OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. január 10., hétfő 09:00

TOP 10: A 80-AS ÉVEK - Új sorozat a NatGeotól
    Budapest, 2022. január 10., hétfő (OTS) - A National Geographic új hatrészes sorozata nosztalgikus időutazásra hív egy legendás, felejthetetlen időszakba, mely kitörölhetetlen nyomot hagyott kollektív emlékezetünkben. Melyek voltak a 80-as évek legikonikusabb pillanatai, játékai, kütyüjei, reklámjai, gyorsételei és ruhadarabjai? Kövesd végig a 10-es listát, és közben idézd fel fiatalkorod jellegzetes ízeit, képeit, látványait és zenéit!

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220110_001.jpg

A te életedben is meghatározó időszakot jelentettek a 80-as évek? Vagy csak a szüleid elbeszéléseiből és korabeli felvételekből ismered e különleges időszak jellegzetes - ma már sok esetben megmosolyogtató eszközeit, reklámjait és ruhadarabjait? Ha szeretnél kiszakadni a pragmatikus 21. századból egy színes, jókedvű és fiatalos lendületű világba, tarts a National Geographic új, magával ragadó sorozatával, mely hat témakörben villantja fel a 80-as évek legjeit! A 10-es listák természetesen szubjektívek, ám ezzel együtt a lehető legautentikusabbak, hisz olyan neves szakértők állították össze őket, mint Alvin Hall könyvszerző, pénzügyi tanácsadó; Brian Jay Jones életrajzíró, a popkultúra avatott ismerője; Jen Chaney könyvszerző, kritikus; Katie Puckrik televíziós műsorvezető; Jason King zenetudós; Robert Klara könyvszerző, az Adweek főszerkesztője; Carla Hall séf, televíziós műsorvezető; és Steve Wozniak, az Apple társalapítója.

A színes és lebilincselő epizódokban Rob Lowe producer-műsorvezető a 80-as évek legemlékezetesebb pillanatait, kütyüit, játékait, gyorsételeit, reklámjait és ruhadarabjait villantja fel előttünk. Az MTV és az Apple Macintosh megalapításától a Teddy Ruxpin-mackók térhódításáig és a Wendy's SuperBar éttermek diadalmenetéig a műsorban az időszak számtalan ikonikus jelenségével találkozhatunk, - többek közt olyan neves megszólalók segítségével, mint Ridley Scott, Tony Hawk, Amber Riley, Kevin Smith, Joan Collins, Tiffani Thiessen vagy épp Meat Loaf. Tudtad, hogy az Apple híres "1984" c. reklámfilmje kis híján nem kerülhetett adásba? És hogy Diana hercegnének volt egy titkos második esküvői ruhája? Ha szereted az efféle meglepő, ritkán hallott történeteket, és szívesen visszarepülnél az őket inspiráló varázslatos 80-as évekbe, tarts a National Geographic új hatrészes sorozatával!

TOP 10: A 80-AS ÉVEK LEGJEI - január 13-tól csütörtökönként 22.00-kor
Executive producer: Rob Lowe
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=kxGCzQ4XC6g

Az epizódok tartalmából:
Ikonikus pillanatok
Diana és Károly esküvője, a Queen ikonikus Live Aid-fellépése, Madonna provokatív szereplése az MTV első Video Musis Awards díjátadóján, vagy épp a 'Ki lőtte le Jockey Ewingot?'-rejtély vitathatatlanul a 80-as évek legemlékezetesebb mozzanatai közé tartoznak…
Bemutató 2022. január 13-án 22.00-kor

Gyorsételek
Melyek voltak a 80-as évek legnépszerűbb gyorsételei? Milyen történetek fűződnek az olyan ikonikus márkákhoz és élelmiszerekhez, mint a Happy Meal, a Big Gulp és a Hot Pockets? Repülj vissza a fiatalkorodba, és nosztalgiázz velünk!
Bemutató 2022. január 20-án 22.00-kor

Reklámok
Az epizód a 80-as évek legemlékezetesebb televíziós reklámjait idézi fel a Budweiser híres kutyás szpotjától a Wendy's gyorsétteremlánc 'Where's the Beef' szlogenjén át az Apple '1984' című reklámfilmjéig.
Bemutató 2022. január 27-én 22.00-kor

Játékok
Melyek voltak a 80-as évek legnépszerűbb játékai? Miben állt a He-Man, a Tini Nindzsa Teknőcök és a Cabbage Patch Dolls titka, és milyen történetek fűződnek hozzájuk? Az epizódban feltalálók, szakértők és vásárlók válaszolnak az izgalmas kérdésekre - azt is elárulva, hogy egyes játékok, mint a Transformers és a Rubik-kocka, miért ma is az életünk részei, mások pedig, köztük a Teddy Ruxpin és a Gondos Bocsok, miért maradtak meg a 80-as évek kedvenceinek.
Bemutató 2022. február 3-án 22.00-kor

Divat
Az Air Jordan és a Vans cipők, a Ray-Ban napszemüvegek, a Spandex ruhák és a "Miami Vice-kinézet" a 80-as évek divatjának fontos részei voltak. Mi alakította ki ezt a jellegzetes irányzatot, és milyen történetek fűződnek a kor legnépszerűbb márkáihoz és ruhadarabjaihoz? Túrd fel a szekrényed hátsó traktusait, öltsd magadra szüleid (vagy fiatalkorod…) sokat látott ruhadarabjait, és tarts velünk egy nosztalgikus időutazásra!
Bemutató 2022. február 10-én 22.00-kor

Kütyük
Az Apple Macintosh, a Sony Walkman, a Nintendo Gameboy, a mobiltelefon és a videókamera a 80-as évek jellegzetes fejlesztései voltak, melyek nemcsak a saját korukat határozták meg, de fontos, megkerülhetetlen jövőformáló tényezőnek bizonyultak, melyek a mai szédítő pályájára állították a világot.
Bemutató 2022. február 17-én 22.00-kor
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.