OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. március 30., szerda 12:15

INCHE Europe Conference 2022 (1. rész)
    Budapest, 2022. március 30., szerda (OTS) - "noha sokan vannak, mégis egy test" (1Kor 12:12) - A Károli Gáspár Református Egyetem és az International Network for Christian Higher Education (INCHE) szervezésében háromnapos konferencia keretében rendezik meg az INCHE Europe Conference 2022-t.

    A konferenciát Prof. Dr. Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem hitéleti rektorhelyettese, az INCHE konferencia szakmai vezetője nyitja meg április 6-án, 17 órakor. A megnyitón beszédet mond Dr. Shirley Roels, az INCHE ügyvezető igazgatója is. A konferencia zárónapján Prof. Dr. Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora mond záró beszédet.

A konferencia megnyitóján előadást tart: Prof. Dr. Govert Buijs, a Vrije Universiteit Amsterdam professzora Sokszínűség, pluralitás és széttört társadalmak: veszélyek és kihívások a keresztyén felsőoktatási intézmények számára Európában címmel. A nyitóelőadást plenáris vita követi.

A megnyitó időpontja: 2022. április 6. szerda, 17 óra

A megnyitó helyszíne: Mercure Budapest Korona Hotel (1053 Budapest, Kecskeméti u. 14.)

Az esemény sajtónyilvános, részvételi szándékát kérjük a sajto@kre.hu e-mail címen jelezze legkésőbb 2022. április 4. (hétfőn) 14 óráig. (A konferencia előtti regisztrációra 16-17 óra között kerül sor.)

A konferencia nyelve a konferencia teljes ideje alatt az angol - tolmácsolás nem lesz a rendezvényen.

A Károli Gáspár Református Egyetem évek óta tagja az International Network for Christian Higher Education (INCHE) nemzetközi szakmai hálózatnak. Az 1975-ben létrejött INCHE a keresztény felsőoktatás szakmai és tudományos fejlődését elősegítő világszervezet, amely a keresztyén szellemiségű egyetemeket tömöríti; 1992-től 2018-ig International Association for the Promotion of Christian Higher Education (IAPCHE) néven működött, majd 2019. január 1-től a ma is használatos International Network for Christian Higher Education (INCHE) néven tevékenykedik. Az INCHE egy világméretű hálózat, tagsági szervezetei és partnerintézményei mind a hat kontinensen megtalálhatók. A hálózat tevékenységében Krisztus és tanításai játszanak központi szerepet, ebben a szellemben zajlik a szervezeteikkel és a partnerintézményeikkel való együttműködés is, melynek célja a keresztyén felsőoktatás előmozdítása.

Az amerikai székhelyű nemzetközi szervezet négyévente megrendezésre kerülő európai konferenciájának házigazdája 2022-ben a Károli Gáspár Református Egyetem. A 2022. április 6-8. közötti háromnapos konferencia témája a Közösségépítés a szétszakadt társadalmakban: kihívások a felsőoktatásban keresztyének számára címmel tart előadásokat, szervez workshopokat. Az előadások a közösségépítés lehetséges módozatait vizsgálják és járják körbe, szem előtt tartva a közösségek sokszínűségét, a társadalmi és vallási kérdéseket, illetve gyakorlati példákon keresztül osztják meg a különböző intézmények képviselői a saját tapasztalataikat a közösségépítés és közösségformálás tekintetében.

A konferencián többek között arra keresik a válaszokat, hogy miként lehetséges az európai társadalom különböző rétegeiben tanuló és dolgozó keresztények közötti szakadékok áthidalása, miként lehet együtt gondolkodni és együtt dolgozni a közösségépítés terén, hiszen új közösségek építése és a régiek újjáépítése teheti lehetővé, hogy helyreálljon és megerősödjön az európai keresztyénség. Az előadások, workshopok során a résztvevők három fő szempontot figyelembe véve keresik a válaszokat: Miként érhető el a keresztyének kiegyensúlyozott szerepvállalása a társadalomban? Hogyan kapcsolódik keresztyén identitásunk a társadalmi felelősségvállaláshoz? Hogyan építhetünk fel és működtethetünk keresztyén értékeken alapuló közösségeket?

A kérdéseket teológiai, pedagógiai, történeti és szociológiai vonatkozásban is tárgyalják, s az egyes napok diskurzusindító alkalmait a konferencia három főelőadása határozza meg. Sokszínűség, pluralitás és széttört társadalmak: veszélyek és kihívások a keresztyén felsőoktatási intézmények számára Európában címmel Prof. Dr. Govert Buijs, a Vrije Universiteit Amsterdam professzorának előadásával kezdődik a rendezvény április 6-án 17.45-kor. Április 7-én Prof. Dr. Pálfi József, a Partiumi Keresztény Egyetem rektora Sokszínűség és pluralitás: az intézménypolitika teológiai keretei felé című előadásával folytatódik a második nap, majd a konferencia zárónapján Prof. Dr. Claudia Beversluis, a Calvin College professzora Sokszínűség és pluralitás a folyosókon és az osztályteremben címmel zárja a főelőadások sorát.



2022. március 30., szerda 12:15

INCHE Europe Conference 2022 (2. rész)
    Budapest, 2022. március 30., szerda (OTS) -

    
A konferencia előadói Hollandiából, Nagy-Britanniából, Romániából, Ukrajnából, Litvániából, Oroszországból, valamint az Egyesült Államokból és Új-Zélandról is érkeznek. A Károli Gáspár Református Egyetemről Dr. Bernhardt Dóra, az Anglisztikai Intézet egyetemi adjunktusa A közösség mint az oktatás alapja címmel tart előadást, a közösségépítés gyakorlati megvalósításának tekintetében vizsgálja Parker Palmer, James K. A. Smith és Wendell Berry nézeteit.

Prof. Dr. Sepsi Enikő, a Művészettudományi és Szabadbölcsészeti Intézet intézetvezető egyetemi tanára és Dr. Pődör Dóra, az Anglisztika Intézet egyetemi docense közös előadás keretében bemutatja be a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán megvalósult gyakorlati intézkedéseket, melyekkel az intézmény keresztyén jellegét erősítették a 2015-2020. közötti időszakban.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.