OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2022. március 31., csütörtök 09:05

Igazi kukás élményt nyújt gyerekeknek a Mirehu saját építésű gyűjtőautója
    Miskolc, 2022. március 31., csütörtök (OTS) - Ha van valami, ami generációk óta lenyűgözi a gyerekeket, az a kukásautó. Amikor az ürítési napon megérkezik a ház elé a kukásautó, a gyerekek elbűvölve nézik a kuka ürítését és sokszor mondják, hogy kukások szeretnének lenni. A Mirehu Nonprofit Kft. erre alapozva építette meg első, gyerekek által vezethető elektromos meghajtású kukásautóját a szemléletformáló tevékenységének újabb elemeként.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220331_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220331_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220331_003.jpg

A Mirehu Nonprofit Kft. harmadik éve épülő szemléletformáló tevékenységében egy újabb állomáshoz érkezett. Egy elektromos gyermekjármű átépítésével létrehoztak egy olyan kukásautót, amelyet a gyerekek vezethetnek, ezzel átélhetik azt a sokszor csodált élményt, amelyet a kukák ürítése okoz.

A cég szemléletformáló tevékenysége mindig az élmények megélésére épít, olyan egyedi ötletekkel próbálják a figyelmet felhívni a hulladékmegelőzés fontosságára, vagy a hulladékokkal kapcsolatos megfelelő gyakorlatok elsajátítására, amellyel máshol nem találkozhatnak a gyerekek.

Az elektromos meghajtású gyerekkukásautó ötletét is az adta, hogy a gyerekek saját maguk végezzék el a hulladékok gyűjtését játékos formában összekapcsolva a cégnél megszerzett tudással. A Mirehu telephelyére érkező fiatalok rengeteg információt kapnak a hulladékokról, a megszerzett tudás hatékonyságát ezzel az eszközzel már mérni is lehet.

A cég telephelyén vagy akár külső helyszínen is kialakított útvonalon hulladékgyűjtő edényeket helyeznek el újrahasznosításra alkalmas és alkalmatlan hulladékokkal megtöltve. A gyerekeknek a megszerzett információk alapján kell eldönteni, hogy a kukákban lévő hulladék alkalmas-e az újrahasznosításra és a megfelelő anyagokat kell csak a kukásautóba beüríteniük. A játék végén a társaság munkatársai a fiatalokkal közösen értékelik ki a gyűjtés eredményességét. A játékélmény fokozására az első jármű átadását követően megkezdődik a következő autó építése is annak érdekében, hogy a feladat egy verseny formájában is meg tudjon valósulni.

Az elektromos gyerekkukásautó megépítését is egy kutatómunka előzte meg, a cég munkatársai több lehetőséget megvizsgálva jutottak el egy amerikai család videómegosztó portálra feltöltött filmjéhez, amely a kivitelezés alapjait adta.

###

Mirehu Nonprofit Kft.

A Mirehu Nonprofit Kft. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban alvállalkozóként és ipari hulladékkezelőként tevékenykedik. A hulladékkezelési tevékenység mellett kiemelt figyelmet fordít a fiatal generációk szemléletformálására a körforgásos gazdaságra való átállás érdekében.
A 2021-es gazdasági évben 4,76 milliárd Ft árbevételt ért el, valamint 298 fő munkavállalót foglalkoztatott. További információk a www.mirehu.hu címen érhetők el.

Sajtókapcsolat: Ladányi-Kubus Valéria
     70/330-2485
     ladanyi.valeria@mirehu.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.