OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2022. április 11., hétfő 08:11

A NatGeo műsorai felébresztik a benned rejlő kalandort/Kövesd a járatlan utat a National Geographic csatornával! (1. rész)
    Budapest, 2022. április 11., hétfő (OTS) - Az idő melegszik, a nappalok hosszabbak, a fák virágoznak: tavasszal éreznünk kellene, ahogyan az ébredő természet feltölt energiával. Mégis sokan bágyadtak, aluszékonyak, az emberek fejfájásról, szédülésről, ingerlékenységről panaszkodnak. A National Geographic áprilisi és májusi műsorai segítenek elűzni a tavaszi fáradtságot és kalandozásra invitálnak.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220411_001.jpg

-Szereted a határaidat feszegetni? A múlt titkai után nyomozni? Vagy a mai gyönyörű, jól ismertnek hitt világunkat új szemszögből megismerni? Ha nyitott vagy a kalandokra, akkor ismerd meg a felfedezés izgalmát, és kövesd a járatlan utat az ismert tv-csatorna népszerű sorozataival.

A bűn kereskedői
A National Geographic világhírű, Peabody- és DuPont-díjas oknyomozó újságírója, Mariana van Zeller, életveszélyes, nagy bátorságot és leleményességet igénylő feltárómunkát folytat a globális alvilág legmélyebb, legsötétebb szféráiban. Mariana van Zeller a National Geographic ikonikus nevét és közismerten jó kapcsolatrendszerét felhasználva az izgalmas epizódokban, és nemcsak sikeresen bejut a legsikeresebb és legbefolyásosabb bűnszervezetek kulisszái mögé, de szóra is bírja azok irányítóit, feltárva előttünk az illegális csempészhálózatok és feketepiacok bonyolult belső működését.  

Csempészek és határőrök
A csempészetre szakosodott bűnszervezetek a kábítószerektől a fegyvereken át, a gyógyszerekig tiltott árucikkek egész sorát igyekeznek bejuttatni illegálisan az Egyesült Államokba. A vám- és határőrök ezért minden kikötőben, repülőterén és közúti átkelőnél szigorúan ellenőrzik az utasokat - az izgalmas sorozat az ő munkájukba enged lebilincselő bepillantást.

Légikatasztrófák
Szakértői vélemények, nyomozati anyagok, szemtanúk beszámolói. Ahhoz, hogy a jövőben ne történjenek tragikus légikatasztrófák, a múltbeli balesetek valamennyi tanulságára szükség van.

Lecsapolt óceán
A sorozatban a legújabb számítógépes terepmodellek és képalkotó eljárások segítségével virtuálisan "lecsapoljuk" az óceánokat, olyan felszínformákat és mesterséges objektumokat láthatóvá téve, melyek még sose kerültek emberi szem elé. Isten hozott a természeti csodák, hajóroncsok és elsüllyedt városok misztikus világában!

Garázs Varázs
A recept a következő: végy egy garázsban rozsdásodó, szebb napokat látott autómatuzsálemet; adj hozzá egy beteg vagy pénzben szűkölködő tulajdonost; titokban csend el a kocsit, vidd el egy jól felszerelt műhelybe és három hét alatt újítsd fel az utolsó alkatrészig; végül pedig add át a csillogó-villogóvá varázsolt csodát a mit sem sejtő tulajnak egy bensőséges ünnepség keretében.

Jeges pokol Norvégiában
Norvégiában, a hóviharok és az Északi-sarkkör birodalmában, télen nemcsak a lehetetlen útviszonyok, de a rekordhosszúságú éjszakák is nehezítik a sofőrök dolgát. Ők azonban a rossz előjelek ellenére is útnak indulnak és a csúszós aszfalton sok esetben csak az első nagyobb emelkedőig vagy meredekebb partfalig jutnak. Ilyenkor csörren meg az autó- és kamionmentők telefonja, akik számára - legalábbis elméletben - nem létezik rossz időpont és megoldhatatlan feladat. Az ismétlő epizódok a legizgalmasabb pillanatokat villantják fel újra.

Európa a magasból
Milyen arcát mutatja Európa és Magyarország a felhők közül nézve? Ha kíváncsi vagy, tarts velünk, mert a National Geographic kamerái ismét a levegőbe emelkednek, hogy kontinensünk újabb lenyűgöző tájait mutassák meg madártávlatból! Az "Európa a magasból" hatrészes második évadában Magyarország, Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország és Görögország - világhírű, vagy épp alig ismert - természeti és kulturális értékeit csodálhatjuk meg egyedi szemszögből. Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a 21. századi Európa izgalmas portréját, miközben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok építészeti örökségének megcsodálása által.

Törzsutas a világ végén
Hazen Audel a világ számos vadonjában és őslakos népcsoportja körében bizonyította már túlélési képességeit, most mégis előfordulhat, hogy túlzottan nagy fába vágta a fejszéjét: legújabb sorozatában saját erejéből, kizárólag tradicionális eszközök és túlélési módszerek segítségével kell kijutnia az Atlanti-óceán partjára az amazóniai esőerdőből minél gyorsabban, mert közeleg az esős évszak, amikor a folyók kilépnek medrükből és egyetlen hatalmas mocsárra változtatják Amazóniát.

Alaszka: az új nemzedék
Alaszkában egyre többen lázadnak fel a társadalmi normák ellen, és próbálnak meg a saját szabályaik szerint élni - és közben persze a zord sarkvidéki klíma kihívásainak is megfelelni. A sorozat egyik főszereplője, Michael Manzo, nomád életmódra rendezkedett be, s folyton úton van, új és új lehetőségeket keresve; Alex Javor a virginiai otthonát hátrahagyva költözik az északi vadon mélyére, hogy megépítse álmai házikóját; a Rowland házaspár pedig túlélési leckéket ad gyermekeinek, hogy így biztosítsa azok boldog jövőjét. A gondolatébresztő sorozat a Föld egyik legszélsőségesebb és legmostohább vidékére kalauzolja el a nézőket. (folyt.)



2022. április 11., hétfő 08:12

A NatGeo műsorai felébresztik a benned rejlő kalandort/Kövesd a járatlan utat a National Geographic csatornával! (2. rész)
    Budapest, 2022. április 11., hétfő (OTS) -

    
Bear Grylls: Sztárok a vadonban
Bear Grylls emeli a tétet! A világszerte ismert és kedvelt hivatásos kalandor ezúttal hollywoodi hírességeket is magával visz a vadonba, hogy kiderüljön: képesek-e megállni a helyüket a kulisszákon és a vörös szőnyegen túli világban? Vagy a hegyek, szakadékok és sivatagok kifognak rajtuk, és még akkor se tudják kitolni a fizikai és mentális határaikat, ha az életük múlik rajta?

Gordon Ramsay: Új utakon
Gordon Ramsay ismét nekivág a világnak, hogy kulináris ihletet merítsen az egzotikus helyi ízekből és receptekből Tasmániától Indonéziáig, Dél-Afrikától Guyanáig. A háromcsillagos séf és ironman sportoló az új évadban se zárkózik be a konyhába, hisz a főzés a Föld minden pontján a tökéletes alapanyagok beszerzésével kezdődik - igaz, e a távoli, isten háta mögötti tájakon gyakran kalandos, már-már életveszélyes vállalkozás.

A Kövesd a járatlan utat! National Geographic csatorna műsorai elérhetőek itt:
https://www.natgeotv.com/hu

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=lptNqrFWh6w
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.