OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. április 27., szerda 11:53

A Clear Hydrogen UK a Proton módszerének alkalmazásával napi 5000000 kg hidrogént fog termelni
    London, 2022. április 27., szerda (Business Wire/OTS) - A Clear Hydrogen UK Ltd. (a továbbiakban "CHUK") örömmel jelenti be, hogy kibővítette megállapodását a Proton Technologies-zel.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220424005124/en/

A Proton rendelkezik a hidrogén olajból/gázból való előállítására használható legolcsóbb módszerrel, amely amellett, hogy környezetbarát, a legköltséghatékonyabb módszer a hidrogén előállítására.

A tervek szerint az ún. "tiszta hidrogént" (Clear Hydrogen) az Egyesült Királyság öregedő offshore olajmezőiből fogják kitermelni, miközben hatalmas mennyiségű CO2-t kötnek meg szilárd karbonát formájában ugyanannak a folyamatnak a részeként, ugyanazokban a rendszerekben.

2021-ben a CHUK alapítói 3,7 millió kanadai dollárt fektettek a Protonba annak érdekében, hogy az megszerezhessen egy napi 20 tonnás termelésre vonatkozó engedélyt az Egyesült Királyságban és Írországban. Az április 25-én bejelentett bővítés 250-szeres, azaz a napi 5000 tonna kitermelésére vonatkozó engedély teljes értéke 925 millió kanadai dollárra nő. A megállapodás feltételei szerint a CHUK 45%-os tulajdonrésze a Proton tulajdonába kerül. A Proton a jövőben nagyobb mértékű műszaki támogatást fog biztosítani és nagyobb szerepet fog játszani a CHUK csapata irányításának felügyeletében is. A CHUK két alapítója csatlakozik a Proton igazgatótanácsához.

A CHUK elnöke, Hertford King a következőket nyilatkozta: "Nagy örömünkre szolgálnak a projekt eredményeként létrejövő új munkahelyek és az a gazdasági biztonság, amelyet ez a projekt az Egyesült Királyság számára eredményez. A Proton alacsony költségű, karbonnegatív technológiája nagy mértékben támaszkodik az Egyesült Királyság offshore energiatermelésében jelenleg is használt berendezésekre és eszközökre, valamint az ágazatban dolgozó emberekre és az offshore energiatermelés terén birtokolt tudásukra. Azt szeretnék, hogy a CHUK fontos szerepet játsszon az Egyesült Királyság kormányának az ország szénenergia-függősége csökkentésére irányuló erőfeszítéseiben, és a Protonnal való megállapodásunk olyan jelentős előrelépés, amely segít minket e célunk elérésében."

A Proton Technologies elnöke, Grant Strem kijelentette: "Küldetésünknek tekintjük, hogy ezt a hatalmas mértékben skálázható, tisztaenergia-technológiát elterjesszük a világon, amilyen gyorsan csak tudjuk. Szeretünk olyan határozott és erőteljes csoportokkal együttműködni, mint a CHUK, és már az előzetes tárgyalások során lekötni a termelők jövőbeli termékeit. A Proton hardver megoldásainak az offshore környezeti feltételeknek való megfelelését célzó átalakítása nem jelent problémát az egyesült királyságbeli szakembereknek, és ez a CHUK-kal való együttműködés a környezet és az Egyesült Királyság gazdasága számára is számos előnyt hoz. Az energiaszektor forgalma nagyjából 10 trillió dollár évente. Várakozásaink szerint a hidrogént a földgáznál kisebb energiaköltséggel fogjuk tudni előállítani, és ennek a következményei számos területre jelentős hatást fognak gyakorolni."

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220424005124/en/

Kapcsolat:
További információk kérése:
Hertford King
Hertford@proton.energy
vagy
Grant Strem
grant.strem@proton.energy
+1-403-467-1220


Forrás: Proton Technologies


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.