OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. november 25., csütörtök 14:05

"Covid-19- Antigén gyorsteszt gyártókapacitás kialakítása a Medifood Hungary Innovation Kft-nél"
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OTS) - 2020. tavaszán a Medifood Hungary Innovation Kft. 220 421 200 Ft összegű pályázatot nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott GINOP-1.2.15-21-2021-00025-ös pályázaton a "Covid-19- Antigén gyorsteszt gyártókapacitás kialakítása a Medifood Hungary Innovation Kft-nél" című projekttel. A pályázat célja a COVID-19 antigén gyorsteszt hazai gyártásához szükséges gépsor beszerzése és gyártási környezet kialakítása. A havi 3.000.000 antigén gyorsteszt kapacitású gyártóüzem létrehozásával a hazai ellátás arányát tudjuk növelni ezen a területen.

    A Medifood Hungary Innovation Kft. sikeresen pályázott és nyert el 176.336.960 Ft támogatást - 44.084.240 Ft önrésszel (80%-os támogatási intenzitással) - MediDia néven forgalmazott antigén gyorsteszt gyártókapacitásának kialakítására. A 2021. december elején átadásra kerülő gyártóhely havi 800.000-3 millió db Covid-19 Antigén gyorsteszt gyártására lesz képes, ezáltal biztos bázist nyújt a COVID betegek szűréséhez szükséges tesztek előállításához. A teszt-gyártóhely modularitása pedig a jövőben lehetőséget nyújt bármely más előre nem látható járvány esetén hasonlóan megbízható specifikus antigén vagy antitest alapú tesztek gyártására.

További információ kérhető:

Dr. Cseh Gellért György
Tel.: +36-20-925-9927
E-mail: gellert.cseh@medifoodinternational.com

A Medifood Hungary Innovation Kft. klinikai tápszerek fejlesztése, gyártása és értékesítése céljából alakult. Ezek a speciális gyógyászati célú élelmiszerek többek között a sebészeti, a tüdő- és daganatos betegeknél jelentkező "Betegséghez kapcsolódó alultápláltság" kezelésére szolgáló, vényköteles, egészségbiztosító által támogatott, kizárólag patikákban forgalmazott termékek. Összetételük igazodik a betegek speciális táplálási igényeihez. Jelenleg hat általános és állapotspecifikus terméke van forgalomban.
A MediDrink termékcsalád a hazai piac harmadik legjelentősebb szereplője, mely számos export piacon is jelen van.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.