OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2021. szeptember 21., kedd 10:00

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Magyar aranyak Maconkán, az első method feeder világbajnokságon!
    Budapest, 2021. szeptember 21., kedd (OTS) - Bátonyterenye-Maconkán, a festői szépségű Maconkai-víztározón és tórendszerén került megrendezésre az I. Free Style Method Feeder Világbajnokság, amely szeptember 19-én, vasárnap ért véget. Az új világverseny egy olyan népszerű horgászati módszer, pontosabban annak a célzott nagyhalazást támogató változatának megmérettetése, amely rövid idő alatt berobbant a szabadidős horgászatba is, ezzel új dimenziókat nyitva meg több millió horgász számára.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210921_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20210921_002.jpg

A 11 ország 17 csapatát felvonultató mezőnyben a magyar delegáció túlzás nélkül szenzációsan szerepelt, bebizonyítva azt, hogy országunk nem véletlenül az édesvízi világranglista vezetője. Magyarország "A" válogatottja csapatban arany, e válogatott két tagja pedig egyéniben arany-, illetve ezüstérem megnyerésével zárta a COVID világjárvány miatt korábban elhalasztott horgászsport világversenyt. Magyarország "B" válogatottja szoros versenyben végül az ötödik helyen végzett.

Egyéni világbajnokunk a Dél-Afrikától Spanyolországig osztatlan elismerést szerző, a 2x5 órás versenyidő alatt fantasztikus horgászattal 292,375 kg halat mérlegelő, mindkét napon szektorgyőztes Bakó Péter, aki a közelmúltban lebonyolított, szintén magyar megrendezésű ifjúsági világbajnokság arany- és ezüstérmének is birtokosa. Az ezüstérem birtokosa (szintén 2 helyezési számmal) Szabó Bence, aki remek horgászattal 204,125 kg halat mérlegelt. A bronzérmes Ivasyshyn Roman, Ukrajna képviseletében (2 helyezési szám, 47,475 kg).

Világbajnok válogatottunk 555,925 kg összes fogással, 165 db halat fogva és 27 helyezési számmal zárt, még a második helyen Ukrajna "A" csapata (38 helyezési szám), a harmadik helyen pedig Szlovákia "B" válogatottja (52 helyezési szám) végzett. A csapat tagjai: Bakó Péter, Szabó Bence, Sipos Gábor, Novák János, Kiss Péter, Polyák Csaba szövetségi kapitány, Döme Gábor másodkapitány, dr. Dérer István csapatvezető.

A Nemzetközi Édesvízi Horgászsport Szövetség (FIPSed) rendkívül sikeresnek minősítette a jó hangulatú, sportszerű rendezvényt, ahol sok versenyhorgász megdöntötte az egyéni rekordját, illetve legnagyobb halának rekordját is. Bakó Péter "mindent vitt", mert ő fogta a verseny legnagyobb (különdíjas) halát is, amely egy 21,125 kg-os tőponty volt, továbbá megdöntötte a legendás maconkai gáti, 1. sz. versenypálya pályacsúcsát is, 5 óra alatti 161,050 kg-os eredményével.

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, EMMI), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, Nógrád Megye Önkormányzata, Bátonyterenye Város, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület szíves vendéglátását, továbbá a verseny lebonyolításában, a csapatok felkészülésében közreműködő valamennyi sportszervező, versenybíró, munkatárs, önkéntes segítségét. Minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratulálunk e történelmi eredményhez!


     MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2021. szeptember 19.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.