OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. május 9., hétfő 10:00

Kiváló kutatóhely minősítést kapott az Országos Onkológiai Intézet
    Budapest, 2022. május 9., hétfő (OTS) - A Magyar Tudományos Akadémia Elnöksége az Országos Onkológiai Intézet Kutatási Centruma részére kiemelkedően magas színvonalú tudományos munkája elismeréseként az MTA Kiváló Kutatóhely minősítést adományozta. Az erről szóló oklevelet 2022. május 4-én, szerdán vette át az MTA Székházának Dísztermében Prof. Dr. Polgár Csaba főigazgató főorvos és Prof. Dr. Nagy Péter tudományos igazgató.

    Ezzel az Országos Onkológiai Intézet Kutatási Centrumát hazánk legrangosabb tudományt minősítő intézménye, a Magyar Tudományos Akadémia, a "Magyar Tudományos Akadémia által Kiválónak Elismert Kutatóhely" rangra emelte.

Az egyéni kiválóság értékelése mellé létrehozott, a hazai kutatóhelyeket kiemelkedően magas színvonalú munkájuk elismeréseként minősítő díjat a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Prof. Dr. Freund Tamás az MTA elnöke és Prof Dr. Hunyadi László a Kutatóhelyeket Minősítő Tanács elnöke ünnepélyes keretek között adta át. Az elismerést pályázati úton több mint 270 bevont bíráló által végzett közel egy éves szakmai értékelés alapján ítélték oda. A bírálati szempontok az alábbiak voltak:

     1.    A pályázó szervezeti egység kutatóinak kiválósága (életmű alapján);
     2.    A kutatóhely elmúlt 5 évben született, önértékelés alapján legkiválóbbnak minősített tudományos műveinek kiválósága;
     3.    A kutatóhely elmúlt 10 évben publikált műveinek kiválósága;
     4.    A kutatóhely pályázati eredményességének kiválósága;
     5.    A tudományos utánpótlás nevelésének kiválósága;
     6.    A kutatóhely működésének kiválósága;
     7.    A kutatóhely innovációs és fejlesztési tevékenységének kiválósága.

Az elismerés kutatóink számára előnyt biztosít az MTA által kiírt további kutatási pályázatoknál és a jövőben a kormány tudományfinanszírozási mechanizmusaiba is szeretnék a minősítést beilleszteni.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.