OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. április 16., péntek 11:50

A RubrYc Therapeutics bejelentette, hogy kutatási együttműködési és licencre vonatkozó opciós megállapodást kötött a Zai Labs-zel
    San Carlos, Kalifornia állam, USA, 2021. április 16., péntek (Business Wirre/OTS) - A preklinikai bioterápiás készítményeket gyártó és epitópszelektív terápiák fejlesztésével foglalkozó vállalat, a RubrYc Therapeutics, Inc., ma bejelentette, hogy kutatási együttműködési és licencre vonatkozó opciós megállapodást kötött a Zai Labs-zel a RubrYc Meso-scale Engineered Molecules (MEMs) elnevezésű platformjának egyelőre nem nyilvánosságra hozott onkológiai célokra szolgáló, fokozott biológiai funkcióval rendelkező monoklonális antitestek azonosítására való használatáról.

    A megállapodás értelmében a RubrYc és a Zai Labs együttműködnek a termékjelölteknek a RubrYc felfedezőmotorjának használatával végzett azonosítása céljából. A felfedezőmotor gépi tanulást alkalmaz és strukturális adatokat használ olyan antitestek azonosítására, amelyek szubdomináns epitópokhoz kötődnek és differenciált aktivitást mutatnak. A licencre vonatkozó opció kizárólagos, globális jogot biztosít a Zai Labs számára a kutatási együttműködés során felfedezett termék(ek) kifejlesztésére és kereskedelmi bevezetésére.

A RubrYc Therapeutics, Inc. egy előre fizetendő összegre jogosult, és minden egyes gyógyszerjelölt esetében a jövőbeli kutatási, fejlesztési és kereskedelmi bevezetési mérföldkövek elérése esetén esetleges további díjakra, valamint licencdíjra az egyes termékek globális szintű nettó értékesítése után. A megállapodás pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

Dr. Isaac Bright, a RubrYc vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy a Zai Labs a RubrYc felfedezőmotorját választotta a nagy kihívást jelentő onkológiai betegségek elleni bioterápiás szerek azonosítását célzó munkájához. Nagy várakozással tekintünk a Zai Labs-zel való együttműködés elé, melynek célja differenciált működési mechanizmussal rendelkező, epitópspecifikus antitestek azonosítására szolgáló kutatásaik felgyorsítása. A Zai Labs onkológiai szakértelme jól kiegészíti azon tevékenységünket, hogy a rászoruló betegek számára áttörést jelentő hatással rendelkező, újfajta terápiás készítményeket biztosítsunk."

Amit a RubrYc Therapeutics, Inc.-ről tudni kell…

A RubrYc Therapeutics, Inc., saját fejlesztésű gépi tanulási és bioinformatikai megoldásokat hasznosító biotechnológiai vállalat, melynek célja epitópszelektív mono- és bispecifikus antitestek felfedezése. A molekuláris könyvtárszintézis, a nagy teljesítményű párhuzamos szűrés és informatika terén a közelmúltban elért jelentős eredményekből inspirációt merítő RubrYc új utat tör a terápiás antitestek informatikai alapú felfedezésében. A RubrYc Therapeutics, Inc. a MEMs felfedezőmotor-technológiáját alkalmazza olyan egyedi kötési jellemzőkkel rendelkező antitestek nagy számban való azonosítására, amelyek validált, nagy kihívást jelentő célmolekulák ellen vethetők be. A RubrYc aHealthTell, Inc.-ből vált ki 2018-ban azzal a céllal, hogy előrelépést érjen el a bioterápiás szerek azonosításában, és együttműködjön olyan vezető szerepet játszó gyógyszergyárakkal, amelyek osztoznak azon küldetésünkben, hogy bővítsük a rákbetegek terápiás lehetőségeit és javítsuk a betegségkimeneteket. A RubrYc-t számos intézményi befektető támogatja, ideértve a következőket: Third Point Ventures, Paladin Capital Group, Vital Venture Capital és Hayan Health Networks. A vállalat központja San Carlos-ban, Kalifornia államban található.

További információkért látogasson el honlapunkra: www.rubryc.com!

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210413006012/en/

Kapcsolat:
Isaac J. Bright, MD
vezérigazgató
RubrYc Therapeutics, Inc.
info@rubryc.com

Forrás: RubrYc Therapeutics, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.