OTS Üzleti Sajtószolgálat
2022. november 28. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2022. április 28., csütörtök 10:05

Színes jubileumi programok a Városmajori Szabadtéri Színpadon - "100 éve a Városmajorban"
    Budapest, 2022. április 28., csütörtök (OTS) - A színház fennállásának 100. évfordulóját még az eddiginél is gazdagabb programkínálattal és meglepetésekkel ünnepli 2022-ben. A centenárium fő attrakciója a szabadtéri színpad saját produkciója: Nyáry Krisztián erre az alkalomra írt darabja lesz, mely július végén kerül bemutatásra.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220428_001.jpg

A közkedvelt, kívül-belül megújult budai játszóhely több mint hetven produkcióval, különleges és látványos koncertekkel, ősbemutatókkal, zenés és prózai előadásokkal, gyerekprogramokkal, táncelőadással, operettel, Színházi Szemlével, hazai és nemzetközi filmvetítésekkel - valóságos műfajkarnevállal várja majd június és október között visszatérő és új nézőit.

Júniusban a színes programkínálatot a Szabadtéri Színházak Szövetségének - hagyományteremtő céllal 2022-ben először megrendezett - Találkozója nyitja meg, melyen a szövetség, elsősorban vidéki, tagjainak kínálatából válogatva láthat a fővárosi közönség 10 emblematikus produkciót.

2022. június 9. és 12. között már visszatérő vendégként fogadjuk a Margó Irodalmi Fesztivált és élvezhetjük programjait.

A Városmajori Szabadtéri Színpad 2022-es évadának alappilléreit igazi csemegéket tartalmazó színes repertoár alkotja: érkezik a Radnóti Miklós Színház, a Katona József Színház egy-egy előadása, az Orlai Produkciós Irodától többek között ismét látható lesz a Válaszfalak, de új produkciójuk lesz a Városmajorban a Balkon kilátással és A szív hídjai, illetve egy újabb ősbemutatóval is készülnek. Megjelenik a repertoárban a Szentendrei Teátrum és a Manna Produkciós Iroda közreműködésében létrejött Árvák című előadás is Horváth János Antal rendezésében, látható lesz továbbá Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című előadása Thuróczy Szabolcs főszereplésével. Visszatér a városmajori fák alá a Győri Balett társulata is, de érkezik a Szegedi Kortárs Balett társulata is a Carmina Burana című táncelőadással. Újra elvarázsolhatja a közönséget Rejtő Jenő megunhatatlan története, A tizennégy karátos autó a Budapest Bár dallamaival, valamint egy fantasztikus koncertszínházi ősbemutatóval érkezik a TRIP Hajó is a nyáron. A nemzetközi hírű Armel Operafesztivál új, különleges produkcióját egy karanténbalettet mutat be a Városmajorban.

A városmajori nyár - a közönség és a szakma által is - kedvelt színházi eseménye, a Városmajori Színházi Szemle idén kibővül, nyolc határon túli és vidéki színház magas minőséget képviselő előadását hozza el a budapesti közönségnek.

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a Városmajori Szabadtéri Színpad a teljes évadban, a centenárium kiemelt eseményeként Nyáry Krisztián kortárs író erre az alkalomra írt darabja kerül bemutatásra július végén. Az intézmény, valamint a park és a környék elmúlt 100 évéről szóló előadást Horváth János Antal rendezi. A jubileumi programokat városmajori séták és meglepetések színesítik.

A nyár folyamán a legkülönböző műfajokban alkotó előadók, s változatos dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie-, tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget. Olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint az idén is visszatérő Palya Bea, vagy a 2021-ben hatalmas sikerű koncertet adó Benkó Dixieland Band. Az együttes sztárvendége a hazai jazzélet ismert szereplője, Náray Erika színésznő-énekesnő lesz. De visszatér Horgas Eszter és Falusi Mariann frenetikus párosa is, akik Kálloy Molnár Péterrel kiegészülve lépnek majd színpadra. Kern András Lövölde tér című produkciójának dalai Hernádi Judit vendégszereplésével csendülnek fel. 2022-ben először lép fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Honeybeast együttes, illetve a magyar nóták vagy cigánydalok énekesnője, Bangó Margit, akit a Swing á la Django kísér koncertje során. Beck Zoli zenekarával, a 30Y-nal tér vissza, az akusztikus Resti koncerten Mucsi Zoltán Kapa lesz a kalauz. Koncertet ad még a nyár során Szabó Balázs Bandája is.

Szombat és vasárnap délelőttönként a gyerekeké lesz a főszerep, június 12-én Halász Judit műsora nyitja a gyerekkoncertek sorát. Különleges hangulatú koncertjén, mely A vitéz, a kalóz meg a nagymama címet viseli, egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb dalait hallgathatják kicsik és nagyok. A kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas Kaláka együttes egy páratlan gyerekprogrammal érkezik, melyen minden az állatokról szól majd. A közkedvelt Alma Együttes július 30-i, Kacagó Kukac című koncertjének főszereplői a földgolyó kicsi és nagy, szőrös és csupasz, háziasított és vadon élő állatai lesznek. "Szülinap - Fülinap" műsorával lép fel a Rutkai Bori Banda. A gyerekkoncertek sorát Szalóki Ági műsora zárja augusztus 6-án József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás, Garaczi László és más költők megzenésített verseivel, melyek a legkisebbekhez is szólnak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.