OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. március 25., péntek 12:35

Több száz menekültnek segít a BDPST Group
    Budapest, 2022. március 25., péntek (OTS) - Szállást, illetve ellátást biztosít a cégcsoport az Ukrajnából menekülők számára vidéki és fővárosi helyszíneken. Több segélyszervezettel további egyeztetéseket folytat a társaság az együttműködésekről. A BDPST Group összességében több száz menekült megsegítéséhez tud hozzájárulni.

    A BDPST Group elkötelezett amellett, hogy az Ukrajnában dúló háború okozta humanitárius válsághelyzetben a rendelkezésére álló eszközeivel segítő kezet nyújtson a hazánkba érkező menekülteknek, illetve az ellátásukkal foglalkozó segélyszervezeteknek. A cégcsoport ennek érdekében hamarosan közel száz Ukrajnából menekülőnek - zömében anyukáknak és gyermekeiknek - elszállásolását biztosítja Budapesten az ehhez szükséges ingatlanok kibérlésével.

A BDPST Group előbbi mellett csatlakozott a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által indított kezdeményezéshez is, amely a Magyarországra érkező menekültek elszállásolását és ellátását támogatja a hazai hotelek ezirányú felajánlásainak összegyűjtésével és koordinálásával. Ennek keretében a BDPST Group az általa üzemeltetett budapesti D8 hotelben, illetve a Mátraházán található Lifestyle Hotel Mátrában térítésmentesen bocsát szobákat teljes ellátással, napi háromszori étkezéssel a háborús zónából menekülő családok számára a szabad kapacitások erejéig.

Előbbieken felül további vidéki helyszíneken is segítséget nyújtanak: Tarcalon a település más helyszínein elszállásolt menekültek teljes körű élelmezését biztosítja a cégcsoport az érintett önkormányzattal, hatóságokkal és segélyszervezetekkel együttműködve, valamint Turán is hasonló együttműködés kialakítása indult el.

A BDPST Group felvette a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal, illetve a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel - utóbbival számos együttműködése volt és van jelenleg is -, hogy egyeztessen további, a koordinálásukkal megvalósuló lehetséges együttműködésekről, akár ellátás, munkalehetőség vagy szállás biztosítása tekintetében.

A BDPST Group a munkavállalóit is bíztatja, hogy önkéntes munkával járuljanak hozzá a humanitárius válsághelyzet kezeléséhez, a menekültek megsegítéséhez, és erre lehetőséget is teremt számukra a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben.

A cégcsoport az előbb említett módokon több száz menekült megsegítéséhez tud hozzájárulni.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.