OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. május 18., kedd 11:52

Júniusban nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad - Interjú Zsuráfszky Zoltánnal és Kesselyák Gergellyel (1. rész)
    Budapest, 2021. május 18., kedd (OTS) - Az idei szabadtéri színházi szezont a Margitszigeti Színház június 3-án, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek produkciójával nyitja meg, majd június 5-én a teátrum klasszikus zenei sorozatát az ország legnagyobb zenei együttese és kórusa, a Nemzeti Énekkarral kiegészült Nemzeti Filharmonikus Zenekar indítja el, Mozart kétzongorás versenyművével, Lucas & Arthur Jussen holland zongoraművészek közreműködésével, a második részben Carl Orff: Carmina Burana című népszerű műve csendül fel Kesselyák Gergely vezényletében, a Magyar Állami Operaház Gyermekkara közreműködésével.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210518_003.jpg

Magyar hősök, csaták és szerelmek - Interjú Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfussal

A társulat, Magyar hősök, csaták és szerelmek című előadása három sztárénekes, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre közreműködésével kíván emlékezni és emlékeztetni a megbonthatatlan nemzeti egységre, megidézve a magyarság nagy történelmi eseményeit, kiemelkedő személyiségeit, dicső küzdelmeit.

"Többször felléptünk már a Margitszigeten, mindig örömet jelent, ha a város, sőt, az ország egyik legnagyobb szabadtéri játszóhelyén dolgozhatunk. Ez egy nagyszabású bemutatója a Nemzeti Táncegyüttesnek, melyet Bán Teodóra, igazgató kérésére újítottunk, frissítettünk fel." - mondta Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész, a produkció rendező-koreográfusa. "Az előadásban egészen az ősmagyar sámán koreográfiától, sámán táncoktól kezdve, haladunk végig történelmünk viharos évszázadain, látványos táncképekben, tablókban megjelenítve többek között például István király, Hunyadi János, az 1848-49-es szabadságharc, az 1956-os forradalom, a világháborúk meghatározó eseményeit, sorsfordító pillanatait."

"Varga Miklóstól az Egri Csillagok musicalből, Jumurdzsák egyik dalát hallhatjuk majd, Keresztes Ildikót arra kértem, hogy az István a királyból a sámán asszony dalát énekelje el, Vadkerti Imre pedig a Dózsa musicalünkből, a "ceglédi beszédet" fogja előadni. A záró fináléban is feltűnik majd mindhárom művész, valamint természetesen a táncosaim is énekelnek, sőt prózában is megszólalnak tehát nem csupán táncosként, hanem színészként vannak, lesznek jelen a színpadon. Ráadásul erre az előadásra a Bartók Táncegyüttes tagjai is csatlakoznak a csapathoz, így egy nagy ívű, táncos összefogás elevenedik majd meg a színpadon" - mondta Zsuráfszky Zoltán, hozzátéve: "Már nagyon várjuk, hogy kapcsolatba kerülhessünk a közönséggel, hiszen ez inspirálja a táncosokat és mindannyiunkat."

A tavalyi évet a társulat is egyfajta home office-ban töltötte: Most, hogy mindenki megkapta a koronavírus elleni védőoltást újra összejött a társulat, együtt készülünk a várva várt élő előadásra, bemutatóra."

A fellépő művészek és minden közreműködő nevében Bán Teodóra a Margitszigeti Színház ügyvezetője és művészeti vezetője is megerősítette: "Mindannyian nagyon várjuk és felelősen készülünk nyári színházunk nyitására, hogy végre részesei lehessünk, a valódi, élő nagy előadásaink által a művész és közönség találkozásának. Az ország reprezentatív nyári színháza, szabadtéri nyitott ültetett nézőterének köszönhetően, jelenleg a legbiztonságosabb közösségi játszóhelynek számít. A fellépő művészek hozzáállása egységes, egyező és felelősségteljes: a közönség és a maguk egészsége, valamint fellépési lehetőségük érdekében beoltatták magukat, így készülnek a próbákra, az előadásokra, koncertekre." (folyt.)



2021. május 18., kedd 11:53

Júniusban nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad - Interjú Zsuráfszky Zoltánnal és Kesselyák Gergellyel (2. rész)
    Budapest, 2021. május 18., kedd (OTS) -

    A Nemzeti Filharmonikusok koncertje - interjú Kesselyák Gergely karmesterrel

A Margitszigeti Színház programjában hagyománnyá vált, hogy a klasszikus zenei sorozatot az ország legnagyobb zenei együttese és kórusa, a Nemzeti Énekkarral kiegészült Nemzeti Filharmonikus Zenekar indítja el, a Magyar Állami Operaház Gyermekkara közreműködésével. Ez idén sem lesz másképp, hiszen a szezon második napján, június 5-én, Wolfgang Amadeus Mozart két zongorára írt Esz-dúr versenyművének, valamint Carl Orff Carmina Burana-jának szólamai töltik majd meg a színpad előtti óriási teret. A zenekarhoz ráadásul ezúttal a két világhírű, holland származású zongoraművész, Lucas & Arthur Jussen is csatlakozik, akik fiatal koruk ellenére, már évek óta a nemzetközi hangversenyek meghatározó szereplői. A koncertet a Liszt-díjas érdemes művész, Kesselyák Gergely vezényli.

"Az a dolgunk, hogy elvigyük az emberekhez a zenét, és nagyon örülünk, hogy ezt újra személyesen tehetjük. Ez egy euforikus érzés, és mint mindig, megpróbáljuk most is a tőlünk telhető legjobbat nyújtani." - mondta a karmester. "Bár az Operában rengeteg online közvetített előadásunk volt, ezért azt nem lehet mondani, hogy kiestünk a szakmai gyakorlatból, a közönséggel való személyes kapcsolat lélekre és adrenalinra gyakorolt hatása bizonyára nekünk is újszerű élmény lesz. Az online koncertek megerősítettek bennünket abban, mennyire fontos, hogy az élő közönség is ott legyen és velünk együtt lélegezzen. Ez egy olyan társasjáték, amelyben nekik is óriási szerepük van. Segítenek, hogy a koncentrációnkat olyan dimenzióba emeljük, amire a kamerák előtt nem biztos, hogy képesek vagyunk."

Kesselyák azt is elárulta, a tavalyi nyitás utáni második koncertjét épp a Margitszigeti Színházban vezényelte, augusztus 19-én. "Nagyon szeretek itt vezényelni, egyáltalán a nyári esti, kultúra, opera játszás a szabadban szerintem egy nagyon fontos eleme az operaéletnek."

"A nyáresti szabadtéri opera játszás semmihez nem fogható élmény, bár nem helyettesíti a koncerttermek akusztikus élményét, azonban a természeti adottságok, a szabadtér atmoszférája még vizuális élménnyel is kiegészül a Margitsziget szabadtéri színházában. Jó, hogy adódik lehetőség erre is, meg arra is. Most a nyári szezonban a szabadtéri színházé a főszerep!

További programok: https://margitszigetiszinhaz.hu/programok/

Margitszigeti Színház
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.