OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. május 28., péntek 11:27

"Grand Opening - Összefogás" az első élő közös kulturális találkozás hétvégéje! - 2021. június 4., 5., és 6-án Magyarország 14 zenei fesztiválhelyszínén 14 zenei koncertet rendezünk
    Budapest, 2021. május 28., péntek (OTS) - Magyar zeneszerzők, magyar zenészek közreműködésével szimfonikus koncertekkel, kamarazenei művekkel és könnyedebb hangvételű programokkal is készülnek az előadóhelyek. Vác, Pécs, Gödöllő, Gyula, Kecskemét, Kőszeg, Sopron, Szentendre, Nagykanizsa, Sárospatak, Eger és Budapest helyszínein ingyenes, ültetett koncertekre van lehetőség előzetesen helyet foglalni a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége (www.artfestivals.hu) és tagszervezetei honlapján, illetve a koncertek helyszínén.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210528_001.jpg

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége a nemzetközi pandémiás helyzet kezelésére hozott korlátozó intézkedések feloldását egy közös, egy hétvége alatt megvalósuló "Grand Opening - Összefogás" elnevezésű klasszikus zenei eseménnyel kívánja elsőként köszönteni. Az ország fontos fesztiválhelyszínein, - kisebb településein és nagyvárosaiban - a főterekre vagy emblematikus helyszínekre megálmodott közös koncerten vesz részt a szövetség minden tagszervezete.

A hitben és reményben fogant közös ünnepen, a több száz művész-zenész által alkotott "éteri" kapcsolat létrehozásával, a klasszikus zene erejével szeretnénk egységes közösségként köszönetünket kifejezni az újraindulás lehetőségéért. A zene, a klasszikus zene a spirituális és a fizikai valónk elválaszthatatlan része. A koncert egyik fontos feladata és üzenete az emberi élet mentális intelligenciájával összefüggésben a jobb életminőség megteremtése, a katarzisok megélése, a gyógyítás. A művész életben maradásának feltétele a munkája, a zene öröme, mely abban az esetben válik közkinccsé, ha az az élő valóságban születik meg, beteljesítve ősi küldetését, kifejtve hatását az előadóra és a közönségre egyaránt, munkát, egzisztenciát és életet teremtve.

A jelenleg 14 helyszínre tervezett egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekedtek arra, hogy az ingyenesen látogatható hangversenyek az adott helyszín fesztiváljaiban közreműködő művészekkel valósuljanak meg.
Az értéket és üzeneteket közvetítő klasszikus zenei eseményekről hírt adva, a koncerthelyszíneken rögzített kép és hanganyagból készülő összefoglaló anyagot a szövetség és a tagok weboldalain tesszük elérhetővé, valamint azt az M5 kulturális csatorna számára is át kívánjuk adni.

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége tagszervezetei - Fesztivál városok:
     1.    Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. - Debrecen
     2.    Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. - Vác,
     3.    Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. - Pécs
     4.    Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. - Budapest
     5.    Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. - Budapest
     6.    Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. - Gödöllő
     7.    Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. - Gyula
     8.    Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. - Kecskemét
     9.    Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház - Kőszeg
     10.    Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. - Sopron
     11.    Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. - Szentendre
     12.    Kanizsai Kulturális Központ - Nagykanizsa
     13.    Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft. - Sárospatak
     14.    Egri Szimfonikus Zenekar Kulturális Egyesület - Eger

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége tagszervezetei felelősséggel kívánják képviselni helyszíneiken a világjárvány miatt elmaradt fesztiválok, a művészeti közösségek megtartását. A "GRAND OPENING - Összefogás" koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósul meg.

"Mindannyian bízunk abban, hogy a korlátozások feloldását ünneplő koncertek után az MMFSZ tagfesztiváljai számos örömöt adó programmal szolgálhatják a magyar kulturális élet újbóli magára találását" - nyilatkozta Bán Teodóra az MMFSZ elnöke.

Budapest, 2021. május 27.


     Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.