OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. április 25., hétfő 10:13

A Web3 biztonsági termékeket kínáló CertiK a B3 forrásbevonási körben gyűjtött 88 millió USA dollár után a SoftBanktól újabb 60 millió USA dollárnyi forrást kapott (1. rész)
    New York, 2022. április 25., hétfő (Business Wire/OTS) - Az addicionális forrásokat a CertiK a Web3 világának innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal való biztonságossá tételét célzó küldetése teljesítésének finanszírozására fordítja - A vezető Web3- és blokkláncbiztonsági termékeket forgalmazó globális biztonsági cég, a CertiK április 22-én bejelentette, hogy további 60 millió USA dolláros befektetést kapott a SoftBank Vision Fund 2-től és a Tiger Globaltól. Ez az első alkalom, hogy a SoftBank egy Web3 biztonsági termékek piacán tevékenykedő cégbe fektet be. A CertiK, amelyet az előző hónapban tett bejelentés szerint az Insight Partners által vezetett B3 befektetési körben 2 milliárd USA dollárra értékeltek, a forrásbevonási kör eredményeként 88 millió USA dollárnyi forrást gyűjtött. A most kapott addicionális tőkével együtt a CertiKbe az utóbbi kilenc hónapban befektetett összeg elérte a 290 millió USA dollárt.

    A CertiK küldetésének tekinti, hogy teljes körű, végponttól végpontig terjedő biztonsági szolgáltatások révén lehetővé tegye a Web3 világának biztonságos működését, és ügyfeleinek olyan szolgáltatási palettát kínáljon, amely fölöslegessé teszi, hogy biztonsági igényeik kielégítéséhez több szolgáltatót kelljen igénybe venniük. Az ágazatvezető blokkláncbiztonsági termékek iránt 2022-ben is nagy a kereslet, ami nem meglepő annak fényében, hogy 2021-ben 1,3 milliárd USA dollárnyi kriptoeszközt tulajdonítottak el a kiberbűnözők. A blokkláncok közti hidakat (bridge) érő négy jelentős támadás következtében az ágazat szereplői az idei évnek már az első negyedévében több mint 1 milliárd USA dollárnyi kriptovalutát veszítettek, és 200 millió USA dollárt különféle villámhitelekkel (flash loan) kapcsolatos támadások miatt.

"A Web3 használata egyre általánosabbá válik, de a biztonsággal kapcsolatos aggályok megakadályozzák, hogy kiaknázható legyen az összes benne rejlő lehetőség" - magyarázta Dennis Chang, a SoftBank Investment Advisers ügyvezető tulajdonosa. "Úgy gondoljuk, hogy a CertiK olyan mélyreható szakértelemmel rendelkezik a kiberbiztonság, blokkláncok és rendszerhitelesítés terén, amelyre támaszkodva piacvezető blokkláncbiztonsági és auditálási megoldásokat képes nyújtani a vállalatok számára. Nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk Gu Professzorral és csapatával és támogathatjuk a Web3 világának biztonságossá tételét célzó küldetésük teljesítését."

A Web3 biztonsági megoldások iránti növekvő kereslet további fejlesztéseket indított el, és innovatívabb, adatvezérelt biztonsági termékek használatát tette szükségessé a blokkláncágazat szereplői számára. A CertiK ezt a keresletet olyan innovatív termékekkel tudja kielégíteni, mint a Security Leaderboard, a Code Auditing és az év minden napján 24 órán át működő fenyegetésfigyelő szolgáltatás, a Skynet. A CertiK az egyre gyakoribb ún. "rug-pull" projektek (a fejlesztők hirtelen eltűnnek a befektetőktől a fejlesztés céljára összegyűjtött pénzzel) és az ún. "scamcoinok" (hamispénzek) megjelenésének hatására nemrégiben KYC (ügyfélellenőrzési) és csalásfelderítő szolgáltatást is elérhetővé tett.

"Nagyon örülünk ennek a legutóbbi forrásgyűjtési körünknek a kiegészítéseként kapott befektetésnek. Ezek a befektetések igazolják a web3 biztonság fontosságát, és segítenek minket abban, hogy még hathatósabb védelmet nyújtsunk a blokkláncágazatnak, továbbá hozzájáruljunk a kriptoprojekteket végrehajtó közösség iránti bizalom növeléséhez" - jelentette ki Ronghui Gu, a CertiK alapítója és vezérigazgatója. "Az olyan események, mint a blokkláncokon átívelő támadások, a rug-pullok, a villámhitelekkel kapcsolatos és egyéb csalások rámutattak arra, hogy nagy szükség van a web3-nak arra a végponttól végpontig tartó biztonságára, amelyet büszkén biztosítunk különféle termékeinkkel, mint például az okosszerződés-auditálással, a nap 24 órájában folyamatosan működő fenyegetésfigyeléssel és a KYC-vel." (folyt.)



2022. április 25., hétfő 10:13

A Web3 biztonsági termékeket kínáló CertiK a B3 forrásbevonási körben gyűjtött 88 millió USA dollár után a SoftBanktól újabb 60 millió USA dollárnyi forrást kapott (2. rész)
    New York, 2022. április 25., hétfő (Business Wire/OTS) -

    
Amit a CertiKről tudni kell …

A CertiK küldetése a Web3 világa biztonságának biztosítása. A CertiK a legmodernebb, tudósok által kidolgozott, a blokkláncokban és egyéb területeken alkalmazható újításokat közvetíti a vállalkozások számára, lehetővé téve a működés szempontjából kulcsfontosságú alkalmazások biztonságos és pontos kialakítását. A CertiKet, melynek székhelye New York City-ben található, két számítástechnikai professzor, Ronghui Gu és Zhong Shao alapította. A CertiK befektetői olyan ágazatvezető cégek, mint az Insight Partners, a Tiger Global, a Sequoia, a Coatue Management, az Advent International, a Goldman Sachs, a Lightspeed, a SoftBank Vision Fund 2, a Hillhouse Capital, a Binance, a Coinbase Ventures és számos egyéb szervezet. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: https://www.certik.com/ !

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220422005030/en/

Kapcsolat:
Makayela Hills, Red Lorry Yellow Lorry
makayelah@rlyl.com


Forrás: CertiK


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.