattételnek vagy ajánlatkérésnek

Ez a sajtóközlemény kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, és nem minősül semminemű értékpapírnak a javasolt ügylet keretében vagy egyéb módon való értékesítésére vonatkozó ajánlatnak, illetve ilyen értékpapírok vásárlására vonatkozó ajánlatkérésnek, és nem kerül sor értékpapír eladására semmiféle olyan jogrendszerben, ahol az ajánlattétel, az ajánlatkérés vagy értékesítés az adott jogrendszer értékpapírokra vonatkozó jogszabályai alapján a regisztrációt vagy a minősülést megelőzően törvényellenes lenne. Értékpapírok vételre való felajánlása kizárólag az 1933. évi Értékpapírtörvény hatályos módosítása 10. paragrafusában rögzített előírásoknak megfelelő részvénykibocsátási tájékoztató kiadásával történik.

Ez a sajtóközlemény nem tekintendő hirdetésnek, felkérésnek, ajánlatnak vagy ajánlatkérésnek semmiféle értékpapír zártkörű vagy Indiában való nyilvános kibocsátás keretében való jegyzésére vagy megvásárlására, és a jelen sajtóközlemény, illetve annak egyetlen része sem képezi az alapját, semmiféle ezzel kapcsolatos indiai szerződésnek, kötelezettségvállalásnak vagy befektetési döntésnek, illetve nem használható arra, hogy bárminemű ezzel kapcsolatos indiai szerződésnek, kötelezettségvállalásnak vagy befektetési döntésnek az esetében megbízható kiindulási pont legyen. (folyt.)



2021. február 25., csütörtök 13:33

India vezető megújulóenergia-termelő társasága, a ReNew Power részvényei nyilvános tőzsdei forgalomba hozatalra kerülnek az RMG Acquisition Corporation II-vel kötött, 8 milliárd USA dolláros üzleti egyesítési ügylet eredményeként (7. rész)
    New Delhi és New York, 2021. február 25., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Az értékpapírok nem kerülnek és nem kerültek felajánlásra vagy értékesítésre Indiában az értékpapírokkal közvetlenül vagy közvetve kapcsolatos semminemű ajánlati dokumentáció vagy egyéb dokumentum vagy anyag használatával sem magánszemélyeknek, sem az indiai nagyközönségnek. Ez a tájékoztatás és a részvények felajánlásával kapcsolatban készített egyéb ajánlati feljegyzés vagy részvénykibocsátási tájékoztató (vagy ezzel egyenértékű tájékoztató dokumentum) nem minősül ajánlati dokumentumnak vagy ajánlati körlevélnek, illetve "zártkörű kibocsátási ajánlattal együttes kérelemnek" vagy "részvénykibocsátási tájékoztatónak" a 2013. évi módosított vállalati törvény értelmében, az indiai Értékpapír és Devizatanács (Securities and Exchange Board of India) Issue of Capital and Disclosure Requirements című, 2018. évi, módosított szabályzata vagy bármely vonatkozó indiai jogszabály értelmében. Ez a bejelentés nem került bejegyzésre és a jövőben sem fog bejegyzésre kerülni "részvénykibocsátási tájékoztatóként" vagy a részvénykibocsátási tájékoztatót helyettesítő nyilatkozatként, információs memorandumként, "zártkörű kibocsátási ajánlattal együttes kérelemként" vagy bármely egyéb ajánlati anyagként az indiai cégbíróságnál, az indiai Értékpapír és Devizatanácsnál vagy bármely hasonló jellegű, indiai központi vagy szabályozó testületnél, azokat az értékpapírokkal kapcsolatos információkat kivéve, amelyeknek felfedése vagy benyújtása Indiában bármely vonatkozó jogszabály értelmében kötelező, és semmiféle ilyen dokumentum nem kerül kiadásra vagy bármely személynek való kiosztásra Indiában.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210224005431/en/

Kapcsolat:

ReNew Power Private Limited

Befektetők:
IR@renewpower.in
Caldwell Bailey, ICR Inc.

Média:
PR@renewpower.in
Cory Ziskind, ICR, Inc.

RMG Acquisition Corporation II

Média és befektetők:
Philip Kassin
President & Chief Operating Officer
pkassin@rmginvestments.com

Forrás: RMG Acquisition Corporation II

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.