OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2022. március 28., hétfő 13:26

Bővül a Knorr-Bremse R&D Center - jelentős mérnöki létszámmal és új irodaházzal (1. rész)
    Budapest, 2022. március 28., hétfő (OTS) - A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti Kutatás-Fejlesztési Intézete toborzási kampányt indít - 100 fővel bővíti kutatás-fejlesztési állományát - Az intézet mérnökei a következő évtizedek közlekedési kihívásainak megoldásaiban vehetnek részt - A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletág kutatás-fejlesztési tevékenysége már egy közel 5000 m2-es új épülettel kibővülve folyik majd a Budapesti R&D Centerben./A közúti árufuvarozás mennyisége a következő évtizedekben folyamatosan növekedni fog, konzervatív prognózisok szerint 2005-2050 között Európá-ban 50%-kal nő a tonna-kilométerben mért volumene. A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti K+F Intézetének fejlesztői ezért már most olyan megoldásokon dolgoznak, amik támogatni fogják a növekedési trendből adódó kihívásokat.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220328_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220328_004.jpg

Intelligens fék- és kormányrendszerek, elektromobilitás, vezetéstámogató rendszerek, önvezető funkció, közlekedésbiztonságot növelő megoldások haszongépjárműveknek- csak néhány a fejlesztési projektek közül, amiken az intézet mérnökei jelenleg is dolgoznak. Egy nemrég zárult projekt során fejlesztett kamion prototípusa például a járművezetőtől több feladatot át tud venni zárt telephelyen, mitöbb autópályán autonóm vezetésre is képes. Ilyen és ehhez hasonló projektekbe várják most villamos- és gépészmérnökök, informatikusok, beágyazott szoftver- és platformfejlesztő, kiberbiztonsági szakemberek, valamint teszt- és fejlesztő mérnökök mielőbbi jelentkezését.

Az intézetben az elmúlt több, mint 25 évben számos olyan haszongépjármű terméket fejlesztettek, amelyek az iparág közlekedésbiztonsági mérföldköveivé váltak és ma már törvény írja elő fedélzeti használatukat. Különféle mérnöki csoportok működnek itt előfejlesztési, beágyazott szoftver- és funkciófejlesztési, AutoSAR, Automotive SPICE (ASPICE), rendszerfejlesztés és szoftver applikációk, automatizált vezetés, konstrukció, szimuláció, jármű- valamint laborteszt, minőségbiztosítás, safety engineering, projektmenedzsment és számos egyéb területen. Az intézetben dolgozók a teljes mérnöki folyamatban részt vehetnek. 2020-tól az Intézet ún. eCUBATOR® -a foglalkozik az elektromobilitással kapcsolatos fejlesztésekkel, olyan termékötleteken dolgoznak itt, amik a jelenleg ismertektől eltérnek. A körülbelül 2025-től piacra kerülő második generációs elektromos járműveket szem előtt tartva a Knorr-Bremse olyan megoldásokon dolgozik, mint a jövőbeli energiagazdálkodási rendszerek, elektromechanikus aktuátorok, valamint a jármű stabilitásával és meghajtásával kapcsolatos továbbfejlesztett funkciók.

"Az ötleteket kipróbáló előfejlesztéstől (Advanced Engineering) a termékek gyártásba engedéséig a folyamat minden lépésével foglalkozunk az Intézetben. Sokrétű a tevékenység, legyen szó a járműdinamika szabályozásáról, az autonóm járműfunkciókhoz szükséges redundanciáról vagy akár a kiberbiztonsági megoldásokról. A közúti árufuvarozás biztonságosabb, tisztább és hatékonyabb lesz egy olyan jövőben, amihez okos műszaki megoldásokra van szükség. Sok a feladat, ezért most nagy lépésben bővítjük a csapatot." - közölte Frank Péter kutatás-fejlesztési igazgató.

A bővülő R&D Center

Jelenleg közel 500 fő dolgozik a Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti Kutatás-Fejlesztési Intézetében. A 100 fős létszámnövekedést is támogatva, a vállalat képviselői még tavaly írták alá a szerződést egy új, 5000 m2-es irodaház megvalósításáról a XI. kerületben, közvetlenül a jelenlegi mellett. Az új épület bruttó szintterülete több mint 9000 m2 lesz, irodák, labor, mélygarázs, étkező kap benne majd helyet. Mindezt letisztult belső-építészeti megoldások és korszerű irodai berendezések teszik majd egyedivé.

"A mérnöki létszám az elmúlt években olyan mértékben növekedett, hogy a Major utcai telephely már nem voltak elegendő, így több iroda helyiséget kellett bérelni a XI. kerületben. Régóta felmerült az igény, hogy a teljes budapesti mérnöki állomány egy helyre költözhessen, ezért is örömteli, hogy ez az elképzelés most a megvalósítás szakaszába lép.  Az új épület korszerű, magas színvonalú környezetet biztosít majd a vállalat fokozatosan tovább bővülő kutatás-fejlesztési tevékenységéhez" - közölte Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója.

A mérnök állásokról bővebb információt a Knorr-Bremse karrierportálján, a https://joinus.hu/jobs oldalon találnak az érdeklődők. (folyt.)



2022. március 28., hétfő 13:26

Bővül a Knorr-Bremse R&D Center - jelentős mérnöki létszámmal és új irodaházzal (2. rész)
    Budapest, 2022. március 28., hétfő (OTS) -

    
Vállalati profil

A Knorr-Bremse (ISIN:DE000KBX1006, rövidítve: KBX) vezető helyet tölt be a fékrendszerek világpiacán és fő beszállító más, a biztonság szempontjából kritikus fontosságú vasúti és teherjármű rendszerek körében. A Knorr-Bremse termékei döntő mértékben járulnak hozzá világszerte a vasúti és közúti szállításban a nagyobb biztonsághoz és energiahatékonysághoz. Több mint 30 országban, több mint 100 telephelyen mintegy 29.500 munkavállaló hozzáértése és motivációja váltja ki világszerte a termékek és szolgáltatások felhasználóinak megelégedését. 2020-ban a Knorr-Bremse két divíziója együttesen 6,2 milliárd EUR árbevételt ért el (IFRS rendszer szerint). A Társaság több mint 115 éve vezető szerepet tölt be az iparág megújításában, amit a mobilitás és a szállítási technológiák körében élenjáró rendszerszintű megoldások lendítenek előre. A Knorr-Bremse Németország egyik legsikeresebb ipari vállalata, amely hasznosítja a kulcsfontosságú globális megatrendeket: városiasodás, fenntarthatóság, digitalizáció és mobilitás.

Média Kapcsolatok:

Bucsai Edina,
telefon +76 511 738, edina.bucsai@knorr-bremse.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.