OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. április 16., péntek 11:39

Az Agthia elindult az átalakulását célzó úton, mely stratégiájának sikeres megvalósítása esetén 2025-re az élelmiszer- és italtermékszektor vezetői pozíciójához vezet (1. rész)
    Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek, 2021. április 16., péntek (Business Wire/OTS) - Az Agthia Group PJSC tájékoztatást adott hosszú távú stratégiájáról, melynek célja, hogy a Csoport 2025-re az élelmiszer- és italágazat vezetőjévé váljon a Közel-Keletet és Észak-Afrikát, valamint Pakisztánt magába foglaló MENAP régióban, illetve azon kívül is. A stratégia három alappillérre (növekedés, hatékonyság és képességek) épül, és azzal a céllal került kidolgozásra, hogy kiterjessze a Csoport piacvezető szerepét, jelentős értéket biztosítson a céggel kapcsolatban álló összes érdekcsoport számára és fogyasztó-orientált megközelítést alkalmazva elősegítse a nagyobb nyereségesség elérését.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20210413005841/en/

Az abu-dzabi székhelyű szervezet élelmiszer- és italtermékek széles körének gyártásával, forgalmazásával és értékesítésével foglalkozik, ideértve olyan népszerű regionális márkákat, mint például többek közt az Al Ain (víz), az Al Foah (datolya), az Al Faysal Bakery & Sweets (pékáruk) és a Grand Mills (liszt és pékipari termékek).

Sultan Al Suwaidi kalifa, az Agthia Csoport elnöke a következőket nyilatkozta: "A stratégia biztosítja az általunk kiépített kivételes hozzáértésben rejlő erő kiaknázását, nagyobb lehetőségeket tesz elérhetővé országunk lakói számára, és katalizátorként működve arra ösztönöz minket, hogy ismét újabb standardokat vezessünk be az élelmiszer- és italágazatban."

Alan Smith, az Agthia Csoport vezérigazgatója hozzátette: "Stratégiánk alapjául üzleti tevékenységünk mélyreható elemzése, és egyértelműen meghatározott jövőbeli céljaink szolgálnak. Folytatjuk a szervezet ún. "lean" szervezetté való átalakítását, illetve alapvető üzleti tevékenységünk megóvását, és arra törekszünk, hogy agilis és előre meghatározott ütemű fejlődést érjünk el."

Növekedés

Az Agthia a 2025-re kitűzött növekedési célt a legfontosabb piacain végzett tevékenységeinek bővítésével kívánja elérni, hozzáadott értéket képviselő kategóriák termékpalettájába való beépítése és az árrések javítása révén. Ez az alaptevékenységeink erősítésével biztosítható, ideértve a víz kategóriát, továbbá a liszt és élelmiszer kategóriák védelmével, valamint termékportfóliónk átalakításával oly módon, hogy nagyobb árrést biztosító kategóriákat tartalmazzon.

Az Agthia ugyanakkor egy erőteljes szervetlen növekedési stratégiát is kidolgozott, mely a kategóriájukban piacvezető szerepet játszó, erős fogyasztói márkákkal rendelkező vállalatok felvásárlását célozza.

"A stratégia a keresztértékesítési lehetőségeknek köszönhetően szinergiát hoz létre mind a költségek, mind az árbevétel terén, ezáltal is erősítve a Csoport regionális márkaportfólióját" - magyarázta Smith.

Hatékonyság

Az Agthia a szinergiák kiaknázása, valamint meglévő tevékenységei és a felvásárolt vállalkozások működésének egyszerűsítése révén 200 millió dirham összegű megtakarítást szeretne elérni. A forgalmazás és értékesítés terén létrehozott stratégiai partnerségi együttműködés mellett a szervezet erősíteni fogja a kereskedelmi és működőtőke-hasznosítási folyamatait is, optimalizálja működését, bevezeti az ún. "lean" beszerzést, gyártást és ellátásilánc-kezelést. Nem skálázható eszközeit értékesíteni fogja, továbbá korszerűsíti beszállítói struktúráját és specifikációit.

Képességek

Az Agthia továbbra is folyamatosan fejleszti humán erőforrásait, és újabb tehetséges munkatársak felvételét tervezi, akiket elsősorban az adott kategória terén szerzett vezetői szakértelem alapján választ majd ki annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló képességeket a növekvő szervezet igényeinek kielégítése céljára használhassa.

Az elkövetkező öt évben az erőfeszítések középpontjában a teljesítménymenedzsment rendszerek digitalizálása és a változást szolgáló kezdeményezések megvalósítása áll, a fenntarthatóság és az innováció pedig továbbra is hangsúlyos szerepet kap.

A Csoport folytatja a működési hatékonyság javítását, a termékportfólió optimalizálását, fegyelmezett allokációs program fenntartása és a kategóriájukban a legjobbnak számító környezetvédelmi, szociális és irányítási (Environment, Social & Governance [ESG]) cselekvési tervek bevezetése mellett azzal a céllal, hogy kiemelkedő fogyasztási élményt nyújtson ügyfeleinek és részvényesei számára a globális normáknak megfelelő megtérülést biztosítson.

További információk a következő weboldalon állnak rendelkezésre: www.agthia.com

*Forrás: AETOSWire
(folyt.)



2021. április 16., péntek 11:40

Az Agthia elindult az átalakulását célzó úton, mely stratégiájának sikeres megvalósítása esetén 2025-re az élelmiszer- és italtermékszektor vezetői pozíciójához vezet (2. rész)
    Abu-Dzabi, Egyesült Arab Emírségek, 2021. április 16., péntek (Business Wire/OTS) -

    Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210413005841/en/

Kapcsolat:
Shahla Kashif
skashif@quillmena.com
+971559534795

Forrás: Agthia Group PJSC

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett
szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.