OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2021. június 1., kedd 11:16

Alma Deutschernek ítélték a Premio Leonardo da Vinci-díjat
    Bécs, 2021. június 1., kedd (APA/OTS) - 2021. május 29-én, szombaton Alma Deutscher zeneszerző, zongoraművész és hegedűvirtuóz vehette át a Rotary Klub bécsi szervezete, a Rotary Club Wien-Ring nagy presztízsnek örvendő, Premio Leonardo da Vinci elnevezésű díját a Bécsi Állami Operaház szomszédságában lévő Palais Todesco-ban.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210601_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210601_004.jpg

Alma Deutscher 16 éves, és már megkomponált egy teljes, "Cinderella" (Hamupipőke) című operát, egy zongoraversenyt és egy hegedűversenyt. Alma Deutscher 2018 óta él Bécsben, és a város ihlette olyan kompozíciók megírására, mint a rendkívül eredeti Siren Sound Waltz (Szirénhang keringő).

Alma Deutschernek a díjat Wolfgang Sobotka úr, az Osztrák Parlament elnöke adta át, aki maga is gyakorló zenész és a Rotary Klub tagja. A díjazottat méltató beszédeket a Bécsi Állami Opera igazgatója, Bogdan Roščić úr és az osztrák külügyminiszter, Alexander Schallenberg úr mondta.

A Premio Leonardo da Vinci-díjat 11 európai Rotary klub ítéli oda fiatal művészeknek és tudósoknak. A díj odaítélésekor az egyetlen korlátozó feltétel az, hogy a díjazott nem lehet 35 évesnél idősebb.

A Premio elnöke, Wulf Gordian Hauser a következőket nyilatkozta: "A 16 éves Alma Deutscher a Premio 46 éves történetének legfiatalabb díjazottja. Tisztelegni kívántunk vele Alma Deutscher kivételes tehetsége előtt, és kifejezni azt, mekkora öröm Ausztria számára, hogy Alma Deutscher családja Bécsbe költözött."

A Wien-Ring klub mellett az évente díjakat kiadó Rotary klubok a következő városok klubjai: Firenze, Athén, Tours, Madrid, London, Dublin, Brüsszel, Amszterdam, Würzburg és Koppenhága. Az esetek többségében ezek a klubok az adott ország legrégebb óta működő klubjai. A 12000 eurós éves díjösszeg a tizenegy klub együttes adománya.

A Premio elnöke, Wulf Gordian Hauser a következőket fűzte hozzá: "A Premio Leonardo da Vinci-díj jó példája a rotariánusi alapelvnek, a segítségnyújtásnak, azaz ez esetben a fiatal művészek és tudósok támogatásának. Különösen fontos, hogy ez egy jellegzetesen európai projekt, melyben részt vesznek egyesült királyságbeli barátaink is."

Kérdéseivel kérjük, forduljon Wulf Gordian Hauserhez: tel.: +43 664 301 81 12, email: wgh@hauserpartners.com.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.