OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2021. szeptember 16., csütörtök 10:08

A GrECo és a MAI egyesítik erőiket Közép- és Kelet-Európában
    Bécs, 2021. szeptember 16., csütörtök (APA/OTS) - A GrECo, a professzionális biztosítási alkusz cég megvásárolja a MAI CEE Ltd., Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati, biztosítási és munkavállalói juttatás tanácsadója részvényeinek 100%-át. - A jövőben GrECo néven működő egyesített társaság vezető poziciót tölt majd be a professzionális kockázat- és biztosításkezelés, illetve munkavállalói juttatásokkal kapcsolatos szolgáltatások területén Közép-Kelet Európában. A GrECo 1989 óta tevékenykedik Kelet-Európában és piacvezető pozíciót ért el: 1000 munkatársa van 16 országban.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210916_001.jpg

A MAI-t 1991-ben alapították Magyarországon, ma 13 Közép-Kelet Európai országban tevékenykedik több, mint 240 alkalmazottal, bevétele eléri a 16 millió eurot. A MAI több, mint 15.000 vállalati ügyfelet szolgál ki és 150 millió euro biztosítási díjat helyez el. A társaságnál több mint 20 éve dolgozó MAI Igazgatótanács tagjai a fedélzeten maradnak a GrECo vezetői csapatának részeként.

"Az utóbbi évtizedekben követtük a MAI sikeres fejlődését, nem titkoltuk a cég iránt régóta fennálló tiszteletünket, és hiszünk a két csoport közötti kulturális megfelelőségben. Meggyőződésem, hogy a MAI erejének beolvasztásával a GrECo-ba komoly talentumokkal gazdagodunk, és egy olyan egyesített céget hozunk létre, amely jól megalapozott szakértői készségekkel rendelkezik egy senki máshoz nem mérhető, 18 országban jelen levő közép-kelet európai hálózatban. A MAI felvásárlása meghatározó lendületet ad az egész csoport növekedési stratégiájának,  és jelentősen megerősít bennünket abban, hogy értéket ajánljunk ügyfeleinknek és partnereinknek."- mondja Friedrich Neubrand, a GrECo International Holding AG első számú vezetője.

Piotr Cieślak, a MAI CEE Csoport első számú vezetője így összegez: "A MAI alapja hagyományosan a nemzetközi üzleti vállalkozások kiszolgálása, valamint a világ minden tájáról több, mint 260 biztosítási alkusz és ügyfeleik igényeinek kielégítése. Ma nemzetközi és helyi ügyfeleket szolgálunk ki szerte Közép- és Kelet-Európában, a Független Államok Közösségében és a kaukázusi régióban. A GrECo a független jövő iránti teljes mértékű elkötelezettsége tökéletesen egybeesik a mi elképzeléseinkkel. A GrECo szakértői megoldásainak kombinálása a MAI hálózatával a régió legnagyobb alkusz cégét hozza létre. Mi együtt továbbra is független leszünk, ügyfeleink és a nemzetközi alkusz-partnerek professzionális és megbízható partnerei."

Steve Bonynge, az ománi székhelyű RMS LLC első számú vezetője így nyilatkozik: "Az RMS azon döntése, hogy a MAI CEE-ben meglévő 72,8%-os részesedését értékesíti, megfelel a közel-keleti és ázsiái ügyfeleinket kiszolgáló stratégiánknak. Hiszünk abban, hogy a GrECo és a MAI CEE egyesítése a legjobb megoldás közép-kelet-európai ügyfeleink számára."

A megállapodás 2021 szeptember 14-én került aláírásra és a felek úgy döntöttek, hogy nem teszik közzé az ügylet beszerzési árát. Az ügylet lezárása a felügyeleti hatóságok jóváhagyásaitól függ.

A GrECo-ról
A GrECo csoport egyedi megoldásokat ajánl ügyfeleinek a kockázat- és biztosításkezelésben, s emellett a közép- és kelet-európai vállalatok, szövetségek és hatóságok vezető biztosítási alkusza és tanácsadója. A GrECo-t 1925-ben alapították; független, családi vállalkozás, melyben a Neubrand család birtokolja a részvények 86,67%-át. A GrECo Csoport székhelye Bécsben (Ausztria) van, és több, mint 1000 embert alkalmaz 60 irodájában. 2020-ban a Csoport 871 millió euró biztosítási díjat helyezett el, és 101 millió euró konszolidált jövedelmet ért el.

A MAI-ról
A MAI CEE Biztosítási Bróker csoportot 1991-ben alapították azzal a céllal, hogy nemzetközi sztenderdek és biztosítási megoldások széles körét juttassa el az ügyfelekhez Kelet-Közép-Európa és a FÁK országokba illetve a kaukázusi térségbe. A MAI CEE azóta jelentős mértékben növekedett, jelenleg 13 országban saját tulajdonú, és 13 országban partnerek révén van jelen Kelet-Közép-Európa 26 országában. 2016-ban a MAI CEE tulajdonosi összetétele megváltozott egy vezetői kivásárlást követően, és abban többségi tulajdont szerzett a vezető ománi biztosítási bróker, az RMS Csoport. Az RMS Csoport a Közel-Keleten, az indiai szubkontinensen, valamint a MAI CEE-n keresztül Kelet-Közép-Európában, a FÁK országokban és a kaukázusi régióban mükődik.

Kérdések:
        
GrECo International Holding AG            
Petra Steininger | GrECo Csoport Kommunikáció vezetője
p.steininger@greco.services            
P: +43 50404 175 | +43 664 5485 558    

MAI CEE Ltd.
Natalia Zaborovska | MAI CEE Csoport Hálózat Igazgató
n.zaborovska@mai-cee.com
P: + 61 44 777 9001 | +371 292 595 81
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.